Wellbeing

Zo blijf je echt
verbonden met de
hele familie

De band met vrienden en familie onderhouden, vraagt meer dan ooit wat extra moeite. Maar met de juiste tools en wat good vibes worden jullie closer dan ooit.

Niets zo belangrijk als familie, toch? En dat wil je graag aan je kids meegeven. Maar vriendschaps- en familiebanden onderhouden, kan een hele uitdaging zijn. Of het nu is door bijzondere omstandigheden, een druk leven of gewoon omdat ze ver weg wonen. Heb jij soms de indruk dat het toch heel wat moeite kost om de band die je kids met hun grootouders, ooms, tantes en neven hebben te onderhouden? Goed nieuws! Want meer dan wat good vibes en de juiste tech tools heb je niet nodig om closer dan ooit te zijn.

Benieuwd naar onze top tips om in deze bijzondere tijden – maar ook gewoon het hele jaar door – echt verbonden te blijven met je dierbaren?

Hoor elk woord
Niets zo intiem als iemand die in je oor fluistert! De Galaxy Buds Live verbinden perfect met alle Samsung-toestellen¹ en bieden tot 21 uur draadloos luisterplezier.² Je kan zelfs twee toestellen met één telefoon verbinden, zodat meerdere familieleden in hetzelfde huis kunnen meegenieten zonder dat er een koptelefoon moet worden gedeeld.³
1

Gezellig videochatten

Videochatten met kinderen? Niet altijd even easy! Kids bruisen nu eenmaal van de energie, zijn makkelijk af te leiden en vinden niets leuker dan gekke bekken te trekken als ze met hun grootouders praten. Maak je er vooral niet te druk in! Probeer, indien mogelijk, videogesprekken elke week op hetzelfde tijdstip te plannen. Zo kunnen ze zich niet alleen verheugen – en heb jij meer kans dat ze hun best behaviour laten zien! – maar kan je ook gewoon zelf de ideale tijdstip uitkiezen en het perfect afstemmen op je kids. Onze ervaring? Vermijd gesprekken vlak voor het eten of op een ander moment dat kleintjes de neiging hebben om prikkelbaar te worden. Maak het ook echt entertainend: laat ze samen met hun grootouders een boek lezen of eenvoudige spelletjes spelen zoals tic-tac-toe. Minder kans op stiltes en een relaxte vibe? Win-win!

Denk groot, of denk groter
Of je nu gaat voor het 6,7" display of het 6,9" display, je zit altijd goed. Beide bieden een rijkelijk beeld, zodat je elkaar perfect kan zien tijdens het videochatten.
2

Start een groepschat met de grootouders

Zijn je kids al wat ouder en hebben ze een eigen telefoon? Groupchats for the win! Maak in je standaard sms-app of via andere online platformen een familiegroepsgesprek waarin iedereen kan meepraten. Zo kunnen je kids aan hun grootouders laten weten dat ze aan hen denken met een lief berichtje of een grappige gif. En kan iedereen meegenieten! Zo leren ze ook goede digitale etiquette, die hen in de toekomst goed van pas zal komen. Snappen je ouders niet zo heel veel van tech? Laat de kids het hen dan leren, misschien zelfs door handige video-tutorials voor hen te maken. Het zal niet alleen hun band versterken, maar je kinderen zullen fier zijn hun skills te kunnen delen en je ouders blij met hun nieuwe vaardigheden. Ook jij leert misschien nog iets bij, we won’t tell! Geen zin in alle meldingen? Demp dan het gesprek en kijk wanneer je tijd hebt. Met ouderlijk toezicht kan je wel een oogje houden op hoeveel je kinderen sms'en en grenzen stellen aan hun telefoongebruik en schermtijd tijdens het eten, bedtijd en wanneer ze huiswerk hebben. Zo kunnen je kids genieten van hun nachtrust, zelfs als de volwassenen niet kunnen stoppen met kletsen, en zetten ze het gesprek 's morgens gewoon voort.

3

Creatief met virtuele berichten

Word jij ook zo blij als er een old school brief of kaartje in de postbus zit? Het maakt feestdagen en verjaardagen extra bijzonder! Geef een moderne touch aan handgeschreven briefjes door Live Berichten met bewegend geschreven tekst over een favoriete afbeelding te versturen. Daar worden de ontvangers instant happy van! In een creatieve mood? Begin dan met een blanco scherm in de Samsung Notes app om je eigen kaarten of geïllustreerde brieven te maken en verbonden te blijven met je familie. Als je jouw creativiteit of die van je kids wilt stimuleren, probeer dan de PENUP app⁴, een krachtige tool voor digitaal tekenen en schilderen. Hiermee maken artistieke zielen indrukwekkende creaties en kunnen ze laten zien hoeveel ze hun familie missen en aan hen denken.

Gebruik je verbeelding

Het levendige scherm van de Galaxy Tab S7 maakt het gebruik van deze tablet het ideale hulpmiddel om leuke kaartjes te maken, kunst te creëren, PDF's te maken en nog veel meer. Met de S Pen is schrijven en schetsen zo makkelijk en fun dat je je nog beter kan focussen op je meesterwerk.

Lees de volgende verhalen

¹ Compatibel met smartphones en tablets met Android 5.0 of later en met meer dan 1.5GB RAM.
² 6 uur ononderbroken speeltijd, plus 15 uur extra indien opgeladen met de hoes. De levensduur van de batterij is gebaseerd op het gebruik van muziek of gesprekken met ingeschakelde Bluetooth en ANC, en de Always-on microfoon uitgeschakeld.
³ Functie die alleen wordt ondersteund op toestellen met One UI 2.5 of later.
⁴ PENUP beschikbaar voor download op Galaxy Store of Google Play Store.