Savjeti

5 načina da ovogodišnje praznike
učinite boljim nego ikad

Od večera do porodičnih TikTok plesova, tehnologija je sada u središtu naše tradicije.

Prošle godine mnogi od nas su praznike proslavili virtuelnim večerama. Iako se neki ponovo okupljaju lično, tehnički alati na koje smo navikli ne idu nikuda. Zapravo, sve na šta smo navikli može ovogodišnji odmor učiniti najboljim do sada.

Evo nekoliko načina kako ovogodišnji praznik možete učiniti nezaboravnim integracijom tehnologije u bezvremenske tradicije.

1

Organizirajte virtuelnu večeru s neograničenom listom gostiju

Sada kada su videopozivi dio svakodnevnog života, možete pozvati više osoba na vaša praznična okupljanja u “stvarnom životu”. Od takmičenja za ružne božićne džempere do prazničnih kvizova i tematskih večera, u svoje lične aktivnosti lako možete uključiti rodbinu i prijatelje koji žive van grada. Ova hibridna verzija druženja omogućava beskrajan stol za večeru i zabavu bez granica, a vaše proslave će postati još čuvenije.

2

Dođite do tajnog sastojka iz inostranstva

Praznici su odlično vrijeme za ponovnu upotrebu starih bakinih recepata, a kao što smo svi naučili u protekle dvije godine, sada možete kuhati s najboljim kuharom u familiji bez obzira na udaljenost. Pretvorite kuhanje u iskustvo saradnje videochatom sa rodbinom na uređaju kao što je Galaxy Z Flip3. Samo ga preklopite na pola da aktivirate Flex način rada i oslonite ga na radnu površinu kako biste bez upotrebe ruku koristili telefon tokom manevriranja po kuhinji. Dok vam je hrana u pećnici, iskoristite vrijeme da razmijenite novosti, a zatim, miljama udaljeni, zajedno uživajte u slasnom jelu.

Savjet
Koristite Auto Framing funkciju u aplikaciji Kamera da snimate videozapise bez upotrebe ruku u Flex načinu rada dok vi ostajete u fokusu.
3

Snimite viralni video TikTok porodičnog plesa ili izazova

U današnje vrijeme su skoro svi na TikToku, od vaših malih rođaka do roditelja te baka i djedova. Sa porodicom ponovo na okupu, to je savršena prilika da ukažete na sve njihove urnebesne ludorije. Bilo da naučite koreografski ples ili se prihvatite izazova koji je u trendu, više ljudi znači više mogućnosti za stvaranje sjajnog sadržaja. Nakon što okupite sve, snimite svoje video zapise koristeći Flex način rada na Galaxy Z Fold3. Otvorite telefon i stavite ga na površinu da snimate jasne videozapise bez stativa, a zatim se pripremite za milion pregleda nakon što vaša baka ukrade šou svojim plesnim vještinama.

4

Nadogradite svoju zabavu sa gledanjem

Praznični filmski maratoni. Navijanje za omiljeni tim na dan utakmice. I dalje možete uživati u svojim voljenim tradicijama – čak i kada niste fizički na okupu – tako što ćete organizirati zabavu sa gledanjem na svom Galaxy Tab S7 FE. Njegov veliki ekran čini multitasking lakšim za višesatno gledanje sa prijateljima i porodicom. Koristite prikaz podijeljenog ekrana da istovremeno prikažete dvije stvari, tako da se vaš sadržaj i vaši sagovornici pojavljuju jedni pored drugih. Na taj način možete vikati na sudije ili recitovati svoje omiljene filmske citate kao da ste na istom kauču.

5

Uhvatite dan dok ga živite

S povratkom ličnih druženja, praznici bi mogli biti kao ponovna okupljanja – pa ćete, naravno, htjeti da pamtite svaki trenutak. Od smiješnih i iskrenih kuhinjskih do dirljivih zajedničkih fotografija, kreirajte zajednički fotoalbum kako biste bili sigurni da ćete uhvatiti svaku uspomenu. Neka vaši rođaci preuzimaju svoje fotografije tog dana, tako da svi imate digitalni album za sjećanja. Možete čak kreirati štampanu fotoknjigu sa najboljim fotografijama i sačuvati je kao praznični poklon za sljedeću godinu.

Napravite svoju hibridnu listu želja za praznike

Ove godine okreni tradiciju na glavu.

Pročitajte zatim ove priče