SAVJETI

Savjeti za snalaženje
Velike životne promjene

Početak novog poglavlja?
Evo svega što vam je potrebno da novi početak dočekate samouvjereno.

Bilo da krećete na novi posao ili započinjete novu školsku godinu, promjena je uzbudljiva – ali može unijeti i nemir. Ako ste pripremite za nju, to vam može pomoći da prevladate potencijalne prepreke i da se usredotočite na sve velike prilike koje su pred vama. Evo nekoliko načina da odagnate zastrašujuće misli i pripremite se za uspjeh koristeći tehnologiju u svoju korist.

Bilješke bilo kada, bilo gdje
Koristite aplikaciju Samsung Notes da kreirate podsjetnike i nikada ne propustite nijedan trenutak kada sinhronizujete svoje bilješke na svojim Galaxy uređajima.

Organizujte svoje zadatke

Kada tokom dana imate uzastopne časove ili sastanke, važno je da vaše bilješke budu lako dostupne, bez obzira gdje se nalazite. Držite sve na jednom mjestu na Galaxy Tab S8 i smatrajte S Pen olovku najboljim pomoćnikom veće produktivnosti. S Pen olovka djeluje kao prava olovka, tako da možete ručno pisati svoju listu obaveza i praviti bilješke u hodu, što je zgodno posebno ako ste usred predavanja ili webinara uživo. Osim toga, njegova mala težina i dugo trajanje baterije¹ olakšavaju kretanje po kampusu ili kancelariji. Trebate ući u fokusirani način rada? Povežite tablet sa svojim Galaxy Book2 Pro da biste dobili drugi ekran² i proširite svoj radni prostor.

Neka multitasking bude vaš prijatelj

Znate kako se kaže: radite pametnije, a ne teže. To se posebno odnosi na multitasking, koji vam može pomoći da uštedite vrijeme i energiju. Da biste to učinili kako treba, morate biti u toku sa svime što se događa i dati prioritet svim zadacima za koje ste zaduženi. Koristite funkciju Link to Windows³ na svom Galaxy S22 da biste preslikali ekran svog telefona na računar, prenijeli datoteke, sinhronizovali kalendar ili odgovorili na SMS-ove i pozive. Recimo da vam predstoji bitan rok za grupni projekat. Umjesto da se prebacate s telefona na računar, što može biti nevjerovatno ometajuće, možete se uključiti u video-ćaskanje sa svojim kolegama u jednom prozoru računara dok radite na svom projektu u drugom.

Ne zaboravite da se opustite

Kada se čini da je sve hitno, pauze mogu izgledati kao izazov. Dozvolite sebi da se opustite u slobodno vrijeme i ne razmišljate o bilo kakvim poslovnim zadacima uz aktivnost koja oslobađa stres. To može biti gledanje vaše omiljene emisije, slušanje glasne muzike ili druženje s prijateljima putem video-poziva. Samo uparite svoj Galaxy S22 sa svojim Galaxy Buds2 i koristite funkciju Active Noise Canceling⁴da blokirate buku iz okoline, izbjegnete ometanja i slušate muziku - bez ometanja ljudi koji vas okružuju. Zapamtite, uživanje je ključno da ostanete sabrani i omogućava vam da upijete sve prilike za učenje i razvoj koje vas okružuju.

Stavite svoje blagostanje na prvo mjesto

Prva stvar kojoj treba dati prioritet u ovom periodu prelaska ste vi sami, a to znači da imate dovoljno sna i fizičke aktivnosti svaki dan. Pouzdan pametni sat kao što je ovaj Galaxy Watch4 može biti prijatelj vaše odgovornosti koji vam je potreban da uspostavite zdravu rutinu. Ne samo da možete pratiti svoje treninge i zdravstvene podatke, možete pratiti i svoje periode spavanja kako biste bili sigurni da se kvalitetno odmarate, jer, kao što stara irska poslovica kaže, dva najbolja lijeka za sve su dobar smijeh i dug san. Kada imate uvid u svoje cikluse spavanja i dužinu njihovog trajanja, tada možete kreirati vremenski raspored spavanja koji odgovara vama i vašem tjelesnom satu.⁵ ⁶

  • ¹Stvarni vijek trajanja baterije može varirati ovisno o uvjetima punjenja i okruženju korištenja.
  • ²Ova funkcija zahtijeva WiDi(bežični prikaz) omogućen na modelima Windows 10 PC i Windows 10 v.2004 ili novijim.
  • ³Korisnici moraju povezati svoje Galaxy pametne telefone sa svojim Windows 10 PC putem aplikacije ‘Link to Windows’ na telefonu i aplikacije Your Phone na računaru, pratiti uputstva za postavku, uključujući prijavljivanje na isti Microsoft račun. Link to Windows je unaprijed učitana aplikacija na odabranim Galaxy uređajima. Neke funkcije aplikacije Link to Windows mogu zahtijevati da pametni telefon Galaxy bude uključen i povezan na istu Wi-Fi mrežu kao i PC.
  • ⁴Buka u pozadini se može smanjiti do 98%
  • ⁵Namijenjeno samo opštim wellness i fitness svrhama. Nije namijenjeno za otkrivanje, dijagnozu, liječenje bilo kojeg medicinskog stanja ili bolesti. Mjerenja su samo za vašu ličnu referencu. Za savjet se obratite medicinskom stručnjaku.
  • ⁶Galaxy Watch4 mora biti uparen sa pametnim telefonom da bi koristio funkciju upravljanja spavanjem.

Dočekajte novi početak spremni

Lako se nosite s promjenama uz ove osnovne potrepštine za kancelariju i povratak u školu.

Pročitajte zatim ove priče