Life Hacks

Haal alles uit je wasmachine

Kies het perfecte wasprogramma voor iedere situatie.

Wie de wasmachines van ruim tien jaar geleden nog kent, weet dat ze tegenwoordig met een hoop extra’s komen. We hebben nu toegang tot allerlei opties en diverse wasprogramma’s die ervoor zorgen dat je kleding langer mooi blijft doordat ze op de juiste manier gewassen wordt. Geweldig natuurlijk, maar welk wasprogramma gebruik je wanneer? Haal alles uit de verschillende mogelijkheden met een Samsung wasmachine.

Een goede voorbereiding…

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar vroeger wasten we gewoon alles op 60 of 90 graden. Gelukkig is dit door verbeterde reinigingstechnieken en de juiste wasmiddelen tegenwoordig niet meer nodig. Dat is goed nieuws voor je energierekening. Bovendien is de kleding vandaag helemaal niet meer voor deze hoge temperaturen gemaakt. Synthetische stoffen en wol dien je met zorg te wassen. Het blijft dus belangrijk om vooraf even het wasvoorschrift op het etiket te checken. Je wilt niet voor gekrompen verrassingen komen te staan.

De meest voorkomende symbolen op het etiket van je kleding uitgelegd:

Wasprogramma per stofsoort

Door je vieze kleding per stof te sorteren, zorg je ervoor dat ze echt op de juiste manier gereinigd wordt. Daarnaast is het van belang om het wasvoorschrift in het kledingstuk te raadplegen. Daar leer je op hoeveel graden het product gewassen kan worden (30, 40, 50, 60 of 70 graden), of het überhaupt gewassen kan worden (handwas!) en welk programma er goed bij past (2 streepjes betekent wolwasprogramma en 1 streepje betekent kreukherstellend programma).

Samsung wasmachines bieden je drie keuzes: wol, synthetisch of katoen, waarbij het wasprogramma specifiek aansluit bij het type stof. Synthetisch is voor kleding van polyester, polyamide of soortgelijke materialen. Deze was wordt standaard op 40 graden gedraaid, maar je kunt natuurlijk wel zelf de temperatuur omlaag bijstellen. Let er bij het wolprogramma op dat je dit alleen gebruikt bij kleding die daadwerkelijk in de wasmachine mag. Check dus eerst het label. Het wasprogramma voor wol is een delicaat programma en wiegt de kleding zachtjes heen en weer terwijl ze gewassen wordt. Het is dus belangrijk dat je de trommel niet te vol stopt. Halfvol is meer dan genoeg. Zo beschermt je Samsung wasmachine je kostbare wollen kleding tegen krimpen en vervormen.

Welk programma kies je?*

1. Donkere kleding blijft donker
Het speciale wasprogramma voor donkere kleding zorgt ervoor dat jouw donkere kleding daadwerkelijk donker blijft. Zo spoelt je Samsung wasmachine extra om te voorkomen dat er sporen van wasmiddel achterblijven en gaat ze met zorg met je kleding om. Voor het beste resultaat gebruik je ook een speciaal wasmiddel voor donkere was.

2. Super Eco-wasprogramma
Wil je op energie en water besparen? Kies dan voor het Super Eco-wasprogramma. Je kleding wordt op een lage temperatuur gewassen en daarom is het programma vooral geschikt voor kleding die niet al te vuil is.

3. Beddengoed
Heb je een grote trommel? Het is met je Samsung wasmachine ook mogelijk om dekens en kussens te wassen. Zo hoef je daarvoor niet meer naar een stomerij. Kies hiervoor de optie ‘beddengoed’. Deze optie kun je ook voor je lakens en slopen gebruiken.

5. Voor de sportfanaten
Sport jij veel of kom je net met de hele familie terug van skivakantie of een week wandelen in de bergen? Met het wasprogramma ‘Outdoor Care’ op de QuickDrive™ wasmachine zorg je ervoor dat je buitenkleding weer superschoon wordt en heerlijk fris ruikt.

6. Snel wassen
Heb je kledingstukken die je snel gewassen wilt hebben? Met het programma ‘super speed’ op de QuickDrive™ wasmachine heb je binnen 39 minuten de kledingstukken weer tot je beschikking. Is je was niet erg vies en weegt het minder dan 2 kilo? Dan kun je ook voor de optie ’15 snelle was’ kiezen waarbij je was binnen ongeveer 15 minuten alweer klaar is.

De nazorg

Een schone trommel is het halve werk.
Denk jij er wel eens aan om je wasmachine te reinigen? Waarschijnlijk niet. Toch is het goed om dit elk 40 wasbeurten eens te doen, want zo verleng je de levensduur van je wasmachine. Bovendien voorkom je hiermee aanslag op je kostbare wasgoed. Op Samsung wasmachines tref je daarom de functie ‘Eco trommelreiniging’ aan. Laat je trommel leeg en voeg geen wasmiddel toe. Start dit programma en je wasmachine is binnen no time weer good to go.

Persoonlijk wasadvies op maat

Krijg je keuzestress van al die wasopties, toerentallen en extra functies? De QuickDrive™ wasmachine staat je bij met de persoonlijke wasassistent Q-Rator in de SmartThings-app. Op basis van de door jou ingevulde informatie, zoals kleur, stoftype en de mate van vuilheid, geeft de app aanbevelingen voor het beste wasprogramma. Je kunt de wasmachine ook nog eens op afstand aanzetten!

Door gebruik te maken van alle mogelijkheden die je Samsung wasmachine biedt, haal jij het beste uit je wasmachine en blijft je wasgoed langer mooi.

ONTDEK MEER

Lees de volgende verhalen

* De aanbeveling van het wasprogramma is alleen gebaseerd op de wasduur en is dus misschien niet geschikt voor alle materialen of elke vuilgraad.
* De programmaduur en de hoeveelheid water worden niet automatisch aangepast bij de programma’s super speed of fijne was.
* Afzonderlijke resultaten kunnen verschillen afhankelijk van het gebruik.
* Samsung is niet aansprakelijk voor enige schade die voortkomt uit het invoeren van incorrecte informatie door de gebruiker.