Life Hacks

Hoe een slimme levensstijl
kan helpen de planeet te redden

Maak kleine veranderingen voor een groot verschil.

Slimme technologie is niet meer weg te denken uit de 21ste eeuw. Nog maar een decennium geleden zou het idee om overal controle te hebben over de voorzieningen in je huis ondenkbaar zijn geweest. Maar tegenwoordig is app-gebaseerde domotica in opmars en de technologie die aan de basis ligt van deze slimme revolutie, wordt steeds sneller en krachtiger.

Het verbinden van alledaagse toestellen in je huis op het internet is de eenvoudigste manier om het leven comfortabeler, zuiniger en leuker te maken. De voordelen van slimme technologie zijn schijnbaar eindeloos, maar er is ook een groot potentieel voor sociaal welzijn. Lees hier hoe een slimme levensstijl kan helpen om de planeet te redden.

SmartThings voor een slimmere woning

Over de hele wereld beseffen mensen dat klimaatinspanningen hoognodig zijn en ondernemen ze actie. Natuurlijk kan je je ontmoedigt voelen als je naar het grotere plaatje kijkt, maar we kunnen allemaal een verschil maken. Een makkelijke manier om te beginnen is met SmartThings. SmartThings is een ecosysteem van verbonden slimme toestellen in het hele huis en het verricht wonderen om te besparen op energie dankzij elementen zoals buitenverlichting op zonne-energie, slimme stopcontacten en slimme thermostaten. Deze werken allemaal naadloos samen om het volledige energieverbruik van je woning te optimaliseren.

Slimme toestellen worden doorgaans aangedreven door een vernieuwbare energiebron en werkt met behulp van geavanceerde sensoren die je helpen energie te besparen bij je dagelijkse activiteiten. Alle toestellen worden bediend, beheerd en verbonden met je Galaxy-toestel. Zo kan je het energieverbruik van je huis controleren, je oven voorverwarmen onderweg naar huis of de beveiliging van je huis controleren als je weg bent. Je kan zelfs instellen dat de lichten in je woonkamer dimmen zodra je een film begint te kijken. Door deze geavanceerde technologie volledig in ons dagelijks leven te integreren, kunnen we beginnen met het zetten van stappen naar een betere toekomst, zowel binnen als buiten je huis.

Bespaar energie bij elke wasbeurt

De nieuwe Samsung-serie van EcoBubble-was-droogcombinaties verbruikt minder water en wast je kleding helemaal schoon bij lagere temperaturen. Het stroomverbruik daalt, wat een besparing op de energierekening oplevert. De warmtepomptechnologie die is geïnstalleerd in de nieuwste drogers verwarmt efficiënt de lucht in de trommel, terwijl OptimalDry vochtigheidsniveaus detecteert zodat je slechts de energie verbruikt die je nodig hebt. Het toestel is geïntegreerd met de SmartThings-app, waardoor je de functies wassen en drogen op afstand kan bedienen vanaf je telefoon. Handige meldingen laten je weten wanneer de was- en droogcycli zijn voltooid.

Hoe slimme technologie zal helpen bij het redden van de planeet

Kennis is macht. Als je weet hoeveel energie je verbruikt en wat de impact daarvan is op het milieu, is de kans groter dat je de ongebruikte toestellen thuis uitschakelt – waar ter wereld je ook bent via een app op je telefoon. Uiteindelijk is het integreren van SmartThings in je huis een geweldige oplossing voor mensen die groener willen gaan leven, omdat het je veel bewuster maakt van de ecologische voetafdruk van je woning.

Over het algemeen zijn mensen steeds op zoek naar innovatieve manieren om de kostbare hulpbronnen en diersoorten van de planeet te beschermen. Slimme technologie helpt niet alleen onze individuele inspanningen voor het milieu, maar blijkt ook steeds nuttiger bij de collectieve inspanning om bedreigde wilde dieren te beschermen. Kunstmatige intelligentie, drones, GPS-trackers, de cloud en slimme camera's worden ingezet om wereldwijd uitstervende diersoorten te volgen. Naarmate meer toestellen gebruik gaan maken van machine learning en natuurlijke taalverwerking, kunnen we nog meer AI-gedreven oplossingen verwachten om de planeet te redden.

Klaar om het milieu te helpen en
een slimme levensstijl aan te nemen?

Hier vind je alles wat je nodig hebt.

Lees de volgende verhalen