Savjeti

10 Minuta do svjesnosti

Brze i jednostavne vježbe meditacije za smirivanje.

Današnji pretrpani rasporedi mogu svakoga poslati u vrtlog, zbog čega je važno svakodnevno vježbati. U nastavku slijede neki savjeti za vođeno vježbanje usredotočene svjesnosti koji će Vam pomoći da budete opušteniji i prisutniji u trenutku, a možete ih izvesti u 10 minuta ili kraće.

Samsung Health
Uzmite nekoliko sekundi kako biste uzeli dah uz aplikaciju Samsung Health.
1

Priprema, pozor, diši

Kada smo pod stresom, skloni smo tome da ne upotrebljavamo svoj cijeli raspon disanja. Iako radite 100 na sat, uzmite pauzu za vježbe disanja, to Vam može pomoći da izdržite dan neokrznutoga duševnog zdravlja. Pokušajte postaviti tajmer na Vašem Galaxy S20 tako da ne provjeravate svoj sat, zatvorite oči i dišite 5 minuta, tri puta dnevno.

SAVJET
Chia puding prepun je proteina, a potrebna su samo 3 sastojka. Pripremite ga navečer i probudite se uz ukusan doručak.
2

Pripremite doručak

Kuhanje može biti vježba svjesne pažnje, a doručak je važan obrok. Započinjete dan na pravi način, a istovremeno dobijate gorivo da prebrodite dnevne zadatke. Dovoljno je nekoliko minuta da umutite jaja, a zobene pahuljice koje ostavite da se namoče preko noći, praktički se same pripremaju stoga zaista nema izgovora da dan započnete gladni.

3

Izvedite mikro-vježbu (to je sada u modi)

Čak i ako ste zaglavljeni u zatvorenom, nema razloga da ne vježbate. Redovite vježbe odlične su za um, i ne moraju biti dugačke sat vremena. Mikro-vježbe su kratke vježbe u trajanju od 10 minuta koje aktiviraju cijelo tijelo i podižu puls. Možete izdvojiti 10 minuta kako biste u intervalima od 30 sekundi preskakali uže ili radili čučnjeve i svejedno potaknuli endorfine aerobnim vježbanjem.

4

Osvježite popis pjesama

Svi možemo biti robovi navike kada se radi o muzici, ali isprobavanje novih stvari može nam pomoći da budemo svjesniji. Većina web-mjesta za streaming sadržaja preporučuje izvođače na osnovu toga što ste nedavno slušali ili gledali, pa je lako pronaći nešto novo. Kako biste zaista doživjeli zvuk, stavite Galaxy Buds+, zatvorite oči i budite usredotočeni na sadašnjost.

Izrazite se
Pronađite svog unutarnjeg umjetnika pomoću S Pen olovke za crtanje višebojnih crteža na telefonu.
5

Potaknite svoju kreativnost

Između posla i vježbanja lako je zaboraviti na to koliko je kreativnost važna. Pokušajte svaki dan posvetiti 10 minuta pisanju, čačkanju ili bojenju s S Pen olovkom na Vašem Galaxy Note10. To je odličan način za smanjenje stresa i upotrebu mozga na drukčiji način.

Pronađite svoju mir

Evo nekoliko alata koji će Vam pomoći kanalizirati unutarnji zen.

Pročitajte ove priče