Fotografija

Kako uspješno fotografirati kućnog ljubimca u par minuta

Naučite kako napraviti super portrete kućnih ljubimaca kojima ni vi nećete moći odoljeti.

Blagdansko doba napokon je tu i ima li boljeg načina za zabilježiti ga od nekoliko slatkih fotografija ljubimaca? Bilo da ste amaterski fotograf ljubimaca koji želi unaprijediti svoje vještine ili želite poboljšati svoje godišnje blagdanske čestitke, slijedi nekoliko savjeta za fotografiranje kućnih ljubimaca s pomoću kojih možete pridobiti pažnju svog čupavog ljubimca kako bi ispao sjajno na fotografiji.

Neka okruženje bude poznato

Cijeli je smisao fotografiranja kućnih ljubimaca prikazati njihovu osobnost i prirodu. Da biste uspjeli u tome, morate fotografirati u poznatom okruženju. Ako Fido nikada nije bio u studiju, zašto biste ga vodili na nepoznato mjesto? Savršenu fotografiju dobit ćete tamo gdje je ljubimcu dovoljno ugodno da se opusti pred kamerom, stoga opustite se. Uputite se na mjesto koje ih veseli (park za pse, vrt, itd.) ili fotografirajte kod kuće gdje nema ometanja i gdje se neće komešati.

SAVJET
Kod kostima vrijedi pravilo „manje je više”. Jedan dodatak može poslati poruku bez prevelikog opterećivanja ljubimca.

Zasladite sve kostimima

Savršen način za fotografiranje Vašeg najboljeg prijatelja u blagdanskom okruženju postići ćete kostimima. Kapa Djeda Božićnjaka, gumene čizme ili samo šal dodaju zabavu i blagdanski element Vašim slikama. Vašem će se ljubimcu ti slatki dodaci možda svidjeti, a možda će ih mrziti, stoga nemojte forsirati ako nisu zainteresirani. No ako zaista želite tu fotografiju, pokušajte nagraditi ljubimca svaki put kada sjedne i ostane mirno u kostimu. Uskoro ćete uvidjeti da je zainteresiraniji za nagrade i voljan tolerirati kostim dok ga vi pokušavate fotografirati.

S Pen olovka
Bilježite selfieje s ljubimcem pomoću S Pen olovke kao daljinskim uređajem za kameru na Galaxy Note10 uređaju.

Pripazite na crvene oči

Iako je savršena za scene pri slabom osvjetljenju, bljeskalica može uplašiti Vašeg ljubimca i uništiti sve nade oko slatke fotografije. Stoga odaberite prirodno svjetlo. Izbjegnite strašne crvene oči na slikama slatkog psa tako da fotografirate vani tokom dana. Ako ste u zatvorenom prostoru i pouzdate se u umjetno svjetlo, pokušajte postići odbijanje bljeskalice tako da usmjerite svjetlo prema plafonu umjesto prema objektu. Time ćete stvoriti mekši (i umiljatiji) dojam.

Pokažite osobnost

Kada želite zabilježiti jedinstvenu prirodu svog ljubimca, najbolje je fotografirati ih u akciji. Ako je Vaš ljubimac zaigran, to morate staviti na vrh liste. Potaknite ga da trči i igra se. Zatim mu privucite pažnju igračkom koja cvili ili nečim sličnim (čak možete reproducirati zvukove na koje će reagirati na Bixby uređaju). Međutim, čuvajte se igračaka ili zvukova za koje znate da će potaknuti pretjeranu uzbuđenost kod Vašeg ljubimca, što će otežati fotografiranje. Slow motion potpuno mijenja igru stoga se poigrajte Super Slow-mo funkcijom na svom Galaxy uređaju. I ne zaboravite zadržati fokus kako ne biste dobili mutne slike.

Postanite kreativni s perspektivama

Za stvarno angažirane portrete kućnih ljubimaca, fotografirajte ljubimca u njegovom svijetu. Čučnite, kleknite ili legnite tako da je kamera na razini njegovih očiju ili niže. Zbog toga će ljubimac izgledati veće čime se razina slatkoće podiže za tisuću. Možete pokušati mijenjati uglove tako da izgleda kao da je Vaš ljubimac majstor za selfieje. Da biste to postigli, iskoristite Širokougaoni objektiv i fotografirajte ga s niske razine. Pucnite prstima ili držite poslastice blizu objektiva i fotografirajte kada ljubimac dotakne telefon.

Zabilježite savršenu sliku ljubimca

Podignite nivo fotografiranja kućnih ljubimaca do nevjerojatnih visina
s Galaxy Note10 i S10 uređajima.

Pročitajte ove priče