Wellbeing

Van lopen in Hawaïaanse zon tot
midzomernacht marathon

Bereid je optimaal voor op de mooiste marathons met de Galaxy Watch3.

Door op je voeding en slaap te letten en voldoende te bewegen, leef je gezond en zit je lekker in je vel. Zin om te weten of je goed bezig bent? Met de Samsung Galaxy Watch3 gekoppeld aan de Samsung Health-app, weet je altijd hoe je er voor staat en of je op de goede weg bent. En dat geldt ook voor de miljoenen hardloopfanaten. De Samsung Galaxy Watch3 is je persoonlijke gezondheidscoach, vanaf de eerste kilometers in je eigen buurt tot dat ultieme doel: de marathon. Door alle statistieken bij te houden en je trainingsschema zorgvuldig op te bouwen, kom je er vanzelf! Droom jij ervan om jezelf uit te dagen? We zetten de vijf mooiste marathons ter wereld op een rij.

Begin voorzichtig, bouw je training rustig op. Met Samsung Galaxy Watch3 kun je prima zien of je conditie vooruit gaat en wat je aankunt.
1

New York City Marathon

Wereldwijd is het vermoedelijk de populairste marathon: de New York City Marathon. Jaarlijks staan meer dan 50.000 deelnemers klaar om vanuit de start over de befaamde Verrazano Narrows Bridge zich een weg te banen richting Brooklyn. De NYC Marathon, die plaatsvindt op de eerste zondag van november, staat bij zowel doorwinterde als beginnende hardlopers op de bucket-list. Bovendien worden er bij gunstige weersomstandigheden indrukwekkende tijden gelopen in The Big Apple. Zo zette de Keniaan Geoffrey Mutai in 2011 2:05:06 op de klok.

2

Marathon van Athene

Hier begon het ooit allemaal. Athene is de bakermat van de marathon, zou je kunnen zeggen. In 490 voor Christus rende een bode in opdracht van het leger vanuit Marathon ruim 42 kilometer naar Athene om de mensen te informeren over een gewonnen slag. Tegenwoordig voert de route de lopers naar het Olympisch Stadion van Athene en is de afstand exact 42 kilometer en 195 meter. Het blijft een zware beproeving, maar wel één langs talloze referenties uit de Griekse geschiedenis. Liefhebbers moeten hem zeker in de agenda zetten: de tweede zondag van november.

"Opgeven? Geen denken aan! Elke sporter kent slechte dagen, trainingen waarin niks vanzelf gaat. Maar na een slechte dag volgt altijd weer een betere."

Samsung Health-app
Hiermee kan je je fitheid en gezondheid beter beheren.
3

Honolulu Marathon

Heb je de marathon van New York of die van Athene al in de benen, dan komt de tweede zondag van december wellicht iets te vroeg. Maar de Marathon van Honolulu op Hawaï is een belevenis op zich. Zon, zee, strand, kleurrijke taferelen en een heerlijke 25 graden… We begrijpen maar al te goed waarom dit één van de populairste marathons ter wereld is. Omdat het er best warm is voor hardlopers, is Honolulu Marathon de gelegenheid bij uitstek om met de Samsung Galaxy Watch3 goed zicht te houden op je hartslag, ademhaling, energieniveau en het tijdschema. Kies zelf de prettigste en meest overzichtelijke interface op je Samsung Galaxy Watch3 en zie onderweg in één oogopslag hoe je ervoor staat!

4

Marathon van Tromsø (Midnight Sun Marathon)

De Marathon van Tromsø in Noorwegen is misschien wel in alles het tegenovergestelde van die van Honolulu. Deelnemers leggen een parcours af door een ruig en zeer divers landschap en doen dat niet overdag, maar midden in de nacht! Deze marathon wordt ook wel de Midnight Sun Marathon genoemd en wordt dus – je raadt het al – gelopen tijdens de midzomernacht. Het wordt nooit donker en lopers kunnen profiteren van een ideale hardlooptemperatuur van rond de 12 graden Celsius. Het zal geen verrassing meer zijn, maar het startschot valt in de nacht van de derde zaterdag van juni.

Tip
Draag goede schoenen. Een hardloper heeft weinig nodig, maar goede schoenen zijn onmisbaar.
5

The Great Wall Marathon

The Great Wall Marathon, de naam zegt het al. Een marathon in China, maar dan vooral over de befaamde Chinese Muur. Ja, ook hier loop je ruim 42 kilometer, maar deze wedstrijd kent veel meer uitdagingen dan alleen de afstand! Het is de hele dag op en af en voor een groot deel niet over een vlak wegdek, maar over traptreden. Deze marathon, gehouden op de derde zaterdag van mei, vraagt dan ook specifieke voorbereiding. Zoek in de trainingsmaanden vooraf de juiste omstandigheden en routes op en houd met de Samsung Health-app nauwgezet bij hoe je er fysiek voor staat. Welk trainingsschema kun je na verloop van tijd aan, hoe ontwikkelt je hartslag zich, hoeveel calorieën verbruik je gemiddeld en hoe ziet je slaappatroon eruit? Zo zorg je dat je fit bent en ook echt de finish haalt op de Chinese Muur!

Beer Lovers' Marathon

Ja, we hebben er al vijf, maar een leuke marathon van eigen bodem mag natuurlijk niet ontbreken. Niets zo typisch Belgisch als een lekker fris pintje en een flinke dosis humor, toch? De Beer Lovers’ Marathon in Luik is een heuse marathon maar dan wel eentje die vooral bedoeld is om leuk, feestelijk, en toegankelijk te zijn. Hardlopers kunnen er – naast de gewoonlijke watervoorziening en uiteraard zonder enige verplichting – onderweg 15 verschillende Belgische bieren ontdekken en proeven. BLM vindt plaats in mei.

Begint het te kriebelen? Kies er eentje uit, maar vergeet het niet: meten is weten. Koppel je Samsung Galaxy Watch3 aan de Samsung Health-app en stoom jezelf klaar voor je eerste marathon! Je krijgt precies in beeld hoe het gesteld is met je conditie, maar ook je volledige welzijn wordt gemonitord. Laat je verder informeren en motiveren via gepersonaliseerde berichtgeving en blijf in balans door je hartslag en ademhaling onder controle te houden. En na een optimale voorbereiding kun je volop genieten van de “runner’s high” als je over de finish loopt! Don’t dream it, do it!

Gebruik de juiste tools

Met de Samsung Galaxy Watch3 gekoppeld aan de Samsung Health-app, weet je altijd hoe je er voor staat en of je op de goede weg bent. Je houdt goed zicht op je hartslag, ademhaling, energieniveau en het tijdschema. De Samsung Galaxy Watch3 is bovendien je persoonlijke gezondheidscoach. Je krijgt precies in beeld hoe het gesteld is met je conditie en je sportieve prestaties, maar ook je volledige welzijn wordt gemonitord.

Oud-wielrenner Joop Zoetemelk zei het ooit – de Tour de France win je in bed. Voor iedere duursporter geldt dat rust minstens zo belangrijk is als training. Met de Galaxy Watch3 krijg je nauwkeurig inzicht in je slaappatroon en je aantal slaapuren.

Haal meer uit je training met deze producten

Lees de volgende verhalen

* Sommige 2020-edities van deze marathons werden afgelast vanwege de corona-virus pandemie.
* De data van deze marathons kunnen steeds wijzigen. Voor meer informatie kan je de website van de organisator bezoeken.