Life Hacks

Nieuwjaarsrevelatie voor 2021:
je bent helemaal ok

Zoeken naar dingen die je aan jezelf wilt veranderen is zo 2020. Het is beter om in te zetten op wat je nu al onder de knie hebt.

Nu we het boek van 2020 afsluiten, kunnen we het er over eens zijn dat het een hele prestatie was om er heelhuids uit te komen. In plaats van 2021 te beginnen met zoeken naar dingen die wie aan onszelf willen verbeteren, kunnen we beter het script op zijn kop zetten en ons concentreren op onze sterke punten en manieren vinden om die in dit nieuwe jaar naar een hoger niveau te brengen.

Vergeet goede voornemens, ga voor revelaties

Aan de basis gaan de goede voornemens voor het nieuwe jaar over gedragsverandering en blijvende, significante gedragsverandering gebeurt niet alleen omdat een klok middernacht slaat. Goede voornemens zijn doelen die je gemakkelijk uit het oog verliest. Het moment waarop je zo'n goed voornemen laat vallen, heb je gefaald.

Dit jaar ruilen we de goede voornemens in voor nieuwjaarsrevelaties. In plaats van te zeggen: "Hier is iets wat ik niet doe, maar dat ik zou moeten doen", kunnen we beter zeggen: "Hier is iets waar ik vorig jaar beter in werd en dat wil ik nog veel meer gaan doen."

Revelaties zijn gewoontes: de dingen die je dag in dag uit doet. Ze zijn gemakkelijk vast te houden en als je toch eens een dag overslaat, kan je ze gemakkelijk weer oppikken.

Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende goede voornemens voor het nieuwe jaar om te zien hoe je ze kan omzetten in nieuwjaarsrevelaties.

Galaxy Watch3
Houd stappen, kilometers en trappen bij en synchroniseer alles met je Samsung Health-app.
1

Werken aan de conditie

Is er iemand die niet van plan is om in het nieuwe jaar aan de conditie te werken? Sporten is een van de meest populaire voornemens en bijgevolg ook een van de meest betreurde. De eerste keer dat je bijt in een heerlijke ontbijtkoek of een dag hardlopen overslaat, is misschien het begin van het einde en voor je het weet heb je 'gefaald' in het realiseren van je goede voornemen.

De nieuwjaarsrevelatie-versie van 'werken aan de conditie' mikt op een gezonde gewoonte waarmee je in 2020 bent begonnen en vindt een manier om die gewoonte te laten groeien in 2021. Bijvoorbeeld: "Ik ben in 2020 begonnen met hardlopen en in 2021 wil ik mijn Galaxy Watch3 en Samsung Health app gebruiken om mijn hardloopsessies bij te houden, zodat ik die gewoonte kan volhouden en erop kan voortbouwen."

Het verschil: je hebt een gewoonte ontdekt waarmee je al bent begonnen en hebt een manier gevonden om erop voort te bouwen. En dat in plaats van een nieuwe activiteit te kiezen en manieren te vinden om jezelf af te breken omdat je het niet hebt volgehouden.

2

Slimmer uitgeven

Een goed voornemen dat bijna net zo vaak voorkomt als meer sporten, is de belofte om je financiële status te verbeteren. Bijvoorbeeld: "Ik wil leren hoe ik mijn budget beter kan beheren en me eraan kan houden in het nieuwe jaar." Dit doel is echter snel opgegeven. Iedereen geeft af en toe een beetje extra uit. Denk aan een kopje koffie op weg naar het werk of wat shoppingtherapie na een zware week. Dat is trouwens helemaal oké. Verwachten dat je je aan een budget kan houden zonder voorbereiding is onrealistisch en eindigt waarschijnlijk in een teleurstelling.

De revelatie-versie van dit doel zou zijn: "Ik heb in 2020 een veel beter idee gekregen van hoe ik mijn geld besteed en ik wil die controle over mijn uitgaven in 2021 doorzetten." Door een financieel gezonde gewoonte te herkennen die je in het voorgaande jaar hebt ontwikkeld en deze gewoon vol te houden, spaar je meer dan ooit (de bijgehouden uitgaven), terwijl je wens om nog meer te sparen een positieve bekrachtiging zal zijn van je gewoonte. Om aan budgetcontrole te doen moet je natuurlijk wel eerst je bestedingspatroon (in positieve of negatieve zin) te kennen.

Hoe kun je deze gewoonte volhouden? Synchroniseer Samsung Notes op al je apparaten en zelfs met de productiviteitsapps op je desktop. Houd je uitgaven bij in de app en voer ze allemaal in een budgetspreadsheet in wanneer je thuiskomt. "

Galaxy Tab S7
Voor het hosten van wekelijkse videochats is een beeldscherm zonder rand van 11 inch nodig zodat het groot genoeg is om de lachende gezichten van al je vrienden te zien.
3

Connect met vrienden

"Ik wil meer tijd besteden aan vrienden en familie", is ook een populair voornemen, maar elke keer dat je een interactie hebt met een vriend die niet diep en zinvol aanvoelt (dat is niet altijd zo en dat is oké), krijg je het gevoel dat je hebt "gefaald". Dat legt natuurlijk te veel druk op jou en je vrienden!

In plaats van van je vriendengroep een to-dolijst te maken, kun je het volgende proberen: "Mijn vrienden en ik hebben in 2020 een hoop gechat en ik wil dat blijven doen, zelfs als we binnenkort weer vaker de deur uit gaan." Je kan regelmatig en op een vast moment afspreken met vrienden om te chatten of virtuele game-avonden plannen met informele social games die je online met elkaar kunt spelen.

Door je te concentreren op een gemakkelijke, leuke date om samen te komen met vrienden in plaats van je vriendschappen te zien als iets om van een lijst af te vinken, zal je uitkijken naar de tijd die je besteedt aan het vervullen van deze revelatie.

4

Maak werk van een hobby

Tot slot nog deze. Veel mensen besluiten om werk te maken van een nieuwe hobby, zoals "Ik wil beter worden in fotografie." Nogmaals, hoewel het de moeite waard is, is dit een ambitieus doel dat ontmoedigend kan werken. Ga in plaats daarvan voor een meer bereikbare revelatie: "Ik heb geweldige foto's gemaakt tijdens mijn buurtwandelingen in 2020 en ik wil beter worden in stadsfotografie." Nu probeer je niet te starten met een volledig nieuwe hobby, maar kies je iets dat je al leuk vindt en leer je een nieuwe manier om het te doen.

Je zou aan deze gewoonte kunnen vasthouden door een Instagram-pagina te starten die uitsluitend is gewijd aan architectuurfotografie en waarmee je je foto's kan delen met je vrienden. In plaats van een geheel nieuwe hobby te leren, verbeter je iets leuks waarin je al geïnteresseerd bent en verander je het in iets dat je sociale erkenning kan opleveren.

Besluit van jezelf te genieten

Hé, luister eens: je doet het al geweldig. Als je ervoor openstaat om te focussen op dingen die je leuk vindt aan jezelf en je vindt manieren om die dingen te verbeteren, schakel dan de technologie in die je hiervoor nodig hebt - en vertel ons welke nieuwjaarsrevelaties jij kiest op social #withGalaxy.

Lees de volgende verhalen