Savjeti

5 Jednostavnih
Savjeta za uštedu vremena

Radite pametnije, a ne napornije, za slobodno vrijeme koje zaslužujete.

S danom koji traje 24 sata i neprekidno rastućim popisom obaveza, efikasno upravljanje vremenom može biti Vaš spas. Ali kako ćete uspjeti sve napraviti, a da ne poludite? Slijedi nekoliko jednostavnih savjeta o tome kako možete pametnije raditi tako da možete i uživati u vremenu za sebe.

1

Mali savjeti

Uvijek obratite pažnju kako pojednostaviti zadatke. Od označavanja Vaših omiljenih web stranica, podešavanja postavki na pristigloj pošti do omogućavanja da AI odmah pokrene omiljene aplikacije na Vašem Galaxy S20, možete prevariti kradljivce vremena igrajući pametno.

SAVJET
Najprije sve zapišite, a zatim zaokružite najhitnije zadatke i počnite od toga.
2

Odredite prioritete na svojem popisu obaveza

Ako vam se popis obaveza čini beskonačan, mala strategija može pomoći. Sinkroniziraju li se Vaši zadaci međusobno? Mogu li se neki izvršiti istovremeno? Šta apsolutno morate učiniti danas u odnosu na sutra? Prioritetno postavljanje zadataka pomoći će Vam da ih obavite efikasnije. Zapišite podsjetnike za sebe pomoću S Pen olovke na Galaxy Note10. Funkcija izvoza teksta pretvara Vaš rukopis u tekst odmah - što prevedeno znači više minuta u Vašem danu.

3

Postavite mjerače vremena kako biste se držali plana

Neki zadaci nemaju određen završetak i zato za apstraktnije obaveze kao što je „čišćenje dnevne sobe” pokušajte namjestiti mjerač vremena pomoću Vašeg Galaxy S20. Morate učiti za onaj test ili prezentaciju? Namjestite sat na onoliko vremena koliko želite posvetiti tom zadatku. Kada vrijeme istekne, krenite na sljedeći zadatak. To je i odličan mentalni trik kako biste ostali pošteni i posvećeni zadatku.

4

Poštujte svoje slobodno vrijeme

Sada je vrijeme da u rasporedu odvojite malo vremena za stvarno važnu osobu: sebe. Planiranje slobodnog vremena (i pridržavanje plana) važan je korak u brizi o sebi i pomaže Vam da izbjegnete moguću iscrpljenost. Započnite s jednostavnim označavanjem vremena u kalendaru za sitne, ali osobne stvari, poput njege lica kod kuće ili čitanje knjige koju ste odložili. Posvetite sebi istu pažnju koju posvećujete poslu, obvezama i svojoj obitelji.

5

Zadržite rutinu, zadržite duševno zdravlje

Rutine pomažu da životu date više smisla i ravnoteže. Bez obzira na to koliko ste kreativni, Vaš mozak žudi za malo strukture. Stoga vjerujte u proces i držite se metoda koje pomažu da obavite posao, a istovremeno odvojite i malo vremena za sebe.

Uhvatite se u koštac sa svim svojim zadacima

Uzmite potrebne alate i radite pametnije, a ne napornije, i osjećajte se dobro kad obavite svoje zadatke.

Pročitajte ove priče