Fotografie

Point of U 2021 – it’s a wrap

Fantastic Four weten Adil & Bilall te impressen

Onder het motto ‘#DoWhatYouCant’ was ook de tweede editie van videocontent festival Point of U een lit video fest. Vier young creatives wisten buiten Adil & Bilall ook Flo Windey, Raia Maria Laura en Ramy Fouad te impressen. De winnende beeldenmakers wisten sterke verhalen vanuit hun point of u, een nieuwe dimensie te geven met de Galaxy S21. Van een verticale kleine-zus-docu en een fictie truth bomb tot een inclusive woordkunst video en een beklijvende muziek clip. Yup, de POU-Hall Of Fame is uitgebreid én hoe…

#ThePointOf LUKAS #ThePointOf LUKAS

#ThePointOf LUKAS

De 22-jarige Lukas Gevaert mag zichzelf zowel de winnaar van de factual video-categorie als de allround POU-winnaar noemen. “Mijn video is een portret van mijn kleine zus en haar tablet. Haar tablet biedt haar een wereld waarin zij als zevenjarige groot kan zijn. Het intrigeert mij enorm, dat zij die worden opgevoed in deze hoogtechnologische wereld geheel zelf hun eigen virtuele input bepalen. Ik wou met mijn docu dan ook in beeld brengen wat er zich afspeelt op de tablet van young kids, als we niet meekijken.”

Lukas kon de jury on top of zijn sterke verhaal ook impressen door zijn mini-docu verticaal te schieten. “Op die manier wou ik in het format en de leefwereld van mijn zusje blijven.” Verticaal of horizontaal, Lukas voelde zich free as a bird met de Galaxy S21 waarmee hij zijn kortfilm opnam. “Met de Galaxy S21 ben je veel flexibeler. Zo kan je veel sneller shots aannemen dan wanneer je met een zware camera werkt. Veel meer run & gun als het ware! Bovendien matchte deze smartphone videography perfect met mijn storyline.”

“Lukas had zowel inhoudelijk als op technisch vlak een harde video. Door zijn gewaagde keuze om verticaal te schieten in een thematiek gerelateerd aan zijn insteek, sprong hij er echt uit qua originaliteit. Ook beeldtechnisch vonden wij zijn zwart-wit shots enorm dope.”

- Adil & Bilall

#ThePointOf runner-ups Sem, Sven & Yasmina

Sem Cuypers
Sven Van Alboom
Yasmina Ahamiane
4

Snap like a pro

In de mood om elke video epic te maken?

Lees de volgende verhalen