Wellbeing

Road to Tokyo vlog 4 - #LockerRoomConvos

Olympisch belofte Cynthia Bolingo in gesprek met atletiek icoon Elodie Ouedraogo

Nog voor de naam Bolingo nog maar door de stadionluidsprekers klonk, was er Elodie. Voormalig Belgian Cheetah en olympiër Elodie Ouedraogo is dan ook een boegbeeld voor Cynthia, zowel op als naast de piste. Altijd al een vlieg op de muur willen zijn in een atletiek kleedkamer? In vlog 4 duiken we de locker room in met Elodie & Cynthia om het te hebben over Tokyo 2021, de invloed van social media op atleten maar ook onderwerpen zoals fashion & technologie passeren de revue.

“Deelnemen aan de Olympische Spelen is echt voor ‘the lucky few’. Cynthia moet vooral genieten en zich amuseren. Zolang dat je geniet van wat je doet, win je altijd.”

- Elodie

“Ik herken mezelf heel hard in Cynthia. Ik vind Cynthia een jongere en getalenteerdere versie van mezelf. Ik vind dat ze een enorm sterk parcours aan het afleggen is en daarbij is ze ook nog eens level-headed. Wat super belangrijk is in de sportwereld. Ze is echt het totaalpakketje”, steekt Elodie van wal. Vice versa kijkt Cynthia dan weer enorm op naar atletiek icoon Elodie, vooral Ouedraogo’s parcours na haar sportcarrière inspireert haar. “Elodie heeft echt een naam voor zichzelf kunnen maken. Ze is een boegbeeld in de sportwereld maar daarbuiten is ze ook een BV, moeder, partner en een inspirerende onderneemster. De manier waarop Elodie zichzelf heeft heruitgevonden na haar fenomenale sportcarrière is ongezien. Ik zou het geweldig vinden om na mijn carrière nog zulke mooie dingen te kunnen ambiëren en vooral om op een ander vlak, buiten de sport, mijn voldoening te kunnen vinden en dat met dezelfde bravoure als Elodie te kunnen doen.”

Sociale media als tribune

“Met de komst van sociale media is er superveel veranderd voor topsporters. Er zijn nu talloze mogelijkheden van contentcreatie tot diepere community building. Ik wou dat dit 10 jaar geleden ook zo was”, deelt Elodie. Cynthia is dan ook enorm blij met alle support die ze krijgt via haar sociale media kanalen. “Ik prijs mijzelf enorm gelukkig met een hele fijne community die me steunt in goede en slechte tijden.” Met slechts één blik op Cynthia's Instagram pagina, snap je ook waarom fans zo stapelgek op de sprintster zijn. Bolingo’s feed brengt met de kleurrijke Galaxy S21-plaatjes spontaan een lach op je gezicht. "De kwaliteit van de Galaxy S21 is geweldig en met de selfie-modus *ja ik trek graag selfies* springt elke kleur en ieder detail er echt uit.”

Fashion & technologie op de piste

Dat sporten veel beter gaat met tech & fashion die 100% bij je eigen persoonlijkheid en stijl aansluit, bewezen Elodie & Olivia Borlée al eerder met hun 42|54 x Galaxy Z Flip collab. Kleurrijke outfits & Galaxy Gear zorgen ook voor Cynthia voor de nodige boost op de piste. "De laatste jaren probeer ik echt actief sport en mode te combineren. Ik kick op kleuren en voel me op mijn best als ik stijlvol voor de dag kom. Fashion geeft mij zelfvertrouwen en dat is belangrijk voor mij. Daarom vind ik het ook ontzettend cool dat ik de wijzerplaat van mijn Galaxy Watch Active2 met een QR-code kan personaliseren op basis van mijn outfit.”

Up your sport game

Verbeter je prestaties én ga voor de beste versie van jezelf met de Galaxy S21, Galaxy Watch Active2 & de Galalxy Buds Pro!

Lees de volgende verhalen