Life Hacks

10 schrijftips voor
ambitieuze auteurs

Bereid je met deze praktische tips om je eerste roman te schrijven

Afbeelding van een notitieblok op een tafel naast een kopje koffie Afbeelding van een notitieblok op een tafel naast een kopje koffie

Speciaal voor de ambitieuze auteurs onder ons hebben we een lijst met 10 schrijfuitdagingen samengesteld. De bedoeling is dat je je creativiteit even helemaal loslaat. En met de Galaxy S Pen is elke moderne schrijver meer mobiel om zijn of haar schrijfkunsten uit te oefenen.

Samsung Galaxy Note10 and S Pen Samsung Galaxy Note10 and S Pen
1

Schrijf dagelijks

Elke dag schrijven is de beste manier om te beginnen. Het onderwerp kan werkelijk alles zijn. Een willekeurige gedachte, een terugblik op je dag, een hele paragraaf over je favoriete kleur… je snapt vast wel welke kant we op willen. Oefen gewoon elke dag met schrijven en langzaam maar zeker gaan je schrijfkunsten vooruit. En met de S Pen kan je altijd en overal schrijven. Schrijf direct op je Galaxy smartphone of tablet, waar en wanneer je ook maar een creatieve ingeving krijgt. Dat kan in de bus zijn, terwijl je aan het shoppen bent of zelfs als je in de kroeg zit.

2

Schrijf in verschillende genres

Als je niet goed weet in welk genre je een boek wil schrijven, probeer dan wat van je favorieten uit. Ben je een fan van Dracula en Frankenstein? Schrijf dan een angstaanjagend horrorverhaal. Liefhebber van de serie Game of Thrones? Leg dan wat geweldige fantasieën op papier vast. Vind je jezelf de nieuwe Kerouac? Ga dan op weg en doe je best.

Een hand die de Samsung Note9 vasthoudt met een afbeelding van Montenegro op de telefoon en op de achtergrond Een hand die de Samsung Note9 vasthoudt met een afbeelding van Montenegro op de telefoon en op de achtergrond
3

Schrijf een gedicht

En wat denk je van een gedicht? Die rare strofes en zinnen uit de lessen Nederlands die soms rijmden en soms helemaal niet? Ze zijn eigenlijk ideaal om plezier te hebben met woorden en er is voor iedereen wel een leuke vorm te vinden. Een epigram is grappig en geestig, songteksten zijn emotioneel en persoonlijk, bij een limerick gaat het om rijmen en bij een Haiku zorg je met het afbreken van lettergrepen voor effect. Doe je uiterste best en laat de woorden het werk voor je doen.

Een hand met de Samsung Note9 met een afbeelding van Montenegro in de telefoon en op de achtergrond Een hand met de Samsung Note9 met een afbeelding van Montenegro in de telefoon en op de achtergrond
4

Schrijf over je laatste vakantie

Naar welke vakantiebestemming ging je als laatste? Waar ging je heen en wat heb je allemaal gezien? En wie was je reisgenoot? Schrijf over je laatste trip en over alle bezienswaardigheden en de te gekke tijd die je beleefde. Scroll even door je fotoarchief en alle geweldige details komen weer naar boven. Op reis gaan is altijd een geweldige manier om je creativiteit boven te halen.

5

Schrijf een kort verhaal

Als je eenmaal opgewarmd bent met wat gedichten, kan je proberen om een kort verhaal te schrijven. Elk kort verhaal dient vijf sleutelelementen te bevatten: karakters, de setting, een conflict, een plot en een thema. Zet die ideeën op papier en je hebt een goed begin voor een compleet boek. Wil je een grote romanschrijver worden? Begin net als alle groten met een kort verhaal.

6

Schrijf over de natuur

Niets is zo rustgevend als genieten in een park. Ga onder een boom zitten en schrijf wat woorden over moeder natuur. Als je schrijft met de S Pen kan je je verhaal op basis van kleur indelen. Gebruik Ocean Blue als je de zee beschrijft, kies voor Midnight Black voor de nachtelijke hemel of ga voor Lavender Purple bij het beschrijven van een bloembed.

Afbeelding van een vrouw zittend op een bankje het schrijven van notities. Afbeelding van een vrouw zittend op een bankje het schrijven van notities.
7

Schrijf in je onderbewustzijn

Deze is voor iedereen die zich niet aan de regels wil houden. Vertrouw al je gedachtes toe aan het papier en maak je niet druk of ze al dan niet ergens op slaan. Schrijf wat losse scènes op of zet wat geluiden, geuren en willekeurige ideeën neer op papier. Maak van al die losse ideeën complete zinnen en creëer weer nieuwe. Je bewustzijn kent geen grenzen, dus laat alles de vrije loop op je scherm.

Astronaut Astronaut
8

Schrijf wat fan fictie

Zoals de titel al doet vermoeden, gaat fan fictie over het schrijven van een fictief verhaal met daarin karakters of gebeurtenissen uit andere verhalen of boeken. Uiteraard bedacht door fans van het oorspronkelijk werk. Zo maak je een geheel eigen verhaal met behulp van de personages uit je favoriete boeken of films. Zoals bijvoorbeeld iets uit Harry Potter, Stranger Things of een willekeurig boek van Stephen King. Met wat kun je Star Wars nog beter maken? Laat iedereen zien wat je in je mars hebt.

9

Schrijf een brief aan je toekomstige ik

”Beste toekomstige ik…” Schrijf een brief aan jezelf en geef wat tips en adviezen. Zorg ervoor dat je niet vergeet waar je vandaan komt en onderstreep de zinnen die je nooit wilt vergeten. De 0,7mm dunne punt van de S Pen en de 4096 drukniveaus zorgen ervoor dat je je verlangens dikker kunt maken en onderstrepen, precies zoals je dat ook kan met pen en papier.

10

Brainstorm over je roman

Gefeliciteerd, je hebt het tot hier gehaald. Nu je geest is aangewakkerd en je creativiteit op het punt van ontploffen staat, kan je eindelijk aan de slag met dat boek van 50.000 woorden. Maar voor je begint, probeer eerst even wat te brainstormen met de ideeën die je zojuist allemaal hebt opgedaan. Met de S Pen hoef je het niet allemaal in één keer te doen. Je brainstormt gewoon waar en wanneer je maar wilt. En als je thuiskomt, sluit je je telefoon op je DeX station aan, verander je je telefoon in een computer en begin je met typen.

Onthoud dat het vooral gaat om het genieten van het creatieve proces, dus vergeet zeker niet om wat plezier aan je schrijfkunsten te beleven. Succes en veel schrijfplezier!

Samsung Galaxy Note9 en S Pen Samsung Galaxy Note9 en S Pen

Schrijf onderweg met de S Pen van Samsung

Train je schrijfkunsten met de Galaxy S Pen, verkrijgbaar bij de Galaxy Note10.

Lees de volgende verhalen