Wellbeing

Houd lenteschoonmaak in je hoofd
met een creatieve opfrisser

Een lange winter kan de geest net zo laten stilstaan als de spieren. Verfris je hersenen met deze creatieve oefeningen.

Lentebloemen, lentebuien, lenteschoonmaak. De lente is een tijd van vernieuwing. Het is een kans om je benen te strekken, je huis op te ruimen en de winter voorgoed van je af te schudden (of in ieder geval voor weer een jaar). Maar terwijl we ons vooral focussen op het opfrissen van onze ruimtes en lichamen voor het nieuwe seizoen, besteden we veel te weinig tijd aan het opfrissen van onze geest, en creatieve oefeningen zijn een geweldige manier om dat te doen.

Lees verder voor een paar ideeën om jouw grijze stof deze lente een vliegende start te geven.

Galaxy S21 5G
Met een telefoto camera van 64MP kun je volledig inzoomen om foto's te maken die je inspireren tijdens je fotowandeling.

Ga voor een fotowandeling

Je denkt waarschijnlijk dat je je buurt goed kent, maar ga je wel eens echt op avontuur of focus je je vooral op je dagelijkse routines? De hond uitlaten. Naar het werk gaan. Boodschappen doen. Maar wat als je jezelf een nieuwe reden geeft om in jouw omgeving te zijn? Welke nieuwe dingen zou je kunnen zien?

Bedenk voordat je op pad gaat vijf foto-uitdagingen. Bijvoorbeeld, "een foto van een vriend", "iets waardoor je bent verrast" of "een sterke emotie vastleggen". Maak het zo gek als je wilt, ga dan op pad met de Galaxy S21 en kom niet terug totdat je een foto hebt gemaakt die aan al je zelfgestelde opdracht voldoet.

PENUP
Word lid van een community van digitale artiesten, hobbyisten en creatieve liefhebbers, rechtstreeks vanaf je Galaxy.

Creëer voor een community

Jezelf af en toe forceren om creatief te zijn helpt je om in het nu te leven en beter te snappen wat er in je hoofd omgaat. Maar discipline opbrengen kan lastig zijn als je geen feedback krijgt van anderen.

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het creatief creëren voor een publiek. Feedback helpt ons om dingen vanuit een ander perspectief te zien. Een community kan je net die ene extra push geven om je aan deadlines te houden. Door het werk van anderen te bekijken, kan je nieuwe verbanden leggen tussen ideeën. Word lid van een wekelijkse schrijfgroep of download PENUP van Google Play of de Samsung Galaxy Store om lid te worden van een enorme online creatieve community en laat de inspiratie beginnen.

Omarm verveling

Veel van onze creativiteit komt voort uit momenten waarop de hersenen niet actief bezig zijn en zich kunnen richten op tertiaire informatie die je gedurende de dag hebt opgepikt. Wanneer we ons niet op iets specifieks concentreren, kunnen onze hersenen zich bezighouden met het sorteren, verwerken en begrijpen van alle gedachten die in ons hoofd rondvliegen. Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je je beste ideeën onder de douche hebt, dan weet je nu waarom. Plan dagelijkse rusttijd in om je hersenen te laten afdwalen.

Een hobby uitoefenen

Jezelf even toestaan om aan niets te denken is goed, maar je hersenpower richten op iets geheel nieuws kan je brein stimuleren om op andere manieren te leren werken. Jezelf dwingen om creatief te denken op een manier die je normaal niet doet, kan nieuwe ideeën naar boven laten komen.

Als je bijvoorbeeld de hele tijd schrijft, helpt doodling je voor te stellen hoe dingen eruit zien, in plaats van hoe ze voelen. Als je een fotograaf bent, dwingt beeldhouwen je om driedimensionaal aan een onderwerp te denken. Als je op zoek bent naar een visuele hobby, is de Galaxy Tab S7 een geweldig hulpmiddel voor digitale kleurboeken en een goede plek om te beginnen.

Haal het uit je hoofd

Soms is creativiteit zo eenvoudig als het op papier zetten van wat er in je hoofd omgaat. Mindful journaling of dagelijks tekenen kan je dwingen om een idee opnieuw te overwegen terwijl je het van conceptueel in je gedachten naar de realiteit van het papier overbrengt. Doe het zonder verwachtingen, het enige doel is het vrijmaken van ruimte in je brein voor nieuwe gedachten en ideeën, en je zal verrast zijn over wat je bedenkt.

Zet elke ochtend 15 tot 20 minuten opzij om te tekenen of een aantal daily pages te schrijven. De S Pen op de Galaxy S21 Ultra of Galaxy Tab S7 biedt de precisie en diepte van de controle die je verwacht van inkt of potlood in digitale vorm.

Vernieuw, verfris en herontdek je mentale zen

Pak de tools die je nodig hebt om een creativiteitsoefening te beginnen en begin je mentale voorjaarsschoonmaak goed.

Lees de volgende verhalen