Wellbeing

First Swim with Galaxy

De Galaxy Watch Active2 getest door sportieve Belgen

Stella ligt aan de kant van het zwembad met een duikbril op haar hoofd Stella ligt aan de kant van het zwembad met een duikbril op haar hoofd

Of je nu loopt, zwemt of relaxt tussen het zwemmen door. Er is een Samsung Galaxy Watch Active2 voor iedere inspanning. Stella en Sven, twee sportieve Belgen, dompelen je onder in hun zwemtraining met de Galaxy Watch Active2.

Sven zet zijn zwembril op Sven zet zijn zwembril op
1

De Galaxy Watch Active2 houdt het vol zonder te verdrinken

Sven: “Een zwemtraining starten is erg eenvoudig. De smartwatch herkent namelijk wanneer je in het water zit. Zonder tap of swipe kon ik gewoon beginnen met zwemmen zonder tijd te verliezen. En dat heeft me aangenaam verrast moet ik toegeven!”

Stella: “Voordat ik begon te zwemmen zat ik toch met enkele bedenkingen. Zou de smartwatch wel 100% waterdicht zijn? Hoe zit het met de schermgevoeligheid? Wat als ik duik, blijft het dan wel rond m’n pols zitten? Wel, ik kan je zeggen dat ik na 5 seconden in het zwembad helemaal gerustgesteld was.”

Een vrouw zwemt in het zwembad Een vrouw zwemt in het zwembad
2

Kent elke slag

Stella: “Ik vond het heerlijk om te zwemmen zonder zelf bij te moeten houden hoeveel baantjes ik al had gedaan. Dat telt de smartwatch automatisch voor je. Zalig. Zo kan ik me volledig ontspannen en focussen op mijn beweging.”

Sven: “En ook dat meet de smartwatch! Crawl, schoolslag of vlinderslag. Hij weet het altijd. Heel handig om je training overzichtelijk bij te houden en te weten welke slag je volgende keer meer moet oefenen.”

Een man houdt een zwembril vast en draagt een Galaxy Watch Active2 Een man houdt een zwembril vast en draagt een Galaxy Watch Active2
3

Blijft je uitdagen

Stella: “De smartwatch houdt zelfs je SWOLF score bij. Dat is een score die je tijd en aantal slagen verwerkt tot één score. Zo kan je efficiënter zwemmen en meer uit je trainingen halen.”

Sven: “Na elke zwemtraining krijg je een volledige analyse. Dat helpt om jezelf te blijven verbeteren. Nu weet ik bijvoorbeeld dat ik volgende keer meer Crawl moet oefenen en een lagere SWOLF score wil behalen. Dat zijn kleine doelstellingen die ervoor zorgen dat je bij elke training blijft groeien.”

Een vrouw komt uit het zwembad Een vrouw komt uit het zwembad
4

Focust volledig op jou

Stella: “Tijdens het trainen kan ik mijn verstand op nul zetten en erop vertrouwen dat de smartwatch alles registreert. Maar ook na een ontspannende zwemtraining blijft de smartwatch mijn hartslag, ademhaling en algemene gezondheid monitoren. Dat neemt zoveel zorgen weg.”

Sven: “Met momenten kan mijn stressniveau erg stijgen. De smartwatch biedt dan de mogelijkheid om enkele ademhalingsoefeningen te doen. Zo kan ik ook zonder een uitgebreide training weer volledig tot rust komen.”

“De watch detecteert de verschillende slagen, je hartslag en aantal baantjes. Zalig zorgeloos zwemen.”

Een man zwemt in een zwembad met de Galaxy Watch Active2 Een man zwemt in een zwembad met de Galaxy Watch Active2
5

Is de perfecte coach

Stella: “Ik ben aangenaam verrast. Zelfs voor zwemmen is het de perfecte coach. Volledig waterdicht, enorm comfortabel rond de pols en na de training een uitgebreide analyse. Ik zwem niet meer zonder.”

Sven: “Alle apps die ik normaal gebruik voor mijn trainingen werken prima op de Galaxy Watch Active2. Zo kan ik mijn smartphone thuislaten wat een groot voordeel is bij het zwemmen. Na het zwemmen kan ik mijn training gemakkelijk op Strava delen via de smartwatch. Alles wat je nodig hebt, zit compact rond je pols.”

De kriebels te pakken?

Challenge jezelf en start je eerstvolgende training met deze producten.

Lees de volgende verhalen