Savjeti

Darujte sebe: četiri ideje
za radosne blagdane kod kuće

Sami ste za blagdane? Evo kako možete najbolje iskoristiti ovo dodatno slobodno vrijeme.

Blagdane ćemo ove godine provesti na, najblaže rečeno, ne baš tradicionalan način. Budući da se kontinuirano uvode restriktivne mjere, a putovanja se ne preporučuju, ove će blagdane mnogi provesti razdvojeni od porodice i prijatelja. Ali, čak i ako ove blagdane slavite na daljinu, možete ih provesti smisleno i u veselju. Evo nekoliko ideja kako provesti blagdane kod kuće kako biste pronašli ravnotežu, probudili svoju kreativnost i povezali se s onima do kojih Vam je najviše stalo – plus nekoliko poklona koji će sve to povezati u savršen mozaik.

Galaxy Tab S7
Ako pratite izložbe moderne umjetnosti na mreži, svakako se pobrinite da ih Vaš monitor može prikazati u punom sjaju. Pogledajte ih sve u spektakularnoj rezoluciji na displeju uređaja Galaxy Tab S7.
1

Probudite svoju kreativnost i uživajte u kulturi

Ne morate živjeti u nekom od velikih svjetskih gradova kako biste doživjeli njegovu umjetnost, a mnogi su muzeji sada pristupačniji (i spektakularniji) no ikada. Kulturne ustanove poput Museu Picasso u Barceloni, Nacionalni muzej moderne i savremene umjetnosti u Seoulu i pariški Musee d’Orsay nude Vam prožimajuće virtuelne obilaske svojih prostora i virtuelne umjetničke izložbe*.

Ako se od silnih posjeta galerijama i sami poželite okušati u stvaranju vlastitih kreacija, PENUP zajednica umjetnika i crtača koji svoja remek-djela stvaraju na Galaxy uređajima, pravo je mjesto za Vas. Zgrabite svoju S Pen olovku i sudjelujte u izazovima i grupnim raspravama ili pregledajte niz galerija kako biste pronašli dodatnu inspiraciju.

2

Počnite vježbati svjesnost

Fizička izolacija od onih koje volimo u ovo već samo po sebi stresno, blagdansko doba godine, može ga, u emocionalnom smislu, učiniti još stresnijim. Vrijeme koje izdvojite za brigu o svojemu mentalnome i tjelesnom zdravlju pomoći će Vam ublažiti napetost i poboljšati raspoloženje.

Vođene meditacije mogu biti onoliko jednostavne ili složene koliko Vam je to potrebno, a možete ih ugurati u bilo koji dio svojeg dana. Slušanje uz aktivno poništavanje buke na Galaxy Buds Live smanjuje pozadinsku buku zbog čega se lakše možete fokusirati na vježbu.

Želite li imati uvid u to koliko se isplate Vaši napori? Galaxy Watch može u stvarnom vremenu slati informacije o Vašemu zdravstvenom stanju u aplikaciju Samsung Health na Vašem Samsung telefonu kako biste u svakom trenutku mogli pratiti kako se smanjuje Vaša razina stresa.

3

Budite domaćin virtuelne večere

Nijedan blagdan nije potpun bez večere. Iako nije sramota naručiti večeru za Dan zahvalnosti, ipak biste mogli iskoristiti ovu nikad manje izazovnu priliku i pripremiti neki od blagdanskih klasika iz jednog lonca. Ako Vam na kraju ostane viška hrane, ne morate se brinuti – ostaci hrane originalan su poklon koji nikada ne prestaje izazivati oduševljenje.

Naravno, socijalno distanciranje ne znači da ne možete biti društveni. Optimizator scene na Galaxy S20 prepoznat će Vaša ukusna jela i slasne deserte kao hranu, nakon čega će prilagoditi postavke kamere kako bi to bogatstvo boja na Instagramu zasjalo u punom sjaju. Čak i ako niste okruženi članovima svoje porodice, ipak možete jesti zajedno s onima koje volite. Pozovite svoje prijatelje da se pridruže virtuelnom pozivu na usluzi Google Duo ili nekoj drugoj aplikaciji za videokonferencije – samo nemojte zaboraviti isključiti zvuk dok jedete.

4

Novi pogled na rukotvorine i ukrase

Ukrašavanje blagdanskog stola u mnogim je obiteljima omiljena zabava, ali budući da ove godine mnogi neće fizički sjediti zajedno za blagdanskim stolom, potreban nam je potpuno nov način gledanja na stare tradicije. Umjesto gomile ukrasa za Vaš blagdanski stol, prilagodite ih za prikazivanje na zidu ili polici iza Vas za virtuelnih posjeta Vašem domu s pomoću web-kamere. Vjenčići obješeni na kaminu ili buket jesenskog cvijeća zasigurno će unijeti dašak topline u virtuelne posjete, ali će se osim toga pobrinuti i da ostanete u blagdanskom raspoloženju za opuštenih večeri kod kuće.

Čak i ako svoje umijeće ukrašavanja niste u mogućnosti pokazati svojim gostima uživo, ovih ćemo dana svi zajedno jedni drugima biti virtuelni gosti. Snimite fotografiju neke od svojih kreacija, objasnite kako je nastala pišući po njoj svojom S Pen olovkom te je zatim objavite na društvenim mrežama kako biste saznali šta o svemu misle ostali. Ili neka Vaši rukom izrađeni ukrasi posluže kao pozadine digitalnih zahvalnica koje ćete poslati onima koji su Vam ove godine na bilo koji način bili oslonac.

*Dostupnost usluge može se razlikovati ovisno o regiji.
Slika na tablet-uređaju simulirana je za ilustracijske svrhe. Stvarni korisnički interfejs se može razlikovati.

Darujte zahvalnost, darujte poklone i darujte sebe

Ovi će blagdani biti drukčiji od svih dosadašnjih, ali čin davanja – ili pak ugađanja sebi – u nama uvijek izaziva pozitivne emocije. Provjerite naš izbor osnovnih potrepština za blagdane kod kuće.

Pročitajte sljedeće priče