Het geluid van mijn televisie lijkt het niet te doen. Wat kan ik doen?

Wanneer de tv geluidsproblemen heeft, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het probleem kan liggen bij externe apparaten, de aansluiting of het televisie toestel zelf.

Het geluid testen
Om een oorzaak te traceren is het mogelijk om een geluidstest af te spelen. Dit doe je door op de televisie te navigeren naar: Home > Instellingen > Ondersteuning > Zelfdiagnose > Geluidstest starten. Als de melodie van de Geluidstest zonder vervorming wordt afgespeeld, kan er een probleem zijn met een extern apparaat of de signaalsterkte van de uitzending.

Veel voorkomende problemen en mogelijke oplossingen
Probleem:

Er is geen geluid of het geluid is bij het maximale volume te zacht.
Oplossing:

Controleer het volume van het apparaat (kabeldecoder of satellietontvanger, dvd-speler, blu-ray-speler, enzovoort) dat op de televisie is aangesloten.

Probleem:

Het beeld is goed, maar er is geen geluid.
Oplossing:
-Als je het geluid van de televisie zelf wilt gebruiken. Controleer dan de televisie op de juiste instellingen. Druk op de afstandsbediening op Home gaan naar Instellingen > Geluid Luidspreker selecteren > stel deze in op TV-luidspreker.
-Als je een extern apparaat gebruikt, controleer dan de audio-uitvoeroptie van dit apparaat. (Mogelijk moet je bijvoorbeeld de geluidsoptie van je kabeldecoder wijzigen naar HDMI als de decoder die op je televisie is aangesloten gebruikmaakt van een HDMI-kabel.)
-Als je op de televisie wil luisteren naar het geluid van de computer, moet je de externe luidspreker verbinden met de audio-uitgang van de computer.
-Als de tv een koptelefoonaansluiting heeft, controleer dan of daar niets op is aangesloten.
Start het aangesloten apparaat opnieuw op door het netsnoer van het apparaat los te koppelen en vervolgens opnieuw aan te sluiten.

Probleem:

Er komt een vreemd geluid uit de luidsprekers.
Oplossing:
-Zorg ervoor dat de audiokabel is aangesloten op de juiste audio-uitgang van het externe apparaat.
-Controleer de signaalinformatie bij antenne- of kabelaansluiting. Een zwak signaal kan geluidsvervormingen veroorzaken.
-Controleer de signaalsterkte van digitale kanalen. Ga hiervoor naar Home > Instellingen > Ondersteuning > Zelfdiagnose > Signaalinformatie.