Samsung Within / #TeamGalaxy

The sky is the limit met Steve Aoki

Een blik achter de schermen in Steve Aoki's leven van taartgooien, krachttraining en self-care.

Een frontale foto van Steve Aoki die in bloot bovenlijf op de vleugel van zijn witte privéjet staat terwijl hij zijn pilotenbril opzet.

Elke dag is anders voor de twee keer voor een Grammy genomineerde Steve Aoki. Want naast dj en producer is hij ook eigenaar van een platenlabel, talent scout, fitness goeroe, filantroop, zelfverklaard pizza kenner, taartgooikoning en nu ook lid van de #TeamGalaxy crew. Ontdek hoe hij muziek maakt, een label runt, inspiratie vindt en ondertussen fit en gefocust blijft, terwijl hij de wereld rondreist als een van de drukst bezette dj's ter wereld.

Een headshot van Steve Aoki die met serieuze blik door de opening van een hek in schrikdraad staart in een stedelijk decor.

Achter het jachtige leven

"Aoki had genoegen kunnen nemen met een leven als wereldberoemde dj en producer. Maar hij kreeg het steeds drukker en ook zijn privéjet legde steeds meer kilometers af. Zijn motivatie? "Mijn vader", onthult hij. "De belangrijkste les die ik van hem leerde, was ondernemen en een competitieve ingesteldheid. Hij maakte iets in mij los wat me drijft in alles wat ik doe."

Naast zijn eigen muzikale successen zet Aoki zich in voor artiesten waarin hij gelooft via zijn platenlabel Dim Mak – dat ondertussen leidde tot een streetwear modelijn, Dim Mak Collection, en een evenementenbureau voor enkele van de grootste namen in de muziekwereld."

Met een push-up op twee stoelen showt Steve Aoki zijn lichaam in zijn hotelkamer, met op de achtergrond de palmbomen buiten.

Baas over je eigen gezondheid

"Self-care blijft een prioriteit, ook als Aoki onderweg is. Sterker nog, meditatie en "een lekker kopje matcha" zijn essentiële onderdelen voor zijn ochtendroutine, aldus Aoki. "Persoonlijk denk ik dat je bent wat je eet", legt hij uit. "Het eten dat je eet, de rust die je krijgt, de work-outs die je voltooit: dat alles gecombineerd heeft een effect op je mentale en fysieke gesteldheid."

Buiten de logische gezondheidsvoordelen waar het voor zorgt (zoals zijn weelderige haardos), is trainen het sleutelwoord om bij te blijven bij de levensstijl die hij ontwikkeld heeft. "Het is net wanneer je op een nieuwe plek aankomt en je een momentje pakt om even te gaan liggen of eten gaat halen, dat je de motivatie begint te verliezen om te gaan trainen. Dus je moet gewoon opstaan en het gaan doen."

“Je bent wat je eet.”

Geen fitnessruimte, geen probleem

Maar waar vindt hij de tijd? "Mijn favoriete work-out zijn de Aoki Bootcamp oefeningen die ik ontwikkeld heb", antwoordt hij. "Het zijn erg intensieve work-outs waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt en die je overal en altijd kunt doen, gedurende 5 minuten of een half uur... Ik heb deze oefeningen nog gedaan aan de kant van de weg, op het asfalt, terwijl ik wachtte op het vliegtuig om te vertrekken. Overal waar ik ze kon doen, heb ik ze gedaan."

Steve Aoki speelt op zijn keyboard en kijkt recht vooruit, terwijl hij nieuwe muziek maakt in zijn met gedimd licht verlichte studio, de Neon Future Cave.
Samsung Notes app
Samsung Notes

Komt er een idee in je op? Noteer ze of neem ze op.

ONTDEK MEER
Samsung Notes app
Samsung Notes

Komt er een idee in je op? Noteer ze of neem ze op.

ONTDEK MEER

Zijn ultieme inspiratie

Als een digital nomad die de wereld rondreist, vindt Aoki inspiratie voor zijn muziek in alles wat hij tegenkomt. "Altijd onderweg zijn, betekent voortdurend geïnspireerd worden door de culturen en de geluiden om me heen. Ik neem de geluiden op en gebruik ze zo als inspirerende voice notes in mijn smartphone. Wanneer ik even terug thuis ben, vind ik het heerlijk om de studio in te trekken en me onder te dompelen in al de ideeën die ik heb opgedaan." Hoe zijn creatief proces er precies uitziet? "Ik heb niet één manier", geeft hij toe. "Ik heb het geluk dat ik altijd geïnspireerd ben en klaar om dingen te maken. Ik heb blijkbaar de juiste carrière gekozen. Of is het de carrière die mij koos?"

"Ik heb het geluk dat ik altijd geïnspireerd ben en klaar om dingen te maken. Ik heb blijkbaar de juiste carrière gekozen. Of is het de carrière die mij koos?"

Een headshot van Steve Aoki die zijn hand omhoog houdt met de woorden ”I am the change” geschreven op de palm van zijn hand.

Zijn platform als bron voor positieve verandering

Achter zijn uiterlijk als rockster schuilt een grootmoedige en erg getalenteerde Aoki. In 2012 richtte hij de Aoki Foundation op om geld in te zamelen voor hersenonderzoek en om andere humanitaire doelen te steunen. "De hersenen zijn voor mij erg belangrijk", zegt Aoki. "Ik streef naar een wereld waarin niemand lijdt aan degeneratieve hersenaandoeningen. Een wereld waarin wetenschap en technologie een hoofdrol spelen in het verlengen van de levens van onze geliefden."

Tijdens zijn show in Duitsland maakt Steve een foto van het publiek vanop het podium  met een Samsung Galaxy S10+ smartphone, terwijl de massa hun verlichte smartphone omhooghoudt als sfeerverlichting.

Garantie op een onvergetelijke ervaring

Telkens opnieuw slaagt Aoki erin om zijn fans tijdens zijn shows een onvergetelijke ervaring te bezorgen; van taartgooien tot crowdsurfen. "Het idee van het taartgooien kwam uit een muziekvideo van Autoerotique, een act van mijn Dim Mak label, waarin taarten in slow motion ontploften in het gezicht van mensen bij het uitblazen van de kaarsjes. De video was meteen een groot succes, dus begon ik taarten te gooien naar mensen om de video te promoten. Tot op vandaag is het een belangrijk en veelgevraagd onderdeel van mijn show", legt hij uit. Zijn mening? "Als je wil opvallen en succesvol wil zijn, moet je out-of-the-box denken, en dat is waar het bij #TeamGalaxy allemaal om draait."

Steve Aoki houdt een prism witte Galaxy S10+ omhoog en staart naar het scherm.
Steve Aoki laat zien hoe hij de Galaxy S10+ gebruikt om zichzelf muzikaal en op andere creatieve manieren te uiten, met de hoop anderen te inspireren en grenzen te verleggen.

Steve’s altijd-bij-de-hand accessoires

Van de set tot in bed, features zoals de 24-Hour Intelligent Battery op Steve's Galaxy S10+ helpen hem om de dag door te komen terwijl hij op tournee is.

Achterkant van een prism zwarte Galaxy S10+ telefoon, met aangrenzend een naar voren gerichte zwarte Galaxy S10+ telefoon.

Galaxy S10e | S10 | S10+

Black pair of Galaxy Buds shown inside an open, black charging case

Galaxy Buds

Een studio headshot van Steve Aoki

FEATURING

Steve Aoki

DJ en platenproducer van Newport Beach, Californië.

Lees de volgende verhalen