Hardlooptips voor beginners

Home > Samsung GSM > Hardlooptips voor beginners

Hardlooptips voor beginners

Dus jij wilt gaan hardlopen? Super, dat verdient alvast een compliment! Maar behalve dat goede voornemen, wil je het vast ook graag langer dan een paar dagen volhouden. Daarom helpen we je graag een eindje op pad met een paar hardlooptips voor beginners.

Het is best moeilijk om hardlopen net zo lang vol te houden dat het een gewoonte wordt. Ja, als je eenmaal gewend bent om twee of drie keer in de week jouw ronde te doen, dan is het makkelijker. Het gaat juist om dat moeilijke begin, waarbij je maar al te makkelijk weer afhaakt. Dat heb je tijdens je vorige ronde goede voornemens misschien al gemerkt.

Je weet waarschijnlijk wel hoe het werkt in de psychologie van het menselijk brein: je moet jezelf een beetje prikkelen! Een beloning werkt goed. Maar na elke vijf kilometer een reep chocolade verorberen, is waarschijnlijk ook weer niet de bedoeling. Vooral niet als je hardloopt om af te vallen.

Dé fitness-app van Samsung

Het goede nieuws: digitaal belonen werkt bijna even goed als een fysieke beloning. Laatst schreven we al een stuk over de S Health-app, jouw persoonlijke fitnesscoach op je smartphone of andere wearables van Samsung.

Deze Android-app - óók beschikbaar voor niet-Samsung-toestellen - maakt bewegen leuker door je intuïtieve grafieken en nuttige tips voor te schotelen. Hij daagt je uit om actiever te leven, maar ook om genoeg rust te nemen (even die smartphone neerleggen) en om gezonder te eten (nee, niet weer pizza).

Samsung oordopjes: Gear IconX

Nóg leuker wordt hardlopen met de nieuwe draadloze oordopjes van Samsung in. De Gear IconX , die we de afgelopen zomer introduceerden. Ze werken heel eenvoudig met Bluetooth en dus zonder draden! Je trekt je hardloopschoenen aan, je stopt de Gear IconX in je oren en je bent klaar om te gaan.

Ze zijn er voor grote, gemiddelde en kleine oren (geen zorgen, de verschillende pasvormen worden meegeleverd) en ze zijn zo ontworpen dat ze altijd perfect passen. Natuurlijk kun je ermee rennen en springen. Je hoeft niet bang te zijn dat je ze onderweg verliest.

Hardloop-oordopjes

Hardlopen is een populaire sport en we hebben dan ook goed naar de wensen van de hardlopers gekeken bij het ontwikkelen van dit product. Je kunt de Gear IconX als volledig autonome fitness-tracker gebruiken. Je GSM kun je thuislaten, want de oordopjes kunnen de informatie over je prestaties ook later met je smartphone synchroniseren. Je vooruitgang kun je na afloop van elke sessie heel makkelijk en leuk volgen met de S Health-app.

De Gear IconX-oordopjes houden tijdens je training elke stap nauwkeurig bij. De afstand, de snelheid, je hartslag en het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Reken tijdens je training op motiverende woorden die door echte mensen in plaats van een robot zijn ingesproken. Ze helpen je door de moeilijke momenten en geven je dat extra zetje wanneer je het even nodig hebt.


De hardloop-oordopjes van Samsung zijn niet alleen een geweldig veelzijdige fitness-tracker. Ze vormen ook een micro-muzieksysteem van een hoge kwaliteit. In het interne geheugen van 4 GB kun je tot wel 1.000 muzieknummers opslaan. Voordat je die allemaal hebt geluisterd, heb je heel wat kilometers in de benen!

De geavanceerde aanraakvlakken aan de zijkanten van de draadloze oordopjes maken het bijna magisch om de Gear IconX te bedienen. Met een eenvoudige tik speel je de muziek af en pauzeer je die. Komt er een muzieknummer voorbij dat je liever over wilt slaan? Tik twee keer. Het volume bedien je door de swipen en je hoort het menu als je tikt en vasthoudt. Ook eventuele binnenkomende gesprekken op je GSM kun je je met een simpele tik beantwoorden.

Als je klaar bent met je workout, dan berg je de Gear IconX op in het doosje dat tegelijkertijd een oplader is. Je moet het allemaal zien om het te geloven. Nou, wat dacht je daarvan, als tip voor een beginnende hardloper?

Ook goed: meedoen aan hardloopwedstrijden

Je merkt het, bij Samsung doen we er alles aan om jou op weg te helpen je eerste hardloopkilometers te maken. Maar natuurlijk moet je het échte werk wel zelf doen. Daarom is het leuk om af en toe mee te doen aan hardloopwedstrijden. Je kunt dan zien hoe je training is gevorderd en niets werkt beter voor je motivatie dan om je eigen tijden te verbreken (of gewoon om een mooie tijd neer te zetten).

Op internet vind je verschillende hardloopagenda's en -kalenders, waarmee je kunt zoeken op wedstrijden in jouw provincie. Of in heel Nederland, als je echt fanatiek bent geworden. Tegen die tijd heb je geen hardlooptips van ons meer nodig, maar gebruik je hopelijk nog steeds met veel plezier jouw Samsung Gear, zoals de S Health-app, het fitnesshorloge Gear Fit 2 en de Gear IconX!

Dus jij wilt gaan hardlopen? Dan helpt Samsung je graag op weg met een paar hardlooptips voor beginners. Ga zo comfortabel mogelijk op pad!

Meer weten over de Gear IconX? Lees het op Discover !