TV

Sveobuhvatni doživljaj

Postoji razlog zašto se zakrivljeni ekrani naširoko koriste za prikaz IMAX filmova – oni užitak gledanja filmova čine još impresivnijim. Poput poređenja IMAX-a i standardnih bioskopskih ekrana, zakrivljeni televizori pružaju šire vidno polje u poređenju sa televizorima sa ravnim ekranom, ali sa manje distorzije. Poboljšan kontrast i preciznost boja, zajedno sa automatskim pojačivačem dubine, zajedno rade da bi pružili izvanredan osećaj dubine koja vas postavlja pravo u centar akcije na ekranu.

Optimizacija nivoa
kontrasta za objekte
na slici

Pozadina
Srednji plan
Slika prikazuje optimizaciju nivoa kontrasta na slici sa 3 sloja.
Prednji plan

Zakrivljeni dizajn

Pored zadivljujućih slika, zakrivljeni televizor kompanije Samsung je projektovan da bude blag u svom pristupu, tako da privlači sve poglede prema svom izvrsnom obliku. Istraživanje pokazuje da ljude više prirodno privlače zakrivljeni oblici u odnosu na ravne i kompanija Samsung, kao lider u dizajnu, iskoristila je ovo staro znanje da bi stvorila televizor koji je elegantno zakrivljen za dugotrajni efekat. Ova optimalna zakrivljenost postavlja televizor kompanije Samsung u ligu iznad ostalih.

Gornji prikaz zakrivljenog Samsung televizora i perspektiva Samsung televizora.

Manje naprezanja očiju

Zakrivljeni dizajn Samsung televizora uzima u obzir činjenicu da većina ljudi provodi mnogo vremena pred ekranom , tokom dana i tokom noći i on zapravo opušta oči tako što smanjuje potencijalni zamor koji može poteći iz dugačkog gledanja. Sa zakrivljenim ekranom, vaše oči imaju ujednačenu razdaljinu gledanja koje izjednačava razdaljinu od oka do ekrana preko celokupnog vidnog polja. Rezultat su dobre vesti za vaše oči uz udobnije gledanje u poređenju sa ravnim ekranom.

Infografik koji opisuje ujednačenu razdaljinu gledanja iz svih uglova.
Ujednačena razdaljina gledanja iz svih uglova