Wellbeing

Vijf tips om beter te slapen

Bye-bye slaaptekort, hello dromenland!

Close-up van een slapende vrouw in bed Close-up van een slapende vrouw in bed

Word jij ‘s morgens vaak moe wakker? Maar kan je, wanneer je ‘s avonds eindelijk onder de wol ligt, de slaap maar niet vatten? Nog snel je mails checken, een Netflix-aflevering of twee (of drie, of… ) kijken of die inspirerende podcast beluisteren… Komt je dit bekend voor? Mobiele technologie maakt ons leven zo veel makkelijker, maar de verleiding om “snel nog iets anders te doen” lonkt wel overal. Ook in de slaapkamer!

Wil je graag je concentratie en productiviteit een boost geven, en je gewoon beter in je vel voelen? Dan is het tijd om je nachtrust te verbeteren! Want slaaptekort kan zowel lichamelijke als geestelijke klachten veroorzaken: van gewichtstoename (oeps!) tot een vergroot risico op depressie. Schaapjes tellen? Nee hoor! Wij geven je graag vijf tips waarmee je Galaxy smartphone je zal helpen slapen als een roosje.

Dienblad met koffie en fruit op een bed Dienblad met koffie en fruit op een bed
1

Ontdek het patroon

Wist je dat de Samsung Health app je niet alleen helpt te sporten of op je voeding te letten, maar ook over een slaaptracker beschikt? Gebruik hem zo snel mogelijk om je slaappatronen te meten. Als je over een langere periode een goed beeld krijgt van je slaappatronen, zal je ook begrijpen wat dit patroon negatief of positief beïnvloedt. Daar kan je dan ook helemaal zelf op inspelen. It’s up to you!

Vrouw zit op bed in een houten huisje en kijkt uit het raam Vrouw zit op bed in een houten huisje en kijkt uit het raam
Image Image
2

Vermoeide ogen?

Smart devices produceren een extra slaapverstorend blauw licht. Dat weet ondertussen iedereen. Kan je het echt niet laten om op Instagram te scrollen voor het slapengaan? Zet dan zeker de blue light filter op je Galaxy smartphone aan : deze verandert de kleur van je beeldscherm door het blauwe licht te verminderen waardoor je ogen minder moe worden en je beter kan slapen. Ga naar Instellingen > Beeldscherm > Blue Light Filter om de tijden en de sterkte van het effect te veranderen.

Close up of a Galaxy Watch on a wrist Close up of a Galaxy Watch on a wrist
3

Hoe diep slaap jij?

Als je je smartphone met je Galaxy Watch Active2 verbindt, kan de Samsung Health sleep tracker zelfs beweging meten, zoals de kwaliteit van je Rapid Eye Movement (REM) tijdens je slaap.

Hoe werkt dit precies? Door je hartritme te meten. Wil je de batterij sparen? Dan kan je de tracker zo instellen dat hij om de 10 minuten je hartritme meet. Voor een preciezer beeld laat je het wel best continu meten. De Samsung Health app geeft je dan een verslag van je REM-slaappatronen als je ‘s ochtends wakker wordt, zodat je precies kan zien hoe goed je nachtrust was.

Vrouw slaapt achter een groot raam Vrouw slaapt achter een groot raam
4

Bewaar je kalmte

Gebruik de Calm app voor interessante wellness- en meditatietips. Zo zal je in no time de drukte van de dag vergeten en rust in je hoofd vinden. De app kan ook gelinkt worden aan de Samsung Health app zodat je persoonlijk advies krijgt over hoe je stress, slapeloosheid en angst kunt verminderen op basis van jouw gegevens. De app kan ook je stressniveau voor en na een meditatiesessie meten, zodat je direct ziet hoe effectief je sessie was.

Close-up van een Galaxy Watch om een pols Close-up van een Galaxy Watch om een pols
5

Get active!

Heb je het gevoel ‘s avonds te veel energie te hebben? Zorg er dan zeker voor dat je voldoende beweegt! Om ’s avonds als een blok in slaap te vallen, werk jezelf best buiten en voor 20 uur in het zweet. Want ook sporten maakt het (stress)hormoon cortisol aan, en van een verse shot cortisol word je natuurlijk niet rustig.

Met de Galaxy Watch Active2 heb je meteen zicht op hoe veel en hoe hard je gesport hebt. Op je Galaxy Buds+ kan je dan weer rekenen om je extra te motiveren met behulp van je favoriete muziek, en dat zelfs tijdens de zwaarste workouts.

Je was nog nooit zo snel in dromenland als met de Galaxy Watch Active2!

Lees ook deze verhalen