Photography / Still Photos

Zo maak je geweldige landschapsfoto’s met je smartphone

Fotografeer je favoriete landschappen met deze tips en tricks.

Zonsondergang en reflectie op de oceaan

Prachtige zonsondergangen en goudkleurige woestijnen: de natuur heeft ons veel te bieden. Tot voor kort werden dit soort afbeeldingen alleen maar door professionele landschapsfotografen vastgelegd. Maar met dank aan onze smartphones kunnen we tegenwoordig allemaal de meest prachtige landschappen vastleggen. Het vastleggen van je omgeving is een ware kunst en het was nog nooit zo makkelijk als met je eigen smartphone.
Lees verder en ontdek verschillende tips en tricks om het maximale te halen uit wat de natuur ons te bieden heeft met de Galaxy A9 en Galaxy J6+.

De Samsung A9 met een foto van de stad Chicago op het scherm

Kies jouw landschap

De wereld bestaat uit duizenden verschillende landschappen en je hebt ongetwijfeld een favoriete instelling om foto’s mee te maken. Misschien ben je verslaafd aan adrenaline? Berglandschappen die hoog boven het aardoppervlak uittorenen zijn wellicht jouw specialiteit. Of sta je liever met beide voeten op de grond terwijl je aan yoga doet en in de vrije natuur mediteert? Leg die groene omgeving vast, boordevol bloembedden en bomen. Op vakantie lekker relaxen op het strand? Fotografeer de perfecte zonsondergang met het strand en de golven op de achtergrond. En met de quad camera, van de Galaxy A9 kan je het maximale uit je landschap te halen. Maak gebruik van de Depth Lens: zo kan je handmatig de diepte van je foto’s kunt aanpassen. Of probeer de Ultra Wide Lens wanneer je in een omgeving bent die zich leent voor breedbeeld.

Achterkant van de Samsung A9 met handleiding naar camerasoorten

Gebruik de regel van derden

De regel van derden is een belangrijke techniek binnen de fotografie waarmee je je foto’s professioneler en dramatischer maakt. Het werkt als volgt: je verdeelt je afbeelding in vlakken met behulp van horizontale en verticale lijnen. Vervolgens positioneer je de belangrijkste onderdelen van je foto op het snijvlak van deze lijnen. Als je deze compositietechniek onder de knie hebt, gaan je foto’s er meer gebalanceerd en meer gefocust uitzien. Bepaal welk verhaal je jouw foto wil laten vertellen en trek de aandacht van de kijker met behulp van de regel van derden. De truc is om te kiezen op welk deel van het adembenemende landschap je de nadruk wilt leggen. Maak verschillende kiekjes van dezelfde omgeving en deel ze als een serie op sociale media.

Een raster van een digitale camera over een foto van besneeuwde bergtoppen en een sombere lucht

Maak zwart-witfoto’s

Je hebt vast wel ooit van de uitdrukking gehoord: een foto zegt meer dan 1000 woorden… Kleur speelt natuurlijk ook een belangrijke rol binnen de fotografie. Maar soms vertelt een foto in zwart-wit een beter verhaal dan een kleurenfoto. Als je schitterende en overweldigende landschappen vastlegt in zwart-wit, sta je soms versteld van wat er gebeurt met de afbeelding en welk effect het heeft op de kijkers. Er is iets aan zwart-witfotografie dat onze aandacht trekt en aanspoort om meer aandacht te besteden aan de compositie van de foto. Denk daarbij aan zaken als vorm, structuur en schaduw. Als je het gevoel van vroeger aan je landschapsfoto’s wilt toevoegen, ga dan eens voor kleurloos en maak ze zwart-wit.

Landschap van mistige bergheuvels in zwart-wit

Speel met perspectief

Door te spelen met perspectief voeg je snel en gemakkelijk creativiteit aan je fotografie toe. Kijk verder dan de standaard selfie of een foto vanaf je middel: met een lichte en draagbare smartphone leg je landschappen vanuit alle hoeken vast. Ga op je hurken zitten voor een foto vanuit een lage kijkhoek en maak de omgeving optisch stukken groter. Of klim juist naar grote hoogtes en maak een foto vanuit een hoge kijkhoek. Je zal versteld staan wat zoiets doet met een foto van een schitterende omgeving. Bekijk bergen vanuit een laag perspectief en zorg ervoor dat ze groots en krachtig lijken. Of leg de skyline vanuit een hoger perspectief vast zodat je duidelijk maakt hoe ver het zich over de horizon uitstrekt.

"Ga op je hurken zitten voor een foto vanuit een lage kijkhoek en maak de omgeving optisch stukken groter."

Hoge en moderne wolkenkrabbers in een grijze lucht. Uitzicht vanaf de grond

Leg de dag en de nacht vast

Landschappen zien er anders uit, afhankelijk van op welk tijdstip van de dag je ze fotografeert. Van zonsopgang tot zonsondergang: het landschap verandert elke seconde. Gelukkig zorgt de Galaxy J6+ ervoor dat je landschappen er helder uitzien, zelfs bij weinig licht.Deze bevat een 13MP F1.9 diafragmalens die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende lichtomstandigheden. Maak je een foto in de nacht? De lens trekt het licht naar binnen voor een scherpe en heldere foto. Leg hetzelfde landschap zowel ’s nachts als overdag vast en bepaal welke je het mooiste vindt. Gewoon omdat het kan

Lomonosov Staatsuniversiteit van Moskou. Dag-en-nacht fotocombinatie van twee foto’s uit een serie, genomen vanaf hetzelfde punt.

Leg je favoriete landschap vast met de Galaxy A en J serie

Van het strand tot aan de bergen: fotografeer prachtige landschappen op een professionele manier met de Galaxy A9 en J6+.

Galaxy A9

Galaxy A9

Galaxy J6+

Galaxy J6+

Lees de volgende verhalen