Wellbeing

5 Blues Busters om
de winter door te komen

De winter kan vervelend zijn, maar de winterblues verslaan, hoeft niet moeilijk te zijn.

De winter brengt veel leuke dingen: eindejaarsfeesten, sneeuwbalgevechten, sleeën en warme chocolademelk. Maar de winter betekent ook kortere dagen en kouder weer. Daardoor brengen we veel meer tijd door binnen en missen we veel zonlicht. Dit gebrek aan zonlicht kan onze natuurlijke cycli uit balans brengen, wat op zijn beurt kan leiden tot iets dat aanvoelt als een seizoensdepressie.

Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je je in de winter niet helemaal top voelde, dan kan dit de reden zijn. Maar maak je geen zorgen, met enkele tips en strategieën kun je jezelf klaarmaken om de winterblues te slim af te zijn. Hier zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om deze winter goed door te komen.

1

Zoek het zonlicht op

De winterblues kunnen worden veroorzaakt door een lagere blootstelling aan daglicht. De eerste stap is dus het zonlicht opzoeken!

Meer tijd doorbrengen in het zonlicht kan zo eenvoudig zijn als het vinden van een plekje in je huis dat veel natuurlijk licht krijgt en je daar een paar uur per dag, aan één stuk door of in twee of drie sessies, te nestelen. Het maakt niet uit wat je doet: thuiswerken, een hobby uitoefenen of lezen, zolang je maar wat zon krijgt.

2

Vind je happy place

Meer licht binnenhalen is prima, maar de ruimte zelf aanpakken is nog beter. Kies een kamer of een hoek om een make-over te geven met een frisse laag verf en vul je hoekje met grote planten met veel bladeren of hang er iets nieuws aan de muur.

Wil je het digitaal aanpakken, pas dan je verlichting aan totdat je een sfeer vindt die je leuk vindt. Vervang je lampen door slimme lampen die van kleur veranderen en gebruik de Galaxy Z Fold3 5G om de helderheid en kleuren te regelen vanuit je handpalm.¹ ²

Holistische slaaptracking
Monitor meer aspecten van je slaapkwaliteit dan ooit tevoren op een Galaxy Watch met Galaxy Watch4.³ ⁴ ⁵
3

Bouw aan een goede slaaproutine
(en hou je eraan)

Blootstelling aan zonlicht kan je circadiaans ritme beïnvloeden. Dit ritme helpt je je slaap te regelen. Als je ritme verstoord is, slaap je misschien minder goed. Het komt er dus op aan om een goed slaapritme op te bouwen en dat te beschermen.

Je lichaam houdt van regelmaat. Zorg ervoor dat je ongeveer acht uur slaap per nacht krijgt en probeer elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en weer wakker te worden. Schakel persoonlijke elektronica ongeveer een uur voor het slapengaan uit en kies voor een schermloze activiteit om te ontspannen, zoals lezen of een dagboek bijhouden. Door je Wireless Charger Trio in een andere kamer te leggen, verminder je de verleiding om in je bed nog snel even te scrollen.

Doe het samen om vol te houden
Met de Together-functie op de Samsung Health-app kun je deelnemen aan groepsuitdagingen of deze zelf creëren met maximaal 19 mensen en hun voortgang bijhouden.⁶
4

Gebruik sport om de blues te verslaan

Lichaamsbeweging zorgt voor endorfines. Dit natuurlijke gelukshormoon zorgt voor een goed gevoel en helpt je lichaam om luiheid of verdriet tegen te gaan wanneer de dagen korter worden. Als je zin hebt in suikerhoudende snacks of alcohol, kunnen even joggen, een yogasessie of zelfs 10 snelle push-ups je net die gezonde dosis positiviteit geven die je nodig hebt.

Je lichamelijke activiteit op peil houden als het buiten koud is, kan wel eens moeilijk zijn. Blijf dus gemotiveerd door je stappen, bewegingsroutines of tientallen andere trainingen bij te houden met de Galaxy Watch4 en de Samsung Health app. Je zult ervan versteld staan hoeveel eenvoudige oefeningen je in een gewone dag kunt inpassen.

5

Begin met of herontdek
een hobby

Leren over dingen die we graag doen en ze daarna ook echt doen is een geweldige manier om positief te blijven denken. Dit geldt het hele jaar door, maar vooral in de winter. Bovendien is in contact staan met anderen een geweldige manier om de winterblues de baas te blijven en bij veel hobby's is er een hele gemeenschap van mensen om elkaar te ontmoeten, om van te leren en mee te praten. Bijvoorbeeld Penup, een digitale kunstapp op de Galaxy Z Fold3 5G, organiseert maandelijkse artistieke uitdagingen en heeft een actieve creatieve community om mee in contact te komen en je ervaringen mee te delen.

Je kunt ook je vrienden erbij betrekken en beginnen met een nieuwe hobby via een online videochat. Handsfree videobellen op de Galaxy Z Flip3 5G met Galaxy Buds2 is een geweldige manier om elkaars gezichten te zien terwijl je handen bezig zijn met schetsen, breien, gamen of bakken.

  • ¹SmartThings-compatibele slimme lampen zijn vereist. Bezoek de SmartThings-website (www.samsung.com/smartthings) voor meer informatie.
  • ² Om andere apparaten te bedienen met Galaxy Z Fold3 5G, moeten alle apparaten geregistreerd zijn bij SmartThings. Inloggen met Samsung Account en verbinding met datanetwerk (Wifi of datanetwerk) vereist
  • ³ De geavanceerde slaapfunctie is uitsluitend bedoeld voor fitness- en wellnessdoeleinden en niet voor gebruik bij detectie, diagnose of behandeling van medische aandoeningen of ziekten.
  • ⁴ De metingen zijn alleen voor persoonlijke referentie. Raadpleeg een medisch deskundige voor advies.
  • ⁵ De Galaxy Watch4 moet worden gekoppeld met Android 8.0+ en in je nabijheid op een stabiel oppervlak liggen om de slaapbewakingsfunctie te kunnen gebruiken.
  • ⁶ Aanmelden met Samsung Account en netwerkverbinding (Wifi of datanetwerk) vereist.

Vat met een prima uitrusting de winter aan

Dit is de uitrusting die je nodig hebt om de lange, koude maanden door te komen.

Lees de volgende verhalen