Veelgestelde vragen

Samsung Care+

1. Welke toestellen kunnen worden gedekt door Samsung Care+?

Samsung Care+ is beschikbaar voor de Galaxy S9, S9+, Note9, S10 en S10+.

2. Wat wordt gedekt door Samsung Care+?

Naast technische ondersteuning en de éénjarige Samsung-garantie is je toestel met Samsung Care+ verzekerd tegen onopzettelijke schade conform de polisvoorwaarden.

Onopzettelijke schade omvat:
● Schade aan het beeldscherm: fysieke schade zoals een gebarsten of gebroken scherm, die de functionaliteit van het Verzekerde Product beïnvloedt en beperkt tot de onderdelen die nodig zijn om een gebarsten of gebroken scherm en achterglas te herstellen, zoals een glazen/kunststof scherm, LCD en sensoren die aan het scherm zijn bevestigd.
● Overige Schade: vloeistofschade die ontstaan is door onopzettelijk morsen in of op het Verzekerde Product en andere fysieke schade die kan ontstaan, uitgezonderd schermschade, waardoor de toegang tot de software op het mobiele toestel of de mogelijkheid tot opladen beperkt zijn.

3. Wanneer begint de verzekeringsdekking van mijn toestel?

Meteen vanaf de eerste dag dat Samsung Care+ wordt aangeschaft (afhankelijk van de polisvoorwaarden).

4. Hoe lang duurt de dekking van Samsung Care+?

De verzekeringstermijn bedraagt 1 jaar per toestel en wordt automatisch beëindigd. Zodra het contract is afgelopen, is een verlenging of vernieuwing niet meer mogelijk.

5. Wie is de verzekeringspartner van Samsung Care+?

Samsung Care+ wordt verzorgd door de verzekeringspartner AWP P&C S.A. – Nederlandse vestiging, handelend onder de naam Allianz Global Assistance Europe, als verzekeraar erkend om op te treden in alle landen van de EER, statutair gevestigd te Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederland.

6. Hoeveel claims worden er door Samsung Care+ gedekt?

Je bent gedekt voor 1 claim gedurende de verzekeringsperiode van 1 jaar.
Voor elke geldige claim wordt er een eigen risico van € 59 in rekening gebracht.

7. Hoe kan ik een claim indienen?

Je dient zo snel mogelijk contact op te nemen met het callcenter van Samsung op 02 201 2418 (maandag - vrijdag tussen 08:00 en 21:00 en zaterdag tussen 10:00 en 16:00). Zorg ervoor dat je je verzekeringscertificaat of het IMEI-nummer van je toestel bij de hand hebt. Als je je IMEI-nummer bij de aankoop niet hebt geregistreerd, ga dan naar http://eu.mobilecare.svc.samsung.com/registdevice om het bij te werken.
Een vertegenwoordiger van Samsung zal je helpen met de verwerking van de claim.

8. Waar kan ik het IMEI-nummer van mijn toestel vinden?

Je kunt je IMEI-nummer vinden door:
- #06# in te toetsen op je telefoon.
- naar Instellingen op je telefoon te gaan.
Het IMEI-nummer zou ook in de verpakking moeten zitten die je ontvangen hebt bij aankoop van de telefoon. En het moet ook op de achterkant van je telefoon staan. Als je nog hulp nodig hebt, ga dan naar www.samsung.com/support voor de nodige contactgegevens.

9. In welke landen geldt de dekking van Samsung Care+?

Samsung Care+ biedt wereldwijde dekking bij internationale reizen met een maximale duur van 60 dagen. Je kunt echter uitsluitend een claim indienen of het toestel laten herstellen of vervangen in het land waar je de verzekering hebt aangeschaft.

10. Kan ik mijn Samsung Care+ overdragen aan een andere persoon?

Je kunt de verzekering overdragen aan de nieuwe eigenaar van het toestel als je Samsung Care+ van tevoren hebt aangeschaft.
Zie onze Voorwaarden.

11. Kan ik Samsung Care+ opzeggen?

Nadat je de polis hebt aangeschaft, heb je 14 dagen bedenktijd. Als je de polis tijdens deze periode opzegt, ontvang je het volledige bedrag terug, mits je geen geldige claims hebt ingediend. Na afloop van de bedenktijd kun je de verzekeringsovereenkomst niet opzeggen. Zie de Algemene voorwaarden voor meer informatie. Bel een van onze Samsung-vertegenwoordigers op 02 201 2418.

12. Wat wordt niet gedekt door Samsung Care+?

Er gelden een aantal uitsluitingen op de polis. Diefstal, verlies en cosmetische schade worden niet door Samsung Care+ gedekt.
De overige uitsluitingen kun je terugvinden in onze Voorwaarden.