Savjeti

Važni savjeti za Vaš kućni ured

Kako bi rad od kuće bio efikasan, važno je razmisliti o tome kako zadržati koncentraciju tokom dugih razdoblja rada.

1

Savjet za kućni ured: dizajn radnog prostora

Prilikom uređenja kvalitetnoga radnog prostora potrebno je dobro promisliti o svemu. Ne smije biti previše ograničavajući, i potrebno je osigurati da tokom rada na tom prostoru ima dovoljno danjeg svjetla. Monitor najbolje je postaviti pod uglom od 90° u odnosu na prozor kako biste izbjegli reflektiranje svjetlosti te istodobno zaštitili svoje oči. Modeli monitora poput The Space Monitor savršeni su za male radne prostore.

Zahvaljujući prilagodljivom zglobu, monitor možete postaviti onoliko visoko ili nisko koliko želite. Ako ste navikli raditi na dva dokumenta istovremeno, na dva monitora, zakrivljeni monitor s omjerom stranica 32 : 9 bio bi idealan za Vas. Taj Vam omjer omogućuje da imate potpun pogled na dva dokumenta istovremeno.

Kvalitetna radna stolica s mogućnošću podešavanja visine važna je kako biste zadržali ispravno držanje i izbjegli bolove u vratu i leđima.

Ako u svojem domu imate visoku komodu, svoje prijenosno računar s vremena na vrijeme postavite na nju i pokušajte povremeno raditi stojećke.

Neka se u Vašemu radnom prostoru nalaze stvari koje Vas motiviraju i pozitivno utiču na Vas. To mogu biti fotografije Vaše djece, Vaše djevojke/dečka ili Vaše mačke/psa.

Na kraju dana važno je počistiti svoj radni prostor, kako biste sljedećeg jutra svježi i odmorni mogli započeti s radom za urednim stolom.

Galaxy Buds+ bežične slušalice
Uživajte u elegantnom bežičnom AKG zvuku.
2

Savjet za kućni ured: ometanja svedite na najmanju moguću mjeru

Kada radimo od kuće, vrlo se lako može dogoditi da nam nešto počne odvlačiti pozornost. Ovakva ometanja važno je svesti na najmanju moguću mjeru. To znači da s radnog stola morate ukloniti sve čemu na njemu nije mjesto.

Kako biste spriječili da Vam vanjska buka ometa tok rada, najbolje je da uključite svoj omiljeni glazbeni popis za reproduciranje. Nije važno volite li više tehno-muziku ili hitove s top-ljestvica, najvažnije je da Vam muzika koju slušate pomaže da ostanete fokusirani. Za postizanje optimalne razine koncentracije nisu Vam potrebne nikakve prevelike slušalice. Galaxy Buds i Galaxy Buds + slušalice pružit će Vam jasan i snažan zvuk. A pritom zbog njih nećete morati žrtvovati velik dio svog radnog prostora. Zahvaljujući mikrofonu integriranu u malenim slušalicama koje se umeću u uši, možete čak i obavljati pozive bez upotrebe ruku te nastaviti zapisivati važne bilješke.

Galaxy Watch Active2 pametni sat
Vaš svakodnevni fitness-partner koji Vam pomaže da postignete svoje ciljeve.
3

Savjet za kućni ured: pridržavajte se fiksnoga radnog vremena

Raditi od kuće je izazov. Ili je potrebno odraditi cijeli niz stvari istovremeno, ili uhvatite dobar radni ritam pa zaboravite koliko je vremena prošlo. Previše lako zaboravljamo na ono što je doista važno. Vrijeme provedeno s porodicom, vrijeme samo za sebe, i vrijeme za kretanje, ključno je za očuvanje Vašeg mentalnog zdravlja. Stoga se pobrinite da u svoj dnevni plan ubacite dovoljno pauza. Uzmite predah za sebe i pobrinite se da u tom planu imate fiksna vremenska razdoblja namijenjena isključivo tomu da se možete posvetiti svojoj obitelji i onima koje volite (što uključuje i kućne ljubimce).

Pametni satovi poput Galaxy Watch ili Galaxy Watch Active 2 pomažu Vam da se redovito krećete, podsjećajući Vas kada je vrijeme za istezanje ili tjelovježbu nakon dugih razdoblja neaktivnosti.

Učinite više uz Bixby pomoćnika
Uz Bixby pomoćnika možete se usredotočiti na ono što Vam je doista važno.
4

Savjet za kućni ured: Presvucite se iz pidžame

Konstruišite svoj dan. Stvorite dnevne rutine i pokušajte slijediti iste one rituale koje biste slijedili i da odlazite negdje na posao. Naravno, važno je i pravilno doručkovati. Ali za ovakav posao trebali biste se i spremiti na isti način kako biste to učinili da odlazite od kuće na posao. Zato, presvucite se iz pidžame barem u par udobnih traperica.

Ako radite s post-it listićima ili popisima obaveza, postoji niz digitalnih pomoćnika koji Vam mogu pružiti jasan pregled Vaših zadataka. Aplikacija Bixby jedna je od njih.

5

Savjet za kućni ured: uzimajte redovite pauze

Nije se svako navikao raditi od kuće. Nedostatak društvenoga kontakta s prijateljima i kolegama mnogim ljudima može biti problem. Izvanredno je važno održavati redovite kontakte s drugim ljudima, ne samo kako biste svoje projekte dovršili na vrijeme nego i kako biste sačuvali svoj društveni život. Stoga se pobrinite da i on nađe svoje mjesto u Vašem rasporedu. Razmjenjujte ideje, podijelite svoja iskustva vezana za rad od kuće, ili čak navratite na virtuelnu kaficu. Vaše će Vam kolegice i kolege biti zahvalni na ovome, a bit će korisno i dobrodošlo i Vama samima.

Pročitajte ove priče