Fotografija

Oživite svoju viziju
mobilnog snimanja filmova
#withGalaxy

Korisni savjeti koje smo prikupili na snimanju novog filma Heart Attack, Leeja Chunga Hyuna.

Dolazak do ideje za snimanje kratkog filma može sam po sebi biti zastrašujući poduhvat i bez razmišljanja o opremi potrebnoj za to kao što su stabilizatori, visokotehnološke kamere i složeno osvjetljenje. Ako se dogodi da Vam vizija nadmašuje produkcijska sredstva koja imate na raspolaganju, nastavite čitati kako biste saznali kako je južnokorejski redatelj Lee Chung Hyun oživio nevjerojatnu priču o tragediji, ljubavi i putovanju kroz vrijeme, a pri ruci nije imao ništa osim uređaja iz Galaxy S20 serije i još ponekih stvarčica.

Ovo je sjajan trenutak za stvaratelje sadržaja

Uz toliku količinu tehnologije za snimanje filmova koja je ugrađena u Galaxy uređaje današnjice, nikada nije bilo bolje vrijeme da svoju ideju prenesete na ekran. Kao i mnogošto drugo u vremenu digitalne revolucije, i alati potrebni za stvaranje vizualnih priča postali su masovno dostupni. Danas je s pomoću jednostavnoga mobilnog uređaja moguće postići više nego što su profesionalni filmski producenti mogli nekoliko generacija unatrag, unatoč tome što su imali podršku velikih filmskih studija, a sloboda snimanja bez tereta skupih kamera i sofisticirane tehnologije znači da na snimanje filmova možemo gledati posve novim očima.

Vizionar

Tridesetogodišnji redatelj Lee Chung Hyun dosad je stekao popriličnu slavu u Južnoj Koreji. Njegov kratki film Bargain osvojio je filmske kritičare 2015. godine, dok će njegov sljedeći film, Poziv (Call), doživjeti premijeru 2020. Lee je za potrebe svojega sljedećeg projekta udružio snage s producentskom kućom Yong Film – istom onom iz čijih je studija izišao njegov film Vjernik (The Believer) i film Sluškinja (The Handmaiden) redatelja Parka Chana Wooka. Kada smo mu ponudili naš Galaxy S20 Ultra i pozvali ga da snimi kratki film po svojoj želji, Lee je zgrabio tu priliku kako bi nam pokazao što je sve moguće kada se sjajni pripovjedači domognu Galaxy tehnologije – i rezultati su fantastični.

Ekskluzivna najava filma Heart Attack

Žena sjedi na podu naslonjena na zid, okružena je knjigama i piše u svoj blok za pisanje. Žena sjedi na podu naslonjena na zid, okružena je knjigama i piše u svoj blok za pisanje.

„Svakome tko ima neku priču koju želi ispričati, oprema potrebna za to već je sada nadohvat ruke.“ 

—Lee Chung Hyun

Supermiran način snimanja
Nijedna Leejeva zamisao u toku snimanja ne bi se mogla ostvariti bez pomoći Supermirnog načina snimanja na uređaju Galaxy S20 Ultra.

Vizija

Njegov film Heart Attack priča je o mladoj ženi koja samu sebe stalno iznova kroz vrijeme vraća u prošlost, u nadi da će čovjeka kojeg voli spasiti od iznenadnoga srčanog udara. Ova vizualno upadljiva scena tjera nas da iznova promislimo o našim pogledima na prošlost i sadašnjost te autentičnim ambijentom, inscenacijom i očaravajućim bojama na briljantan način uvlači gledatelja u priču.

Bacite oko na gornju najavu, a u nastavku pronađite četiri brza savjeta filmske ekipe koji će Vam pomoći u snimanju vlastitoga kratkog filma.

Savjeti za snimanje filmova
uz upotrebu predmeta kojima se svakodnevno služimo

Spremni za snimanje vlastitoga kratkog filma? Da biste iskušali snimateljske trikove koje Vam donosimo u nastavku, nije Vam potrebno ništa osim Galaxy uređaja i nekoliko jednostavnih predmeta koje vjerojatno već imate – ne treba Vam nikakva profesionalna oprema. Otkrijte kako i sami možete izvesti slične filmske trikove.

Pokretna jedinica na daljinsko upravljanje na kojoj je smje\u0161ten Galaxy S20 Ultra koji prati kretanje glumice na longboardu u praznom bazenu. U blizini stoje tri \u010Dlana filmske ekipe.
\u010Clan filmske ekipe snima glumca kako vodi ko\u0161arka\u0161ku loptu na ko\u0161arka\u0161kom terenu.
Jedan od \u010Dlanova filmske ekipe gura snimatelja koji sjedi u uredskoj stolici na kota\u010Di\u0107ima i ure\u0111ajem Galaxy S20 Ultra snima glumicu koja se vozi na longboardu u praznom bazenu.
Pogled s razine tla koji gleda ravno gore u glumca dok ko\u0161arka\u0161ku loptu vodi direknto iznad kamere.
4

Zavirite iza kulisa s
Leejem Chungom Hyunom

Over the shoulder shot of the cameraman as he lines up a shot of the lead actress in the film. Other crew members look on. Over the shoulder shot of the cameraman as he lines up a shot of the lead actress in the film. Other crew members look on.

Spremni ste oživjeti svoju viziju?

Nabavite ove osnovne stvari za snimanje filmova i počnite oživljavati svoje ideje.

Pročitajte ove priče