Life Hacks

Laat je inspireren

Door enkele van 's werelds grootste denkers en vernieuwers.

Afbeelding van de S20 en een neon-teken Afbeelding van de S20 en een neon-teken

Niets zo inspirerend als enkele wijze woorden! Grote denkers, wetenschappers en vernieuwers schrijven onze geschiedenis, en net daarom hebben hun woorden de kracht om ons aan te moedigen in moeilijke tijden en om onze stoutste dromen waar te maken.

Wij delen graag enkele van onze favoriete quotes met je. Schrijf ze op, hang ze boven je bed, maar bovenal: vergeet ze nooit meer! Wat deze quotes ons leren? Dat we allemaal in de kracht van onze eigen ideeën moeten geloven. Met de Galaxy S20+ kan je dat ook door die fantastische momenten vast te leggen, waar je ook bent.

Hand op plasma Hand op plasma

Nikola Tesla

"Het maakt me niet uit dat ze mijn idee gestolen hebben... Het maakt me uit dat ze geen eigen idee hebben." – Nikola Tesla.

Nikola Tesla (1856 - 1943) is zonder twijfel een van de grootste uitvinders aller tijden. Hoe we de Servisch-Amerikaanse ingenieur en fysicus kennen? Door de uitvinding van de wisselstroommotor (AC) en het ontwikkelen van AC-generatie- en transmissietechnologie. Hoewel hij beroemd en gerespecteerd was, kon hij zijn uitvindingen op lange termijn niet helemaal vertalen naar financiële successen. Maar geld was nooit zijn drijfveer. Waar hij wel van droomde? De wereld gratis elektriciteit geven! Tesla leerde ons dat alles mogelijk is als je hard genoeg je best doet en zijn werk verlicht de wereld tot op de dag van vandaag. Treed in de voetsporen van Tesla en word de ontwerper waar je altijd van gedroomd hebt.

Close-up van een vintage auto Close-up van een vintage auto

Henry Ford

"Het was mijn waarneming dat de meeste mensen vooruit komen in de tijd die anderen verspillen." – Henry Ford.

De oprichter van Ford Motor Company en de uitvinder van de auto Ford Model T is een echte legende. Henry Ford (1863 - 1947) ontwierp zijn eerste benzine-aangedreven paardenkoets in de schuur achter zijn huis toen hij nog werkte als ingenieur voor de Edison Illuminating Company in Detroit. In 1903 ontwikkelde hij samen met de Ford Motor Company de assemblagelijn, wat een enorme impact had op de industriële wereld. Wat kunnen we van de Amerikaanse industrieel leren? Dat je alles kunt bereiken, zolang je de middelen die je hebt, verstandig gebruikt.

Bekers op laboratoriumbankje Bekers op laboratoriumbankje

Marie Curie

"Er valt niets in het leven te vrezen, je kunt het alleen maar begrijpen. Nu is het tijd om meer te begrijpen, zodat we minder moeten vrezen.” – Marie Curie.

Marie Curie (1867-1934) was de eerste vrouw die een Nobelprijs won, de eerste en enige vrouw die twee keer won en de enige vrouw die in twee verschillende categorieën won: fysica en chemie. De Poolse natuurkundige en scheikundige deed dan ook baanbrekend onderzoek op het gebied van radioactiviteit - een term die ze eigenlijk bedacht heeft. Marie Curie werd zelfs de eerste vrouwelijke professor aan de Universiteit van Parijs. Een hele uitdaging in een tijdperk waarin de academische mogelijkheden voor vrouwen beperkt waren! Het is dan ook geen wonder dat ze vaak de meest invloedrijke vrouw in de wetenschap wordt genoemd.

Een potlood met wiskundige vergelijkingen Een potlood met wiskundige vergelijkingen

Albert Einstein

"Er zijn maar twee manieren om je leven te leiden. De ene lijkt alsof niets een wonder is. De andere lijkt alsof alles een wonder is." – Albert Einstein.

We kennen Albert Einstein (1879 - 1955) allemaal van de iconische foto waarop hij zijn tong uitsteekt. De Duitse fysicus was dan ook de meest invloedrijke natuurkundige van de 20e eeuw en misschien wel de beroemdste wetenschapper ooit. Hij was slechts 26 toen hij in 1905 vier wetenschappelijke artikels publiceerde die het vakgebied van de fysica van elektriciteit voorzagen. Hij ging verder met het winnen van wereldwijde bekendheid voor zijn algemene relativiteitstheorie en kreeg een Nobelprijs in 1921 voor zijn werk in de kwantumtheorie. Waar Einstein nog beroemd mee werd? E = mc², uiteraard! Hiermee stelde hij dat materie in energie kan worden omgezet. Het mooie aan de wijsheid van Einstein? Dat het veel verder dan de wereld van de wetenschap reikt. Het onthult zelfs een man met een oprechte liefde voor de mensheid.

Leg die lichtmomenten vast op de S20+

Schrijf, ontdek en deel geweldige ideeën onderweg met de S20+.

Lees de volgende verhalen