Life Hacks

Maak het dagelijks leven makkelijker

Met de Samsung SmartThings-app.

Met de Samsung Smart Home app SmartThings bespaar je niet alleen tijd, maar wordt je leven ook makkelijker. Terwijl jij je bezighoudt met zaken die er toe doen, regelt SmartThings de dagelijkse beslommeringen zoals de was, het stofzuigen, de thermostaat en de verlichting. Met één druk op de knop tovert SmartThings je woonkamer om in een thuisbioscoop, assisteert hij je bij de perfecte home work-out en laat hij je op afstand in de koelkast kijken om te zien wat er nog ligt. De app maakt jouw huis slimmer en jouw dagelijkse leven lekker makkelijk.

Jij bent de architect

Doordat je apparaten slim samenwerken via de SmartThings-app op je mobiele device of tv, is jouw leven ook een stuk simpeler. Jij bent de architect van jouw ‘Smart Living' lifestyle. Hoe? Maak een SmartThings-profiel aan in de app en hij vindt automatisch compatibele apparaten in jouw huis. Je kunt ook handmatig slimme apparaten toevoegen door op het +teken te klikken. Zo zie je meteen welke apparatuur je nog meer aan je Smart Home kan toevoegen.

Heeft een device een QR-code? Dan is ook dat nog een manier om te koppelen. Scan de QR-code met je camera en voeg toe. Vanaf nu bedien jij deze apparaten via de app.

Downloaden

Jouw huis omtoveren tot een Smart Home is gewoon een kwestie van de SmartThings-app te openen en aan de slag te gaan. Op de nieuwe Smart TV’s van Samsung en de Galaxy smartphone-modellen is de SmartThings-app standaard geïnstalleerd. Op andere apparaten is hij eenvoudig te downloaden. Ga naar jouw app-store (Google Play voor Android of Apple Store) en download de app!

Richt je Smart Home in

Zodra je apparaten hebt toegevoegd aan de SmartThings-app, is het tijd om van je huis een Smart Home te maken. Zo kan je in de app je apparaten indelen per kamer. Zet bijvoorbeeld voor de volgende ochtend de woonkamer ‘aan’ en geniet, terwijl je rustig wakker wordt, van een opwarmende thermostaat, lampen die al aanstaan en het ochtendnieuws dat opstaat op je tv.

Apparaten kunnen ook in scenario’s (Scènes) samenwerken, waarbij er een reeks gebeurtenissen plaatsvindt die je met één klik in gang zet. Zin in een filmavond? Creëer een scenario waarbij de lichten dimmen, de gordijnen dichtgaan en je Samsung QLED TV aanspringt. Klik in de SmartThings-app op het +teken en selecteer ‘Scenes’ om je eigen scenario’s aan te maken.

SmartThings Find

Hoe vaak lopen we niet doelloos door het huis op zoek naar onze smartphone, smartwatch of oortjes. Vanaf nu loop jij in één keer naar de plek waar je ze verloren hebt dankzij SmartThings Find. Schakel offline zoeken in en je vindt zelfs Galaxy-apparaten wanneer deze niet met een netwerk verbonden zijn. Ben je dicht in de buurt? Dan kan je zelfs een geluidsignaal laten klinken, zodat je precies weet (en hoort) waar ze liggen.

Voice control met Bixby

Om het allemaal nóg makkelijker en handsfree te maken kun je Bixby op commando opdrachten laten uitvoeren. Van het zappen naar een ander tv-kanaal tot het doven van de lichten als je gaat slapen, laat het maar over aan je slimme assistent Bixby. Het enige wat ervoor nodig is, is dat je apparaten verbonden zijn met SmartThings. Vergeet niet je Bluetooth te koppelen, want niets is zo fijn als automatisch je favoriete playlist af te laten spelen zodra je in de auto stapt.

Een huis vol slimme apparaten

Van slimme koelkasten en wasmachines tot de nieuwste smart tv’s. Ontdek de slimme apparaten van Samsung. Whatever you do. Simplified.

Smart. Smarter. Smartest.

Lees de volgende verhalen

* Elk apparaat moet zijn verbonden met Wi-Fi of een ander draadloos netwerk.
* Voor interoperabiliteit via SmartThings moeten alle apparaten bij één Samsung-account zijn geregistreerd.
* Beschikbare technologie, functies en kenmerken verschillen mogelijk per land, serviceprovider, netwerkomgeving of product,
en zijn onderhevig aan verandering zonder kennisgeving.
* Zoek op het product of op de productverpakking naar het "Works with SmartThings"-logo.
* Afbeeldingen en gebruikerservaring (UX) zijn gesimuleerd voor illustratieve doeleinden.
* "Bixby" is beperkt tot geselecteerde talen en bepaalde accenten/dialecten.
* Afgebeelde apparaten en schermen zijn gesimuleerd voor illustratieve doeleinden.