Hoe vindt je je pincode

Een pincode is een specifiek wachtwoord voor toegang tot je Smart TV en wordt gebruikt voor verschillende functies, zoals het installeren en gebruiken van apps. Je kunt de pincode veranderen of opnieuw instellen als he hem bent vergeten. Voor het opnieuw instellen of wijzigen van je pincode, raadpleeg je de volgende handleiding.

Wat is de standaard pincode?

De standaard pincode is 0000. Je kunt de pincode naar wens wijzigen of opnieuw instellen.

Beeld van persoon die Samsung TV bekijkt

Wil je de toegang van je kind tot de Samsung Smart TV beperken? Volg onderstaande stappen om de pincode te wijzigen:

Stap 1. Druk op de afstandsbediening op de Home-knop en gebruik de richtingsknop om naar het menu Settings te gaan.

Stap 2. Selecteer General > System Manager > Change PIN

Wijzig pincode geselecteerd in systeembeheer

Stap 3. Wanneer je om de pincode wordt gevraagd, druk je met de afstandsbediening op de cijfertoets

Stap 4. Wanneer het pincode-scherm verschijnt, gebruik jede richtingknop om een 4-cijferige pincode van jpuw keuze in te voeren.

Richtingtoetsen worden weergegeven

Stap 5. Voer de gewenste 4-cijferige pincode in.

Bevestig je pincode en druk op de toets Selecteren.

pincode wijzigen-venster wordt weergegeven

Je nieuwe pincode is nu ingesteld.

Opmerking: Als het tv-toetsenbord niet verschijnt, controleer dan of je afstandsbediening is gekoppeld met je tv door de knoppen Return en Play/Pause tegelijkertijd ten minste 3 seconden ingedrukt te houden of totdat op je tv een bericht verschijnt dat de afstandsbediening nu is aangesloten.

Ben je jouw pincode vergeten?

Zo ja, volg dan deze gids om je pincode opnieuw in te stellen.

Optie 1. Met een Samsung Smart-afstandsbediening of afstandsbediening

Stap 1. Zet de TV aan en druk op de Volume-toets.

Stap 2. Druk op de + toets om het volume te verhogen en druk dan op de Return-toets.

Stap 3. Druk op de toets - om het volume te verlagen en druk vervolgens op de toets Return .

Stap 4. Druk nogmaals op de + toets, druk dan op de Return-toets, en de pincode zou opnieuw ingesteld moeten worden op 0000.

+ en return-toets geselecteerd op de afstandsbediening van de tv

Optie 2. Met een standaard afstandsbediening

Stap 1. Zet de tv aan en druk op de Mute-toets.

Stap 2. Druk op de + toets en druk dan op de Return-toets.

Stap 3. Druk op de - toets en druk dan op de Return-toets.

Stap 4. Druk nogmaals op de + toets, druk dan op de Return-toets, en de pincode zou opnieuw ingesteld moeten worden op 0000.

Volume en return-toets geselecteerd op de afstandsbediening van de tv.

De standaard pincode van je tv moet opnieuw ingesteld worden op 0000.

Opmerking:

• Als je problemen hebt met je Samsung Smart TV, moet je altijd controleren of er software-updates beschikbaar zijn, omdat deze jouw problemen op kunnen lossen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.