Aantekeningen maken
als een professional

Strategisch je to-do lijst afwerken.

Of je ze nu opschrijft, krabbelt of noteert, iedereen moet aantekeningen maken. Of je nu de essentie van de vergadering wil vastleggen of gewoon scherp wil zijn tijdens een presentatie, we hebben vier strategieën om aantekeningen te maken waardoor je productiever kunt worden en je baas kunt overtreffen.

Met de Galaxy Note8 kun je meteen op het scherm aantekeningen maken. Met de Galaxy Note8 kun je meteen op het scherm aantekeningen maken.
1

Schrijf ze meteen de eerste keer op

Dit is een stap die je misschien wil overslaan omdat je je aantekeningen het liefst in je favoriete tekstverwerker maakt, maar als je handmatig aantekeningen maakt, geef je je geheugen een boost – en je wil natuurlijk zoveel mogelijk die grijze hersencellen voor je laten werken. Bovendien kun je met een stylus zoals de Samsung Galaxy S Pen gemakkelijk meteen op het scherm werken en de Note8 kan je handgeschreven notities later in een tekst omzetten.

Actieve luistervaardigheden kunnen je helpen bij het onthouden van belangrijke ideeën. Actieve luistervaardigheden kunnen je helpen bij het onthouden van belangrijke ideeën.
2

Luister niet gewoon maar – luister actief

Als mensen aantekeningen maken, noteren ze vaak gewoon letterlijk wat de spreker zegt. Actief luisteren betekent dat je luistert naar wat de spreker zegt en hoe die het zegt. In plaats van het woord voor woord te noteren, moet je proberen om de punten te parafraseren. Wanneer je er een nieuwe context aan geeft, betekent het dat je het voldoende begrijpt om het in je eigen woorden weer te geven.

Rechtstreeks op je scherm schrijven is een snelle, effectieve strategie om aantekeningen te maken. Rechtstreeks op je scherm schrijven is een snelle, effectieve strategie om aantekeningen te maken.
De Galaxy S Pen met handschrift naar tekst De Galaxy S Pen met handschrift naar tekst
Van handschrift naar tekst
Gebruik de Galaxy S Pen om gemakkelijk je handgeschreven notities naar tekst voor e-mail, sms'jes, enz. om te zetten.
3

Creativiteit onderweg opslaan

Heb je weleens een half uur het hoofd gebroken om je dat geniale idee dat je bij de lunch had en dat je je “later nog wel zou herinneren” terug voor de geest te halen? Grote kans dat je er profijt van hebt als je onderweg snel je ideeën even opslaat. Met je telefoon kun je gemakkelijk even een berichtje voor jezelf inspreken of iets rechtstreeks op het scherm krabbelen.

Haal een koffie om je dag te onderbreken Haal een koffie om je dag te onderbreken
4

Plan je vrije tijd in

Stap voor stap een dag lang je takenlijst afhandelen lijkt misschien de beste aanpak, maar geestelijke uitputting en vermoeidheid kosten meer tijd dan het nemen van een pauze. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor dingen die je leuk vindt om je brein rust te gunnen en te resetten. Ga een blokje om, haal een kop koffie of loop gewoon even bij een collega langs – je zal daarna je to-do lijst sneller afwerken.

Tools voor je to-do's

Betere aantekeningen beginnen met de juiste tools, zoals de Galaxy Note9.

Lees de volgende verhalen