Wellbeing

Eenvoudige en zinvolle stappen naar je beste ochtendroutine

Worstel je met carpe diem? Laat ons helpen

Ben jij een ochtendmens? Sommigen van ons kruipen graag vroeg onder de wol en worden kiplekker wakker. Anderen lopen er tot de tweede koffiepauze bij als een zombie en komen pas bij schemerlicht weer tot leven.

Het maakt niet uit tot welke groep jij behoort, want met deze stap-voor-stap gids pluk je de dag. Door zoveel mogelijk te halen uit die eerste paar uur na het ontwaken, creëer je balans en stabiliteit en maak je je op voor een productieve dag. Zo heb je meer motivatie om je doelen te bereiken.

Plan je ochtend de avond vooraf

Na het ontwaken lijk je nooit genoeg tijd te hebben voordat je aan de slag moet. Neem een voorsprong om je tijd 's morgens optimaal te benutten. Bereid bijvoorbeeld de avond ervoor een gezond ontbijt voor, leg je kleren klaar of pak je tas in voor de volgende dag. Probeer elke avond een lijstje te maken van je doelen voor de volgende dag, in volgorde van belangrijkheid. Zoek uit hoe lang het duurt om elke taak uit te voeren en gebruik je smartphone-kalender om je planning op te stellen.

Verbeter je slaapkwaliteit

Het verbeteren van de slaapkwaliteit is belangrijk voor iedereen - ochtendmens of niet. Slaapdeskundigen raden aan om elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan om een gezond circadiaan ritme te stimuleren. Als je moeite hebt om in slaap te vallen, probeer dan voor het slapengaan rustgevende muziek te beluisteren en track je slaap op je Galaxy Watch. In de "stress management tracker" vind je ademhalingsoefeningen voor meer balans en focus, waardoor je meer ontspannen slaapt.

Ontwaak op een tijdstip dat jou goed uitkomt

Houd rekening met je dagelijkse activiteiten en ontwaak op een tijdstip dat jou goed uitkomt. Om minder abrupt uit je slaap te worden gerukt, gebruik slimme verlichting om je ochtend zachtjes te beginnen met gekleurde verlichting die niet te fel is in de ochtend. Gebruik je smartphone om je wekker in te stellen voor een ideale start. Probeer regelmatig je alarmgeluid te veranderen, zodat je er niet te veel aan gewend raakt. Als je een alarm vreselijk vindt, probeer dan wakker te worden met een liedje waar je vrolijk van wordt.

Probeer je ochtend duidelijk te scheiden

We hebben allemaal al geworsteld met onze dagindeling en ons slaappatroon. We multitasken meer dan ooit, de werktijden zijn niet meer duidelijk afgebakend en voor velen is thuis en op kantoor misschien wel een en dezelfde plek. Als je een nachtuil bent, is de kans groot dat je 's morgens traag op gang komt. Dat betekent dat je de ochtend duidelijk moet scheiden van de rest van de dag. Probeer iets vroeger wakker te worden om te genieten van een beetje 'me-time' voordat de dag echt begint, of gebruik je ochtend om taken uit te voeren.

Begin ontspannen aan je dag

Als je de dag meer ontspannen wil beginnen, vermijd dan stress en maak je klaar in je eigen tempo. Ruil het joggen voor een 10 minuten durende yogasessie, of wissel je douche in voor een heerlijk bad. In plaats van onderweg een drankje te kopen, neem de tijd om een lekkere koffie te zetten in je favoriete kopje en drink die in je tuin of een rustige ruimte in je huis. Door de kleine dingen te koesteren in de ochtenduren, draag je zorg voor je welzijn.

Je tijd productief benutten

Als je probeert om vroeger op te staan, heb je trouwens meer mogelijkheden om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In plaats van je wekker te laten snoozen, probeer je de ochtend te vullen met kleine activiteiten om je doelen te bereiken. Doe een workout en volg je hartslag met behulp van de Samsung Health app. Luister naar een interessante podcast om je dag te beginnen, of verrijk elke ochtend door 15 minuten iets nieuws te leren zoals een nieuwe taal, of zelfs een muziekinstrument.

Maak de ochtend gemakkelijker met slimme technologie

Maak gebruik van de nieuwste slimme technologie om je ochtend draaglijker te maken. Heb je de koffiemachine weer laten aan staan? Sluit het aan op een SmartThings Smart Plug en bedien het stopcontact altijd en overal. Een SmartThings-hub werkt met duizenden andere producten, of ze nu van Samsung zijn of van andere merken zoals Amazon en Google. Sluit luidsprekers, thermostaten, verlichting en zelfs de wasmachine op afstand aan en bedien ze via de app. Zo schrap je die dagelijkse taken in een mum van tijd van je lijstje.

Klaar om de ochtend te omarmen?

Hier vind je alles wat je nodig hebt.

Lees de volgende verhalen