Hoe gebruik je Samsung DeX op de Galaxy S22

Samsung DeX is een toepassing die je mobiele apparaat (een smartphone of tablet) verbindt met een extern apparaat (een tv of monitor) of een pc, zodat je werkdag soepel verloopt, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Leer hieronder hoe je Samsung DeX draadloos gebruikt op jouw Galaxy S22.

Weergave van een vrouw die Samsung DeX gebruikt op haar Galaxy S22.

Wat is Samsung DeX?

Met Samsung DeX kan je je Galaxy S22 op verschillende manieren gebruiken. Met een HDMI-adapter of draadloos kan je je Galaxy S22 aansluiten op elke monitor die Miracast ondersteunt en op een heel andere manier van je smartphone gaan genieten.

Stuur berichten naar je vrienden, bekijk een film op het grote scherm en bereid je voor op belangrijke presentaties met de ultieme multitasking-tool.

Of je nu toegang hebt op een laptop of desktop, op een pc of Mac, je hoeft alleen maar de DeX voor pc-app te downloaden van de Samsung DeX-website op je computer.

Zodra je je smartphone op je monitor hebt aangesloten, heb je toegang tot al je apps vanaf het grote scherm, zodat je je Galaxy S22 optimaal kunt benutten. Grote presentaties, conferenties, video's en nog veel meer, Samsung DeX maakt je werkdag gemakkelijker - Het is alsof je een pc in je broekzak hebt.

Let op: Afhankelijk van de situatie kan het nodig zijn aparte accessoires aan te schaffen om Samsung DeX te gebruiken.

Hoe verbind ik met Samsung DeX

Zodra je de Samsung DeX-app voor pc hebt gedownload, kan je beginnen met het instellen van Samsung DeX op je smartphone. Maak verbinding met Samsung DeX door de volgende stappen te volgen:

Weergave van het startscherm van de Galaxy S22 met een veegbeweging naar beneden aan de bovenkant van het scherm. Weergave van het startscherm van de Galaxy S22 met een veegbeweging naar beneden aan de bovenkant van het scherm.

Stap 1. Veeg twee keer naar beneden op het startscherm

Weergave van het Galaxy S22 snelpaneel met de DeX optie gemarkeerd. Weergave van het Galaxy S22 snelpaneel met de DeX optie gemarkeerd.

Stap 2. Tik op "DeX".

Weergave van het Samsung DeX-verbindingsscherm met de opties "DeX op tv of monitor" en "DeX op pc". Weergave van het Samsung DeX-verbindingsscherm met de opties "DeX op tv of monitor" en "DeX op pc".

Stap 3. Tik op "DeX op tv of monitor" of "DeX op pc" en zoek naar de pc waarmee u verbinding wilt maken.

Zodra je de pc, tv of monitor hebt gevonden waarmee je verbinding wil maken, tikt u erop en Samsung DeX verschijnt in het geselecteerde apparaat.

Samsung DeX gebruiken

Samsung DeX biedt verschillende functies om multitasking te optimaliseren, waaronder:

Weergave van een vrouw die op een smartphone tekent en haar kunst op een monitor bekijkt.
  • Touchpad: Je kan je Galaxy S22 gebruiken als touchpad voor je pc of een toetsenbord gebruiken om al uw activiteiten op het grote scherm te bedienen.
Weergave van een smartphone naast een laptop waarop de foto-opties van Samsung DeX worden weergegeven.
  • Deel foto's en presentaties: Met Samsung DeX kan je foto's en presentaties vanaf je Galaxy S22 delen zonder ze naar je pc te downloaden.
Weergave van een smartphone die een telefoongesprek voert naast een laptop met het Samsung DeX-gespreksvenster.
  • Sms en beantwoord oproepen: Ja kan nog steeds sms-berichten verzenden en oproepen beantwoorden wanneer je Galaxy S22 op je pc is aangesloten.
Beeld van een computerscherm met Microsoft™ apps en OneDrive vensters en pictogrammen.
  • Compatibel met Microsoft™ apps en OneDrive: Samsung DeX is compatibel met de belangrijkste Microsoft™-apps, OneDrive en andere cloud-gebaseerde apps, zodat u uw werk eenvoudig kunt delen.
Weergave van een man die een smartphone bekijkt, zittend naast een jongen die popcorn vasthoudt en televisie kijkt.
  • Dubbel werk: Als je je Galaxy S22 aansluit op een tv of monitor, kan je een film bekijken op een groot scherm, of een virtueel klaslokaal voor de kinderen maken. Ondertussen kun je nog steeds je eigen werk doen op de telefoon.