Wellbeing

Work it in style!

Met de gloednieuwe Samsung Galaxy Watch Active2.

Personal trainer verzot op tech gadgets Personal trainer verzot op tech gadgets

Of je nu loopt, zwemt of relaxt tussen het sporten door. Er is een Samsung Galaxy Watch Active2 voor iedere inspanning. Stella en Sven, twee sportieve Belgen testten tijdens hun looptraining of de Watch Active2 kon volgen.

Een vrouw die op haar smartwatch kijkt. Een vrouw die op haar smartwatch kijkt.
1

Ready? Set? Go!

Stella: ''Mijn looptrainingen beginnen bij de juiste muziek, ik open Spotify op de smartwatch en druk op play! En de AKG oortjes? Die zitten beter dan welke oortjes ook, en ik heb er al véél geprobeerd! Je voelt ze amper en zijn makkelijk te bedienen. De functie Ambient Aware is trouwens echt een aanrader voor lopers. Muziek in je oren en toch in contact met je omgeving! Door één simpele tap op het scherm begin ik aan m’n looptraining. Geen gedoe, gewoon gaan! En last but not least: het horloge is extreem comfy!”

Sven: “M’n loopactiviteit instellen gaat vlot en ook met andere apps dan Spotify is het kinderspel om muziek te streamen. Van comfort tot prestatie: so far, so good!”

Sven aan het joggen in het park. Sven aan het joggen in het park.
2

Extra licht

Sven: “Super handig dat ik m’n telefoon gewoon thuis kan laten tijdens m’n training en dat alle info toch wordt bijgehouden. Maar vooral ook dat ik alle info letterlijk om m’n pols heb. Lopen is voor mij nòg toffer geworden zonder het extra gewicht en onhandig formaat van je smartphone waar je eigenlijk geen blijf mee weet.”

Een vrouw die op straat loopt. Een vrouw die op straat loopt.
3

On track

Sven: “Elke kilometer telt wanneer ik loop en dat hebben ze bij Samsung goed begrepen. Want om de kilometer komt er een update binnen over m’n tempo en hartslag. Als personal-trainer kan ik zo’n goede opvolging alleen maar toejuichen!”

Stella: “Of ik nu buiten loop of op de loopband, de smartwatch doet wat het moet doen. Ik kan m’n trainingen makkelijk pauzeren en stopzetten. En zonder dat ik naar m’n pols moet kijken, vertelt de Running Coach via het ingebouwde speakertje op welk tempo je loopt, je hartslag, je gelopen afstand en tijd. Zo aanmoedigend dat ik mezelf constant wil blijven verbeteren!''

Stella strikt haar veters Stella strikt haar veters
4

Statistieken

Sven: “Terug thuis van het lopen, synchroniseert het horloge automatisch met je smartphone. De interface is opvallend mooi. Verder beschik je over alle nodige statistieken. Maar veruit de beste vind ik toch die van het calorie-verbruik. Zo weet ik perfect wat ik die dag nog allemaal kan eten. En dan durf ik mezelf wel eens te belonen voor de inspanning!”

Stella: “Van zodra ik met m’n horloge in de buurt van m’n telefoon kwam, ging de synchronisatie vanzelf. Wat een zaligheid! Ik had dit pas door toen m’n horloge een melding gaf dat ik een overzicht van m’n training op m’n smartphone kon raadplegen. Van een aangename verrassing gesproken!"

“M’n training instellen gaat vlot en ook met andere apps dan Spotify is het simpel om muziek te streamen. Van comfort tot prestatie: so far, so good!”

Stella loopt in het park met de Galaxy Watch Active2. Stella loopt in het park met de Galaxy Watch Active2.
5

Blijft je uitdagen

Stella: “De Samsung Health-app vindt na elke training nieuwe prestaties. Zoals beste tempo, langste afstand, scherpste tijd, … . Heel motiverend! Verder geeft de app ook een duidelijk rapport van je training. Afstand, gemiddelde snelheid, max. en min. van je hartslag, … . Ik kan ook m’n afgelegde parcours bekijken en zelfs foto’s toevoegen! Dé smartwatch voor iedereen die meer wil bewegen!”

Sven: “Doelen bijstellen kan vanop je smartphone maar ook op de smartwatch. Buiten heel gedetailleerde instellingen, heb ik hiervoor dus geen smartphone meer nodig. Jep, ik ben fan! De smartwatch heeft me zelfs getriggerd om andere sporten te gaan ontdekken! Benieuwd hoe het onder water werkt!”

De kriebels te pakken?

Challenge jezelf en start je eerstvolgende training met deze producten.

Lees de volgende verhalen