Wellbeing

Van de piste naar de catwalk:
42|54 x Galaxy Z Flip

De perfect match voor een very fashionable collab.

Olivia en Elodie die de collectie tonen Olivia en Elodie die de collectie tonen

Ze hebben samen Olympisch goud verzilverd, verslinden sinds jaar en dag dezelfde modebladen en zetten graag vrouwen met lef in de kijker. Via hun stijlvol modelabel 42|54 vertalen voormalige topatleten Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo hun fashion sense en sportieve knowhow van de piste naar de catwalk… naar jouw dagelijkse (sport)routine!

Olivia en Elodie die over de collectie praten Olivia en Elodie die over de collectie praten

Onbeschaamd jezelf zijn

Ver van atletes als Flo Jo of Jackie Joyner-Kersee die in de jaren 80 met bakken persoonlijkheid en zelfvertrouwen – en bijhorend luipaard- of tijgerprint – de piste opgingen, ziet iedereen er in de sportwereld tegenwoordig hetzelfde uit. “En dat vinden wij een beetje spijtig”, klinkt het bij Elodie, “want we merken dat, net zoals Oli en ik, veel vrouwen er niet zoals iedereen willen uitzien.” Zo ontstond 42|54. “Waarom zouden we onze eigen stijl moeten verloochenen puur omdat we op de piste staan of aan het trainen zijn?” besluit Olivia. Our thoughts exactly! Hardlopen of die wekelijkse yoga gaat veel beter met tech & fashion die 100% bij je eigen persoonlijkheid en stijl aansluit. Daarom was 42|54 ook de perfecte match voor een very fashionable collab rond de Galaxy Z Flip.

Elodie toont legging met extra zakje voor Galaxy Z Flip Elodie toont legging met extra zakje voor Galaxy Z Flip

Wederzijdse inspiratie

“Weet je, voor ons is Samsung een beetje nostalgie omdat het merk al heel lang Olympische teams sponsort” verklapt Elodie, “het is gewoon een heel mooi merk: Samsung dat is schoonheid en technologie in één, je moet maar kijken naar de Z Flip. Sinds we het toestel gebruiken, kregen we heel veel positieve reacties – zelfs een beetje positieve afgunst” lacht ze. En omdat de Z Flip zo uniek is, vroeg Samsung het duo een collectie in limited edition rond de smartphone te bedenken. “We wilden al langer leggings met een zakje ontwerpen”, legt Olivia uit, “door de samenwerking met Samsung zijn we hier actief over gaan nadenken en schoten we in actie! Het is een exclusiviteit die we speciaal voor Samsung hebben ontworpen.” Een super comfortabele en stylish legging met een zakje om je Z Flip altijd bij de hand te hebben, die wil je toch nooit meer uittrekken? “Dat is echt de lifestyle die we mogelijk willen maken: dat je je zo goed in je sportkledij voelt dat je er ook gewoon mee de straat opgaat” besluit Olivia trots.

Olivia gebrukt de Galaxy Z Flip Olivia gebrukt de Galaxy Z Flip

When phone meets fashion: the #ZFlipSideOfLife

Een collectie rond een telefoon ontwerpen, hoe verloopt dat? “We hebben ons vooral gebaseerd op het kleurenpalet van de Galaxy Z Flip”, legt Olivia uit, “een grappig toeval: één van onze bestsellers is een jacket die zowel in zwart als in een gemetalliseerd paarse kleur beschikbaar is. En dat zijn precies de kleuren van de Z Flip!” In deze exclusieve collectie, bestaande uit een tiental unieke stuks die voor het goede doel zullen geveild worden, zal je dus niet alleen de codes van 42|54 terugvinden – met onder andere de tape en het logo – maar ook de kleuren van de Z Flip. “We hebben niets moeten veranderen aan onze stijl”, vult Elodie aan, “op esthetisch vlak zijn beide merken een super goede match!” Verder focussen de bezielsters van het athleisure label zich vooral op waar vrouwen zich goed in voelen en putten ze inspiratie uit de jaren 80. “Niet zozeer in de looks of het design zelf”, benadrukt Elodie, “ze zijn niet schreeuwerig of over the top, maar als je er naar kijkt, word je gewoon blij en denk je ‘dat wil ik aantrekken’!” Met een 42|54 outfit vertel je dus iets over jezelf.

Elodie toont één van de stuks uit de collectie Elodie toont één van de stuks uit de collectie

(H)eerlijke mode

Ook wat het belang van duurzaamheid betreft, zitten beide merken op dezelfde golflengte. “De materialen waarmee we werken zijn echt sustainable” klinkt het bij Elodie. “Ja, het katoen is biologisch”, benadrukt Olivia, “het lycra is gemaakt van gerecycleerde plastic flessen en zelfs de details, zoals de ritsen, bestaan uit gerecycleerd plasticafval uit de oceaan.” Het merendeel van de productie van 42|54 ligt bovendien in Europa, en voor een stuk zelfs gewoon in België. Een extra reden om blij te worden van de exclusieve collectie die Elodie en Olivia voor Samsung ontwikkelden!

#ZFlipSideOfLife

Lees de volgende verhalen