Wellbeing

Haal meer uit een dutje

Tips om beter te slapen.

Even wegdommelen op het werk wordt niet geapprecieerd, maar thuis doe je toch lekker wat je wil. Een uiltje knappen in een schone, zuivere omgeving verbetert je humeur en productiviteit. Hier zijn enkele tips waarmee je maximaal profiteert van een power nap.

Timing is alles

Hoe langer je dutje duurt, hoe groter de kans dat je je daarna wat versuft voelt. Dus beperk je rustmomentje tot 20 - 30 minuten. Zo word je scherp en alert wakker. Hou er ook rekening mee dat een power nap tussen 13 en 15 uur het beste aansluit bij het natuurlijke ritme van je lichaam. Op die manier zal het dutje geen impact hebben op je nachtrust.

Schoon bedlinnen is cruciaal

We brengen bijna een derde van ons leven door in bed. Dit komt neer op 56 uur per week waarin we zweet en dode huid achterlaten. Hoe kun je dit voorkomen?

- Was en verschoon wekelijks je lakens.
- Was je linnen met een wasprogramma bij 60 °C om bacteriën te verwijderen.

Gebruik het Samsung Hygiene Steam wasprogramma om het linnen fris te houden.

Koffie werkt

Drink voor je dutje een kop koffie. Het klinkt gek, maar de cafeïne begint pas te werken als je wakker wordt. Zo schiet je nog frisser uit de startblokken.

Slaap rustig

Fris bedlinnen maakt je dutje nog verkwikkender.

Lees de volgende verhalen

Stay Safe,
Stay Healthy

Maak je huis veiliger, schoner en gezonder.

* Uitsluitend voor bepaalde soorten beddengoed.
** Op basis van het testrapport van Intertek van 99,9% verwijdering van bacteriën en het BAF-testrapport van 99,9% verwijdering van bacteriën en inactivatie van allergenen door Hygiene Steam.