Life Hacks

10 minuten voor
mindfulness

Snelle en gemakkelijke oefeneningen om geheel tot rust te komen.

Vrouw die aan mindfulness-meditatie doet Vrouw die aan mindfulness-meditatie doet

Met onze overvolle agenda’s is het geen wonder dat het ons soms allemaal te veel wordt. Daarom is het belangrijk elke dag aandacht aan jezelf te geven. Met deze tips voor begeleide mindfulness in 10 minuten of minder blijf je de stress de baas en ben je meer aanwezig.

Een man werkt met touwen in de fitness Een man werkt met touwen in de fitness
Het logo van de app Samsung Health: het silhouet van een rennende vrouw tegen een kleurrijke achtergrond Het logo van de app Samsung Health: het silhouet van een rennende vrouw tegen een kleurrijke achtergrond
Samsung Health
Monitor je ademhaling met de Samsung Health-app.
1

Ready, set, breathe

Wanneer we gespannen zijn, is onze ademhaling vaak niet optimaal. Hoewel je het misschien razend druk hebt, helpt juist een pauze voor ademhalingsoefeningen je de dag door te komen. Zet de timer op je Galaxy S20, zodat je niet op je horloge hoeft te letten. Sluit je ogen en haal vijf minuten lang rustig adem, doe dit driemaal per dag.

Een vrouw maakt ontbijt klaar bij wijze van mindfulness-oefening Een vrouw maakt ontbijt klaar bij wijze van mindfulness-oefening
TIP
Chiapudding barst van de proteïne en bevat slechts drie ingrediënten. Wanneer je het de avond ervoor klaarmaakt, staat er 's ochtends een heerlijk ontbijt klaar.
2

Ontbijten is belangrijk

Koken kan een mindfulness-oefening zijn – en het ontbijt is een belangrijke maaltijd. Het is een goed begin van je dag en geeft je brandstof voor wat gaat komen. Een roerei is zo klaargemaakt en ook een kom gezonde muesli is snel bereid, dus er is geen reden om de dag met een knorrende maag te beginnen.

Een rennende vrouw; we zien van haar lichaam het deel vanaf de nek tot de knieën Een rennende vrouw; we zien van haar lichaam het deel vanaf de nek tot de knieën
3

Doe een minitraining

Ook als je binnen blijft, kun je sporten. Regelmatige oefeningen zijn goed voor je geest en hoeven geen uur te duren. Een minitraining is een korte, fanatieke sessie van 10 minuten waarbij je je hele lichaam gebruikt en je hart laat bonzen. Je kunt 10 minuten gebruiken voor blokjes van 30 seconden te touwtjespringen of kniebuigingen te maken. Met deze cardio–oefeningen maakt je lichaam endorfinen aan.

Een vrouw luistert buiten naar haar hoofdtelefoon om in de juiste stemming voor mindfulness te komen Een vrouw luistert buiten naar haar hoofdtelefoon om in de juiste stemming voor mindfulness te komen
4

Werk je afspeellijst bij

Op het gebied van muziek zijn we allemaal gewoontedieren, maar door nieuwe ervaringen kun je meer mindful worden. Veel streamingsites bevelen artiesten aan op basis van wat je eerder hebt beluisterd, dus het is makkelijk om nieuwe muziek te vinden. Speel om het geluid optimaal te ervaren de muziek af via je Galaxy Buds+. Sluit je ogen en wees aanwezig.

Een foto van boven van iemand die met de armen gekruist een Galaxy Note10 en een S Pen op de schoot houdt Een foto van boven van iemand die met de armen gekruist een Galaxy Note10 en een S Pen op de schoot houdt
Een productfoto van een blauwe S Pen tegen een witte achtergrond. Er loopt een streep vanaf de punt van de pen. Een productfoto van een blauwe S Pen tegen een witte achtergrond. Er loopt een streep vanaf de punt van de pen.
Laat zien wie je bent
Laat de kunstenaar in je los en gebruik de S Pen voor meerkleurige doodles op je telefoon.
5

Wees creatief

Je moet werken, sporten, maar creativiteit is ook enorm belangrijk. Probeer elke dag 10 minuten te schrijven, kleuren, of zelfs videodoodling met de S Pen op je Galaxy Note10. Allemaal goede manieren om te ontspannen en je hoofd op een andere manier te gebruiken.

Vind innerlijke rust

Je kunt de volgende tools gebruiken om innerlijke rust te vinden.

Lees de volgende verhalen