Life Hacks

Hoe SmartThings kan helpen bij het plannen van een
romantische avond thuis

Beleef romantische momenten met een beetje hulp van slimme technologie.

Of je nu Valentijnsdag of een huwelijksverjaardag viert of de passie in een nieuwe relatie wilt aanwakkeren, op een bepaald moment heb je inspiratie nodig voor een avondje uit. Natuurlijk kan iedereen een avondje uit of dinertje in een hip restaurant wel smaken, maar een avondje thuis kan net zo leuk zijn. Met de hulp van SmartThings en wat planning, kan je er de ultieme romantische avond van maken.

Met SmartThings kan je al je slimme apparaten op afstand, bedienen en hun activiteit volgen of inplannen wanneer het voor jou uitkomt. De bekroonde app is compatibel met de voice-assistent en andere slimme producten van Samsung (en andere merken – bekijk de volledige lijst van producten die compatibel zijn met SmartThings hier.)

Hier zijn alvast enkele manieren waarop SmartThings je kan helpen een onvergetelijke avond te organiseren voor twee.

1

Creëer gezelligheid met sfeerverlichting

Voor wie een vleugje romantiek in huis wilt halen, werkt sfeerverlichting magisch. Veel romantische plekjes over de hele wereld zorgen voor de ultieme sfeer met flikkerende kaarsen 's avonds, van intieme Parijse restaurants tot de rood gekleurde ruïnes van Petra in Jordanië. Over het algemeen geven we de voorkeur aan warme, zachte verlichting omdat dit bijna als een filter werkt voor de huid. Til sfeerverlichting naar een hoger niveau met SmartThings, zo heb je de goede kwaliteiten van kaarslicht maar dan geüpgraded. Door een product zoals een Philips Hue-lamp aan te sluiten op SmartThings, kan je romantische verlichting inschakelen zodra je partner de kamer binnenkomt. Kies gewoon een kleur en stel het schemerniveau in met je Samsung Galaxy smartphone. Experimenteer met verschillende tinten – roze wordt geassocieerd met romantiek, terwijl paars de kleur van passie is.

2

Gebruik heerlijke geuren om een onvergetelijke avond te creëren

Uit tal van onderzoeken blijkt dat er een sterk verband bestaat tussen romantische liefde en geur. Aantrekkingskracht is misschien verschillend voor iedereen, maar onze neuzen kunnen het beste kompas zijn die ons naar een geschikte partner leiden. Geur is het zintuig die het meest onderbewust werkt. Het helpt ons niet alleen liefde te vinden door middel van feromonen, geur kan ook emoties en herinneringen oproepen. In feite is onze reukzin de enige van de vijf zintuigen die is gekoppeld aan het limbisch systeem (het deel van de hersenen dat is gekoppeld aan emoties en geheugen). Waarom voeg je niet een etherische oliediffuser met een dromerige geur toe aan je SmartThings-stopcontact? Zo is je huis pas echt klaar voor een romantische date.

3

Liefde gaat door de maag

Verras je partner met een zelfgemaakt etentje en maak indruk op Valentijnsdag of een andere speciale gelegenheid. Vergeet luxerestaurants met Michelinsterren dit jaar, maar demonstreer je eigen culinaire kunsten door een romantisch feestmaal klaar te maken. Met SmartThings als je keukenhulp, besteed je minder tijd aan koken en heb je meer tijd voor je geliefde. Gebruik een stoofpot of slow cooker met daarin de belangrijkste ingrediënten en sluit deze aan op een SmartThings-stopcontact. Zet het stopcontact later aan vanop afstand en je romantische etentje staat perfect getimed klaar op het moment dat het jou uitkomt.

4

Maak een afspeellijst met jullie favoriete nummers

Zelden ontmoeten we iemand die niet van muziek houdt. Liedjes zijn als tijdstempels en markeren speciale momenten en mooie herinneringen, dus waarom zou je geen afspeellijst maken van jullie favoriete nummers en deze aansluiten op je SmartThings speaker? Kies bijvoorbeeld voor een afspeellijst met muziek van festivals die jullie samen hebben bezocht, of het nummer dat jullie hebben gedraaid tijdens jullie huwelijksdans. Als je een nieuwe relatie hebt, maak dan een afspeellijst met verrassingsnummers uit een genre dat je partner leuk vindt, of ga voor het thema Valentijnsdag en vul de afspeellijst met klassieke liefdesliedjes. Jullie kunnen ook samen een afspeellijst maken om jullie avond extra speciaal te maken. Met Spotify Duo: The Ultimate Love Experience kan je een gepersonaliseerde afspeellijst en aangepaste cover laten maken, samen met je favoriete persoon.

5

Lekker gezellig samen voor de TV

Een date thuis zou niet compleet zijn zonder samen een popcorn-waardige film te kijken. Van het herbekijken van de film die je op je eerste avondje in de cinema hebt gezien tot het bingewatchen van series tijdens regenachtige weekends, het kleine scherm is eigenlijk de ultieme ontspanning in veel relaties. Of jullie nu een griezelige horrorfilm kiezen zodat jullie elkaar stevig maar gezellig kunnen vastpakken tijdens de enge scènes of een klassieke romantische komedie om de stemming wat te verlichten, elke film komt tot leven op je Neo QLED. Neo QLED verlegt de grenzen van wat mogelijk is, met Quantum Mini LED-technologie. Het resultaat is het meest levendige en gedetailleerde QLED-scherm tot nu toe, met een nog scherpere beeldkwaliteit en intensere kleuren. Installeer SmartThings op je smart TV en gebruik je telefoon als afstandsbediening zodat je geen enkel moment moet missen.

Klaar voor romantiek met een beetje hulp van SmartThings?

Hier vind je alles wat je nodig hebt.

Lees de volgende verhalen