Fotografie

Achter de camera van de Galaxy S21

Review van een professionele regisseur

We hebben geluk gehad. We mochten —mits het naleven van strikte veiligheidsregels— een dagje de AB binnen. De speciale gelegenheid? Benoit Do Quang schoot er onze nieuwe videoclip, waarin onder andere Sean Dhondt en Flo Windey tonen welke features de nieuwe Galaxy S21 zo ongelooflijk uniek maken. We spraken met de man achter de camera over de epische videomogelijkheden van de nieuwe Samsung.

Van één wereld naar de andere

“In de clip reist de Galaxy S21 van het ene universum naar de andere: van muziek met Sean Dhondt naar fotografie met Raia, de schilderwereld van Carl, Jolien als dj, de opname van een podcast met Flo… Zo wou ik tonen hoe enorm veel mogelijkheden er zijn met de nieuwe Samsung. Ik baseerde het scenario op de talenten van de brand ambassadors en op wat ze in het Frans “Cadavre Exquis” noemen: om beurten tekenen maar het blad omplooien, zodat degene na jou niet weet wat jij getekend hebt en het resultaat pas op het einde zichtbaar is. Wegens Covid mocht niet iedereen samen op de set aanwezig zijn, dus dit idee kwam perfect uit.”

4

Director’s view

Benoit is lyrisch over Director’s view: “Als filmmaker ben je altijd op zoek naar iets nieuws. De nieuwe Samsung filmt als eerste smartphone ooit simultaan door de selfiecam en de camera vooraan.” Dat geeft baanbrekende nieuwe mogelijkheden: “Uiteraard wou ik het meteen zelf testen en in beeld brengen. Het lijkt zo’n simpel idee, maar een onderwerp filmen én tegelijkertijd degene die filmt in beeld brengen was tot nu technisch gezien een nachtmerrie. Je had er op z’n minst twee camera’s voor nodig en moest nadien die beelden nog op mekaar afstemmen. Het effect is ook zo leuk: Het ziet eruit als een videocall. Je kan zelfs kiezen tussen picture-in-picture of split screen.”

Een hele filmploeg in één toestel

In de Galaxy S21 zit een 12 megapixel ultra-wide camera, een 12 megapixel wide-angle camera én een 64-megapixel telephoto camera. Je kan er foto’s en video’s mee maken in 8K —dat is de hoogste resolutie in een smartphone. “Dat is inderdaad héél hoog,” vindt Benoit. “Zo ziet alles wat je maakt er al snel professioneel uit, zeker met de Super Steady AI-stabilisatie.” Met de Galaxy S21 hoef je trouwens niet te kiezen welke camera je gebruikt, je kiest gewoon nadien wat er het leukst uitziet. “Ook 8K Video Snap vind ik tof, je selecteert frames uit je video’s en bewaart ze als perfecte foto’s.” Heb je daar geen tijd voor of zin in? Met Single Take doet de Galaxy S21 alles voor jou: jij filmt een scène, de nieuwe Samsung selecteert al de mooiste momenten en maakt er hapklare foto’s en video’s van. Je hoeft ze alleen nog maar te posten.

Vertel verhalen

“Zelfs als ik op vakantie ga, wil ik nadien toch een filmpje monteren van de opnames die ik met mijn smartphone heb gemaakt,” geeft Benoit toe. Hij kan het niet laten. “Vroeger voelde ik me vaak een beetje gelimiteerd met wat ik met mijn smartphone kon.” Dat is met de Galaxy S21 niet het geval. “De resolutie, de frames per seconde, dat is heerlijk natuurlijk. Maar het leukste is dat de Galaxy S21 je zoveel opties geeft om je verhaal te vertellen.”

Of hij ooit professioneel met een Samsung S21 zou werken? “Uiteraard! De clip zit vol beelden die we met de nieuwe Galaxy hebben geschoten. Voor iets dat in de bioscoop wordt vertoond, wil ik natuurlijk mijn filmcamera’s. Maar voor kleinere formaten is de Galaxy S21 méér dan krachtig en veelzijdig genoeg.”

Maak kennis met de smartphone die je leven verandert

Lees de volgende verhalen