Savjeti

Zdrave jutarnje navike za
osobe koje nisu jutarnji tipovi

Prestanite pritiskati dugme za odgodu buđenja uz ove navike za razbuđivanje.

6:30 je sati ujutro. Napokon ste uspjeli skloniti jorgan nakon dva neuspješna pokušaja. Teturate, mrzovoljni ste i hitno vam je potrebna šoljica veoma jake kafe. Budimo iskreni - jutra nisu za svakoga. Međutim, praćenje jasne jutarnje rutine može biti istovjetno ustajanju na desnu nogu. Prije nego što nastavite s uobičajenim pregledanjem aplikacije, nastavite čitati da saznate koji su to stimulirajući načini da započnete dan.

Ustanite iz kreveta uz Gamify

Iako znamo koliko je iskušenje nastaviti spavati još sam pet minuta nakon što se alarm oglasi, istraživanja pokazuju da odgađanje može dodatno otežati buđenje. Izbjegavajte nagli početak ustajanjem čim se alarm oglasi. Aplikacija alarma sa slagalicom pokreće vaš mozak i tijelo tako što vas izaziva da igrate igre poput križić-kružić ili da se slikate u kupatilu da bi se alarm isključio, a što bi vas svakako podiglo iz kreveta.

Vaš telefon, vaš način
Prilagodite dizajn i boju sata, dodajte omiljene aplikacije kao vidžete na početnom ekranu i još mnogo toga.

Neka automatska reprodukcija bude prijatna

Ako niste ljubitelj buđenja uz standardne tonove ili aplikacije alarma sa slagalicom, ovaj alarm Galaxy S21 vam omogućava da izaberete Spotify1 jutarnje plejliste ili podcaste, kako biste dan započeli slušanjem omiljenih tonova.

Pustite svjetlo da uđe

Razmaknite zavjese. Prema nauci, ako gledamo sunčevu svjetlost svaki dan u zadano vrijeme pomaže sinhronizaciji našeg unutrašnjeg sata tako što se smanjuje proizvodnju melatonina (tj. hormona koji potiče san) u toku dana. Nemate dovoljno prirodnog svjetla u kući? Postavite Bixby rutinu na svom Galaxy A52 da postepeno uključujete pametna svjetla nekoliko minuta prije nego što se probudite kako bi oponašala izlazak sunca.2

Ostanite motivisani zajedno
Potrebno vam je više koraka? Stavite sat Galaxy Watch3 i izazovite do devet prijatelja da postignete sedmični cilj broja koraka pomoću aplikacije Samsung Health.

Pređite na “endorfinsko” vježbanje

Jeste li ikada čuli za endorfinsku euforiju? Naš mozak proizvodi iste neurotransmitere koji čine da se osjećamo dobro za vrijeme bilo kakve aerobičke aktivnosti. Ako vam trčanje rano ujutro ne leži, pokušajte hodati kroz prirodu 30 minuta ili joga za cirkulaciju da započnete dan na ispravan način. Dodatni bonus je što ćete se tokom dana osjećati energičnije zahvaljujući jutarnjem vježbanju.

Pokušajte desetominutno prebacivanje misli na papir

Praksa bilježenja misli ne mora biti komplikovana. Prije nego što počnete raditi, zabilježite sve misli na čist papir ili u Olovka S Pen aplikaciji Samsung Notes. Ispraznite um kao što biste ispraznili torbu istresajući sav sadržaj na stol i oduprite se porivu da pauzirate ili da se ispravljate. Stvaranje navike pražnjenja mozga pomoći će vam da redovno “pospremate” um i oslobađate prostor za nove prioritetne zadatke za dan koji je pred vama.

1 Spotify može zahtijevati članarinu ili kupovinu. Spotify je dostupan na svim Galaxy pametnim uređajima koji imaju korisnički interfejs One UI 2 ili noviji. Dostupnost usluge može se razlikovati zavisno od zemlje ili regije. Za više detalja posjetite sljedeći URL: https://support.spotify.com/us/article/full-list-of-territories-where-spotify-is-available/.
2 Potrebno je da se prijavite u Samsung račun i da se povežete na mrežu (putem Wi-Fi mreže ili mobilnih podataka). Za kontrolu ostalih uređaja s Bixbyjem, svi uređaji moraju biti registrovani na SmartThings. Posjetite web lokaciju aplikacije SmartThings (www.samsung.com/smartthings) za više informacija.

Unaprijedite svoje jutarnje navike

Postavite pravu atmosferu za svoj dan, svaki dan uz funkcije za blagostanje na uređaju Galaxy S21.

Pročitajte ove priče