Life Hacks

Je (droom)carrière opbouwen? Dat doe je zo

Dromen en doen: de beste tips van de New Work Tribe.

Nee, als je als ondernemer je eigen (droom)job creëert weet je niet wat een ‘9 to 5’ is. En ja, je mixt wel vaker business & pleasure tijdens het reizen. Logisch, want je laptop volgt je overal zodat je altijd voor de volle 100% aan je projecten kan werken! En soms horen daar exotische locaties en after work cocktails bij... maar ook werken in je pyjama als je eigenlijk zou moeten uitzieken. Want de dagelijkse realiteit van freelancers en digital nomads is gewoon keihard werken!

Die jet-set life die sommigen erbij dromen? Die is voor een happy few weggelegd. Maar door keihard aan je dromen te werken, ben je wel op weg naar de zinvolle carrière die je altijd al wilde. Wij delen graag enkele geheimen van ervaren serial entrepreneurs, zodat je zelf er nog beter voor kan gaan!

Effectief budget management

Note to self: niet iedereen eindigt met een eigen privé-eiland. Zucht. Maar als digital nomad kan je natuurlijk wel gewoon blijven reizen! Onregelmatige inkomsten? Dan is het extra belangrijk dat je je financiën goed beheert. Vind je dit moeilijk? Denk er zo over na: het is de eerste stap naar je volgende tripje!

“Door vooraf te bedenken wat je wil gaan uitgeven en verdienen, weet je vooraf precies of je genoeg geld hebt voor bepaalde projecten,” legt Ade Potts, Managing Director van Experian SME uit. Voor beginnende ondernemers die een portfoliocarrière nastreven, is deze aanpak key. Check dus altijd nauwkeurig of je bedrijfskosten en inkomstenbronnen een positieve of negatieve cashflow veroorzaken. Negatieve cashflow? No worries! Nu kan je snel iets doen zodat het de goede kant uitgaat.

Effectief budgetteren? Dat is vooral efficiënt bijhouden. Verbind je Galaxy Note10+ met een scherm via Samsung DeX zodat je thuis je kantooromgeving creëert. Houd altijd een oogje op je budget-spreadsheet… en het andere op de beste reisaanbiedingen, zo blijf je gemotiveerd maar ben je ook altijd heel bewust van je uitgaves.

Gebruik de kracht van social

Een effectieve en budgetvriendelijke manier om een breed publiek te bereiken? Twee woorden: social media! Met twee miljard wereldwijde gebruikers kan je niet meer zonder. Niet verwonderlijk dat ruim 71% van de kleinere ondernemingen al op social media zitten, volgens de cijfers van marktonderzoeker Clutch. En dit cijfer zal alleen maar blijven groeien. Heb je zin interactie met gelijkgestemden? Social media is het perfecte kanaal om een hechte band met je client community op te bouwen.

Petra Smith, de oprichtster van SME marketingconsultancy Squirrels&Bears, legt uit dat “door het volume van social media gebruikers, je makkelijker een groot aantal potentiële klanten bereikt die voorheen niet bekend waren met jouw bedrijf.” En deze prospects zijn toegankelijk van over de hele wereld – er zijn geen geografische beperkingen. Je bedrijfsinvloed laten groeien? Dat doe je met social media waar je ook bent vanaf je smartphone.

Met de Note10 heb je een supersnelle verbinding zodat je altijd bij bent met je LinkedIn-feed, verbonden blijft met je Instagram-community en geen enkele e-mail mist. Dream big! Het kan.

Smart out burn-out

Als creatieve duizendpoot aan meerdere projecten tegelijkertijd werken is super stimulerend, maar het kan ook een overweldigend gevoel betekenen. En vele – net zo overweldigende! – deadlines. Zoals Chichi Eruchalu van de onderwijspionier General Assembly het aanstipt, heeft “technologie het makkelijker gemaakt voor mensen met een eigen bedrijf om te verbinden, communities te laten groeien en bedrijven op te bouwen.” Maar net door die constante verbondenheid is het extra belangrijk om voldoende ruimte te laten tussen jezelf en je klanten.

“Als je mensen direct toegang tot jezelf geeft, zorg je voor een stok voor je eigen rug”, aldus Chichi. Daarom houdt ze zich nu aan een vaste 24-uurs doorlooptijd voor klanten. Met de ongelofelijke 12GB processorkracht van de Note10+, kan je overal werken en jezelf dus ook de nodige ademruimte gunnen. Die altijd ‘always-on’-wereld waarin we leven? Daarin las jij af en toe pauzes in om nooit een burn-out te moeten ervaren.

Leg je briljante ideeën vast

Je hoeft natuurlijk geen Einsteinachtige theorieën te bedenken, maar de beste ideeën groeien soms op de meest onverwachte momenten. Een opvouwbare fietshelm? Dat is het briljante idee van Jeff Woolf OBE, de bedenker en oprichter van Morpher Helmet, nadat een helm zijn leven redde tijdens een fietsongeluk.

“Na het ongeluk was ik dankbaar dat ik een helm droeg, maar het viel me op dat de meeste fietsers er nog altijd geen droegen,” zegt hij. “Na wat onderzoek kwam ik erachter dat de meeste fietsers (84%) geen helm dragen. Niet omdat ze denken dat ze er geen nodig hebben, maar omdat ze geen zin hebben om hem met zich mee te zeulen als ze hem niet gebruiken. Dus richtte ik me op het ontwikkelen van een helm die je zo plat kunt vouwen dat hij in je tas past.”

Jeffs nare ervaring? Die bracht geheel onverwachts een geniale oplossing voor meer veiligheid. Dat ‘AHA’-moment kan ook jou overkomen… als je nog snel iets in de supermarkt oppikt of tijdens het pendelen.

Lateraal denken brengt je als ondernemer vaak op de meest creatieve gedachten. Heb je een simpel maar geniaal idee? Leg het vast op digitale notitieblokken zoals de Note10+, zo zijn je beste ideeën altijd safe. En, wie weet, misschien laat je zo het project van je leven tot bloei komen!

Geef je wildste dromen een kans met de Galaxy Note10+

Ontdek hoe je droomcarrière te ondersteunen met de Galaxy Note10.

Lees de volgende verhalen