Wellbeing

Fitnesschallenges van over de hele wereld

Kijk met ons mee naar vijf geweldige fitnesschallenges van over de hele wereld.

Geen paniek als je het niet ziet zitten om in de rij te staan met honderden andere bergbeklimmers terwijl je wacht om de top van de Mount Everest te beklimmen. Er zijn tal van andere spannende reizen met een challenge als thema die je ook kan maken zonder sherpa. Je dient enkel te beschikken over een avontuurlijke geest en de juiste training.

Ga de uitdaging van jouw fitnesschallenge aan en weet dat je elke mijlpaal kunt vastleggen met de Galaxy Watch Active2. Het halen van je fitnessdoelen vormt je ultieme beloning.

Om je wat extra inspiratie te geven bij het opstellen van je #LifeGoals bucketlist hebben we voor jou vijf van onze meest favoriete fitnesschallenges van over de hele wereld verzameld. Wellicht heb je van deze challenges nog nooit gehoord?

1

Halong Bay Heritage Marathon

De Halong Bay Heritage Marathon wordt elke laatste zaterdag van november gehouden. Het is een van de meest iconische marathons in Vietnam waarbij het parcours je langs werelderfgoed brengt.

Het speciale ontwerp van het parcours biedt een unieke loopervaring. Je loopt over Bai Chay Bridge, de langste brug met één overspanning in Zuidoost-Azië en geniet van geweldige uitzichten over het magnifieke bergachtige landschap van Halong Bay en de prachtige vissersdorpjes.

2

Tough Mudder

Tough Mudder omvat meerdere events per jaar, dus je hebt tal van mogelijkheden om deel te nemen aan een van de zwaarste obstacle runs ter wereld.

Ook al is de tocht maar zo’n 12 tot 15 km lang, hij zit boordevol modderige obstakels wat het gewoon superzwaar maakt. Reken op zwemmen in ijskoud water, lopen met elektrische schokken en klimmen over een metershoge muur.

Aangezien Tough Mudder zeker niet voor watjes is, is het voltooien van zo’n event echt iets om mee uit te pakken op social media met de hashtag #LifeGoal.

3

Trans-Alps Cycling Challenge

Als grote hoogtes meer je ding zijn, dan is deze fietschallenge boven de 2.000 meter in de Zwitserse Alpen geknipt voor jou. De challenge duurt acht dagen en de etappes van wel 100 km klimmen per dag vergen het uiterste van jezelf.

De route loopt van Genève naar de Côte d’Azur over een aantal epische hellingen, duizelingwekkende afdalingen en door prachtige landschappen. Dit vergeet je nooit meer.

4

The Great Fjord Swim

Als je van zwemmen houdt, is de Great Fjord Swim wellicht de perfecte challenge voor jou. Hier zwem je in de schaduw van een van de hoogste berggebieden van Ierland.

Killary Fjord biedt prachtig water en uitzichten over schitterende natuurlijke landschappen. Je zwemt een parcours van 750 meter, 2 kilometer of 3,9 kilometer volgens jouw niveau. Deze challenge is de moeite waard voor iedereen die niet bang is van een nat pak.

5

Trektocht door het Amazoneregenwoud

Als laatste maar zeker niet de minste tippen we een trektocht door het Amazoneregenwoud. Met een reikwijdte van bijna 6 miljoen vierkante kilometer en als thuishaven van meer dan 10 miljoen verschillende (dier)soorten is het de droombestemming voor wie op zoek is naar een echte challenge.

Het beste moment om er een trektocht te starten is ergens tussen mei en juni. Dat valt precies tussen de meest regenachtige (februari t.e.m. april) en de meest warme maanden (september t.e.m. november). Er zijn tal van lokale gidsen die je een waar trektochtavontuur aanbieden over de wereldberoemde rivier en door de dichtbegroeide wouden vol wilde dieren.

Blijf op het goede spoor met het Galaxy gamma

Ontdek hoe de Galaxy Watch Active2 je kan helpen bij je fitnessdoelen.

Lees de volgende verhalen