Savjeti

Vodite bilješke
poput profesionalca

Obavljanje zadataka s popisa obveza uz strategije za vođenje bilješki.

Bilo da ih zapisujete, švrljate ili nabacujete, svatko treba znati voditi bilješke. Ako tražite prednost u konferencijskoj dvorani ili samo trebate reorganizaciju u predavaonici, imamo 4 strategije za vođenje bilješki koje će Vam pomoći da smislite kako da budete produktivniji i bolji šef od svojeg šefa.

1

Učinite to pravilno od prvog puta

Možda ćete željeti preskočiti korak i odmah zapisati bilješke u omiljeni program za obradu teksta, ali pisanje bilješki rukom potiče Vaše pamćenje, a bilo bi poželjno da radi što je moguće više Vaših sivih stanica. Nadalje, olovka kao što je Samsung Galaxy S Pen olakšava zapisivanje na zaslonu, a Note8 može kasnije pretvoriti Vaš rukopis u tekst.

2

Nemojte samo slušati – slušajte aktivno

Mnogi ljudi dok vode bilješke samo čuju glavne govornikove tačke i zapišu ih. Aktivno slušanje znači posvetiti pozornost onome što govornik govori i načinu na koji to govori. Umjesto ponavljanja od riječi do riječi, pokušajte parafrazirati poente. Stavljanje poante u novi kontekst znači da je dovoljno dobro razumijete kako biste je rekli svojim riječima.

Rukopis u tekst
Olovkom Galaxy S Pen jednostavno pretvorite svoj rukopis u tekst za poruke e-pošte, tekstne poruke i još više.
3

Snimite kreativnost u pokretu

Jeste li ikada proveli trideset minuta pokušavajući se sjetiti one super ideje koju ste imali za ručkom i za koju ste mislili da ćete je se „sto posto sjetiti kasnije?” Vjerojatno biste imali koristi od toga da postoji brzi način za snimanje misli u pokretu. Vaš telefon može biti odličan način da ostavite glasovne podsjetnike ili da nešto zapišete i naškrabate odmah na ekranu.

4

Vodite računa o svojem slobodnom vremenu

Uhvatiti se u koštac s dugim danom prepunim zadataka koje treba obaviti može zvučati kao najbolji način da sve obavite, ali mentalna iscrpljenost i umor više će Vas usporiti od bilo koje pauze. Važno je da ostavite vremena za stvari u kojima uživate kako bi se Vaš um mogao odmoriti i osvježiti. Prošećite, popijte kafu ili samo napravite krug po kancelariji, vratit ćete se i baciti na taj popis obveza još žešće nego prije.

Alati za Vaš popis obveza

Bolje bilješke započinju s odgovarajućim alatima, kao što je Galaxy Note10.

Pročitajte ove priče