Savjeti

Pametnije ljetne tjelovježbe

Iskoristite tehnologiju za svoje lične ciljeve tjelesne kondicije.

Sada kada je ljeto u punom jeku Vaši zdravstveni ciljevi mogu Vam biti prvi na pameti. Ako želite maksimalno iskoristiti svaku minutu ljeta i pobrinuti se da vrijeme u teretani utrošite kako biste isklesali savršeno tijelo za plažu, evo nekoliko savjeta kako Vam Vaš uređaj može pomoći da iskoristite maksimum iz svake tjelovježbe.

1

Sve je u temeljima

Bilo da ste početnik ili ste stalno u teretani, saznajte koji je nivo Vaše kondicije prije nego što postavite referentne tačke. Određivanje početnog nivoa pomoći će Vam da postignete realistične ciljeve i da smanjite opasnost od ozljeda. Pokušajte pratiti korake tijekom jednog dana ili saznati kako brzo možete pretrčati neku udaljenost i krenite od toga.

2

Slijedite svoje srce

Otrcanu frazu na stranu, ali praćenje srca može biti jedna od korisnijih stvari koje možete učiniti za sebe. Vaš puls je najbolji znak Vašeg fizičkog stanja, stoga pozorno osluškujte. Mjerenjem količine napora koji Vam je potreban za određeni skup pokreta, praćenje pulsa pomoći će Vam da izmjerite kardiovaskularna poboljšanja tokom bavljenja fitnesom.

Samsung Health
Samsung Health prati Vašu aktivnost, prehranu i spavanje te daje uvid na osnovu Vašeg napretka.
3

Zabilježite

Ne možete poboljšati kretanje ili brzinu ako ne zapišete rezultate. Iako je važno da vodite evidenciju svojeg napretka kod svake vrste vježbe, zašto da si natovarite još nešto što treba pamtiti? Aplikacije kao što je Samsung Health sve rade za Vas i mjere napredak. Sve što trebate učiniti jest upisati rezultate.

4

Neka Vaš uređaj obavlja teži dio posla

Gledajte, prošli ste najteži dio, a to je doći na trening. A sada neka Vaš uređaj preuzme dalje. Pametni telefoni i satovi kao što je Samsung Gear Sport praktično će Vas obavještavati kada je vrijeme da prošetate po uredu ili da se više potrudite u tom zadnjem intervalu.

5

Ako ništa drugo ne uspije, napustite teretanu

Ovo se čini jasno samo po sebi, ali je svejedno važno. Vježbanje na otvorenom trenira Vaše tijelo da se prilagodi okolišu, bilo da se radi o brdovitom području, vjetrovitom vremenu ili nepovoljnoj temperaturi. Istraživanja su isto tako pokazala da vježbanje na otvorenom poboljšava opći osjećaj revitalizacije i povećane energije.

Ubacite u brzinu

Slijedi nekoliko alata koji Vam mogu pomoći da se uhvatite u koštac sa svojim kondicijskim ciljevima.

Pročitajte ove priče