Wellbeing

Thuis fitnessen met alledaagse spullen

Creatief fitnessen.

Geen tijd om naar de sportzaal te gaan of gewoon geen zin om een duur fitnessabonnement te nemen? We feel you! Gelukkig zijn blinkende gewichten en dure machines misschien wel handig, maar ze zijn niet noodzakelijk. Thuis fitnessen kan heel makkelijk als je een beetje creatief bent!
Geen inspiratie? Wij hebben alvast wat oefeningen voor je bedacht die je heel makkelijk thuis – en dus in alle comfort! – kan uitvoeren met alledaagse spullen. Vergeet je oefeningen niet bij te houden met je Galaxy Watch!

Trappen klimmen

Heb je thuis een trap? Begin dan maar al met die op en af te lopen. Een trap is goed voor geweldige cardio-oefeningen en je hoeft er alleen maar een paar keer je trap op en af voor te lopen! Het is bewezen dat je door trappen te doen, meer calorieën verbrandt per minuut dan met joggen. Het helpt je dus ook controle te houden over je gewicht en spiermassa op te bouwen. Het is een eenvoudige en efficiënte manier van fitnessen! Met de Galaxy Watch kan je niet enkel het aantal genomen stappen bijhouden maar ook het aantal verdiepingen dat je hebt geklommen.

Push-ups tegen de muur

Geen fan van push-ups? Wij ook niet! Maar probeer push-ups tegen de muur eens. Dit is een geweldige manier om basiskracht op te bouwen en je voor te bereiden op meer uitdagende oefeningen. Zet je handen tegen een muur met je armen op schouderniveau, op schouderbreedte uit elkaar, en doe push-ups vanuit een staande positie.

Core- crunches met boek

Boekenliefhebber? This one’s for you! Als je net begint met fitnessen, is het misschien een goed idee om een van je zwaarste boeken te gebruiken in plaats van direct in een medicine ball of gewichten te investeren. Hoe ga je aan de slag? Ga met gebogen kniëen op de grond liggen, met je gezicht naar het plafond, en plaats een boek op je handen die je uitgestrekt voor je borstkast houdt. Til nu je hoofd, nek en schouders langzaam van de vloer en je zult voelen dat je core-spieren zich aanspannen.

Stoeldips

Op zoek naar een oefening voor je triceps? Probeer stoeldips. Ga voor de stoel zitten en plaats je handen achter je rug op de hoeken van de stoel en strek je benen. Buig je ellebogen om jezelf te laten zakken en strek je armen om weer omhoog te komen. Werk jezelf in het zweet door dit enkele keren te herhalen en let op je hartslag met je Galaxy Watch.

Bicepscurls met blikjes

Halters behoren tot de basis fitnesstoestellen. Heb je er geen in huis? Kijk dan eens in de voorraadkast! Die blikjes erwten of soep kan je gebruiken bij bicepscurls. Begin wel met de kleinere, lichte blikjes voordat je overstapt naar de zwaardere, grotere blikken.

Bezemtwists

Het vegen van de keukenvloer met een bezem, saai? Missschien, maar het brengt je lichaam wel in beweging! En, als je het iets creatiever aanpakt, kan een bezem ook bijdragen aan een slankere taille. Hoe? Houd de bezem achter je schouders als je zit en draai je zijden van links naar rechts voor een goede oefening voor je taille.

Opdrukken met een enkele arm en een basketbal

Basketballiefhebber? Na enkele worpen, kan je afkoelen met enkele push-ups met één arm op je basketbal. Ga in de traditionele houding voor push-ups staan met je armen op de grond, maar houd je basketbal onder één hand. Dit helpt je bij het ontwikkelen van een betere balans en coördinatie. Herhaal dit enkele keren en vergeet niet om op je Galaxy Watch te kijken om te zien hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Handig thuis fitnessen met behulp van de Galaxy Watch

Houd je hartslag in de gaten, tel de traptreden die je hebt beklommen en kijk hoeveel calorieën je hebt verbrand met de Galaxy Watch.

Lees de volgende verhalen