Fotografija

Zlatni sat

Savjeti za fotografije s odmora na kojima će Vam svi zavidjeti.

Pojam zlatni sat odnosi se na prvi i posljednji sat sunčeve svjetlosti u danu i idealno je vrijeme za snimanje zadivljujućih fotografija. Ovog ljeta idite na svoje omiljeno ljetno mjesto kako biste snimili fotografije izlaska i zalaska sunca koje će prikupiti brdo „lajkova”. U nastavku slijedi naš vodič za snimanje najboljih fotografija u zlatnom satu uz pomoć mobitela — nije potrebna komplikovana ISO funkcija.

1

Izbor trenutka je najvažniji

Uprkos nazivu, zlatni sat traje obično samo 20 minuta i uvelike ovisi o vremenu i lokaciji na kojoj se nalazite. Najbolji način da snimite ovo čarobno svjetlo je da shvatite tačno kada sunce izlazi ili zalazi i da izađete nekoliko sati ranije. (Vjerujte nam, rano buđenje se isplati.)

Snimanje u nizu
Pobrinite se da dobijete zlatni snimak. Uz pomoć snimanja u nizu na Galaxy S9 uređaju snimite do 20 fotografija jednim dodirom.
2

Kvantiteta = kvaliteta

Tokom zlatnog sata vrijeme leti i svjetlost može prijeći iz svijetle u prigušenu u nekoliko sekundi. Kako biste uspješno snimili tu fotografiju i kako ne biste završili s neuspješnom fotografijom, provjerite jeste li uključili snimanje u nizu kako biste snimili što je moguće više fotografija.

3

Malo igre sa sjenama

Iskoristite duže, mekše sjene u zlatnom satu u svoju prednost. Neka Vaš subjekt stoji direktno ispred izvora svjetla kako biste stvorili zanosno pozadinsko osvjetljenje. Igrajte se izvorom svjetla tako da ga djelomično blokirate rukom i stvorite sunčeve tačke ili pronađite nove uglove kako biste stvorili čarobne sjene i odsjaje.

4

Živio sjaj izazvan godišnjim odmorom

Kada dobijete fotografiju koju obožavate, uredite je kako Vam se sviđa i odmah je prenesite na omiljenu društvenu mrežu. Zatim sjednite, opustite se i gledajte kako se skupljaju zavidni lajkovi.

Za vrhunsku fotografiju zalaska sunca

Snimite savršenu fotografiju zalaska sunca Galaxy S9 uređajem. Dvostruki otvor blende automatski prilagođava jako svjetlo i prigušeno svjetlo bilo kada, uključujući i zlatni sat.

Pročitajte ove priče