Fotografie

#SamsungExpo en #VitaminSea

Dé perfecte zomerse combo

Deze zomer is de Zeedijk in Knokke-Heist weer hot and happening! Op ‘The Size Matters Edition’-expo, een exclusieve collab tussen Ed. Gallery en Samsung, kan je van juli tot en met september het werk van crazy talented fotografen bewonderen. Alle beelden die je er zal ontdekken, werden met een Galaxy S21 Ultra gemaakt en worden er in een impressive XXL Art Wall format tentoongesteld. Zo ook de foto van onze grote winnares en de ongelofelijke beelden van Samsung Ambassadors Marie Wynants, Maxime Prokaz & Raia Maria Laura. Scroll snel verder voor hun insights over de expo en ultieme fototips!

Back to culture

“Na een lange tijd zonder culturele events, zal het zoveel deugd doen terug naar expo's, musea, cinema, theater te gaan... Ik voel me altijd veel meer geïnspireerd na een culturele uitstap. It’s fuel for the soul!”, aldus Samsung Ambassador Marie Wynants. And we couldn’t agree more! Plus: een namiddagje zonnen op het strand, ijsjes eten op de zeedijk en daarna een leuke expo meepikken, what’s not to like?

Een uniek concept

De grote primeur van de expositie is het online window display dat van de expo een echte immersive experience maakt. Denk: voortdurend roterende kunstobjecten en een knap staaltje virtuele projectietechnologie om by night van te genieten. Voorbijgangers kunnen ten slotte een code scannen om zo de volledige galerij te betreden en eventueel XXL Walls te bemachtigen.

Kunst voor iedereen

Ook Samsung Ambassador Maxime Prokaz vindt het concept te gek: “Het was super cool om persoonlijk te kunnen bijdragen aan de expo via de foto’s die we met de Galaxy S21 Ultra hebben genomen. Het is toegankelijke kunst.” En daar is Marie het volledig mee eens: “De expo met coole blown up prints is echt voor alle leeftijden.”

XXL cultuur

Wat Samsung Ambassador Raia Maria Laura aanspreekt in de Ed. Gallery x Samsung collab is de verscheidenheid aan artiesten die je er te zien krijgt, en voor de artiesten is het een unieke kans om ontdekt te worden door een andere crowd in een andere stad. “Het is gewoon ook echt hard om een XXL beeld van je werk te hebben”, besluit Raia. Iets waar onze winnares het zeker mee eens zal zijn! Want om onze #Samsungexpo nog unieker te maken, organiseerden we een coole foto contest. En de winnende #withGalaxy foto was goed voor een eigen plekje in de prestigieuze Ed. Gallery en een Galaxy S21 Ultra.

A frame in a frame

Wat het beeld van onze winnares zo bijzonder maakt? “Als je goed kijkt, toont de winnende foto drie verschillende werelden: het is een interessante collage van ruimtes die je verder doet denken. Door zijn grafisch allure stak dit beeld uit boven de rest”, aldus Marie. “Het is strak en tegelijkertijd eigenzinnig”, voegt Maxime toe, “Ik ben fan van “frame in a frame” shots en deze foto is daar een perfecte illustratie van”.

Show character, train skill

Of onze ambassador fotografen nog ultieme tips hebben om je te blijven uitleven met je camera? Of course! “Probeer alle instellingen en probeer gewoon zoveel mogelijk uit, want er valt altijd iets nieuws te ontdekken”, tipt Raia, “Mijn fav feature op de S21 is de wide angle, vooral op videoshoots!” Marie is dan weer fan van de indrukwekkende zoom van de Galaxy S21 Ultra, zowel voor foto als video. Ook voor Maxime is de zoom een must om precies wat hij in beeld wil brengen te isoleren. “Het belangrijkste is vooral om te blijven doen wat je leuk vindt. Blijf je beelden gebruiken om te delen wat je voelt”, besluit Maxime, “Kunst kan zoveel verschillende vormen aannemen. Zolang jouw beelden op je lijken, ben je goed bezig.”

Create art

Herdefinieer de grenzen van smartphone fotografie.

Lees de volgende verhalen