Fotografie

Breng een ode aan een vrouw die je bewondert
met een inspirerend portret

Hoe je een portretfoto maakt, illustraties toevoegt en haar grootsheid écht vastlegt.

Een prachtig portret kan je heldin inspirerend maken voor de hele wereld, net zoals ze dat elke dag voor jou doet. Daarom willen we het je voor Internationale Vrouwendag gemakkelijk maken om een portret te maken met tips voor basis portretfotografie, illustratietrucs en de Galaxy S21 Ultra. Aan het eind van dit artikel kan je een foto van je favoriete vrouw omtoveren tot een buitengewoon portret - om in te lijsten, cadeau te geven of te delen op sociale media.

1

Kies je heldin

Om te beginnen vroegen we de New Yorkse modefotograaf Kristen Walther (@kwaltherphoto) om portretten te maken van drie vrouwen die haar inspireren. Ze ging de uitdaging onmiddellijk aan en zei hoe gaaf het was om “niet alleen iemand te fotograferen die je bewondert, maar ook de kans te krijgen om hen dat te laten weten”. Denk aan alle geweldige vrouwen in je leven, of het nu gaat om goede vriendinnen, collega's of gewoon om informele kennissen die je echt waardeert. Wie denk jij dat er een applausje verdient?

Shital, onderneemster

"Ik vind Shital zo inspirerend vanwege haar kracht en gedrevenheid", zegt Walther. "Ze heeft niet alleen persoonlijke culturele grenzen doorbroken, maar ook in een traditionele 'mannenwereld' haar weg gevonden om een succesvolle zakenvrouw te worden." Walther's favoriete deel van dit portret is hoe Shital's innerlijke licht en kracht naar buiten uitstralen. De kleur van haar top en portretmodus (met een blur van 4) versterkt dat effect.

Jennifer, verpleegkundige

"Jennifer is een psychiatrisch verpleegster die kinderen helpt die een trauma hebben of een verstandelijke beperking hebben", zegt Walther. "Het is geen gemakkelijke job, en elke dag pakt ze die aan met toewijding, medeleven en onbaatzuchtigheid." Walther vindt het mooi hoe dit portret Jennifer's vriendelijkheid en kracht vastlegt. "Ik hou ook van haar stijl, die haar speelse, gedurfde kant laat zien."

Kalae, model

"Kalae's zelfvertrouwen, haar vermogen om zichzelf te zijn en dat te laten zien aan de hele wereld, is een ware inspiratie", zegt Walther. "Als plus-size model, doorbreekt ze voorbijgestreefde modenormen, wat belangrijk is en zo moedgevend." Walther had veel plezier met Kalae en dat zie je terug in de portretten: “Het is bijna onmogelijk om niet met haar mee te lachen.”

2

Leg haar essentie vast

Van het gebruik van een favoriet kledingstuk tot het vastleggen van een karakteristieke gezichtsuitdrukking, er zijn veel manieren om een portret te maken dat helemaal van "haar" is. De turquoise muur in Kalae's portret is haar favoriete kleur en doet haar denken aan de Caraïben. De beschilderde bakstenen muur op Jennifers portret verwijst naar haar lange geschiedenis als New Yorker. Bedenk hoe je dit soort persoonlijke details die je in je portret kunt verwerken.

Ga op zoek naar momenten die opbeurend en vertederend zijn; momenten die de kijker in het beeld trekken. Dynamische poses of beweging kunnen je foto veel energie geven. En negatieve ruimte rond je model kan een enorme impact hebben (en handig als je later illustraties wilt toevoegen).

De portretmodus van de Galaxy S21 kan de achtergrond van een foto kunstmatig vervagen, zodat de focus op het onderwerp blijft. Wil je meer controle? Met de Pro-modus kan je elk aspect van het beeld aanpassen, inclusief sluitertijd, belichting en meer. Als je op zoek bent naar een ultra-natuurlijk authentiek moment, probeer dan 8K Video Snap. Met deze functie maak je HD-video-opnamen en selecteer je het perfecte beeld uit de opnamen.

PENUP
Verf, kleur, deel en meer in deze digitale kunst-app.
3

Voeg kleurrijke graphics toe voor een visuele uitstraling

Als je helemaal weg bent van het fotoportret dat je al hebt gemaakt, moet je weinig extra doen. Goed gedaan! Maar als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van unieke, artistieke details, zijn er tal van creatieve tools beschikbaar op de Galaxy S21.

4
4

Deel je portret met de wereld

Dit is pas een kunstwerk. Laat het aan anderen zien door afdrukken te bestellen op je foto app - misschien in een groter formaat en met een frame. Je kunt het ook digitaal houden en je portret delen op sociale media (samen met een flatterende getuigenis, natuurlijk). Tag je model en laat al je volgers weten wat een superster deze vrouw is.

Til je portretten naar een hoger niveau

Alles wat je nodig hebt om je eigen originele, adembenemende portretten vast te leggen.

Lees de volgende verhalen