Fotografija

Umjetničke slike hrane

Savjeti za fotografije hrane Isabelle Cheng ukusno su dobri.

U čemu je tajna fotografija hrane dostojnih Instagrama? Vježba, strpljenje i odlična kamera. Vodim Vas iza kulisa kako biste vidjeli tajne stilista hrane i naučili kako napraviti savršenu fotografiju hrane.

Način snimanja hrane
Kamera Galaxy Note8 uređaja ima ugrađen način snimanja hrane za isticanje boja i pojedinosti bilo kojeg jela.

Ugođaj je ključan

Najvažnija lekcija koju sam naučila kao stilist hrane jest to da ljudi reaguju na ugođaj koji stvorim koliko i na samu hranu. Inspirirajte se onim što je oko Vas. Uzmite posudicu za vrhnje i pribor ili ponosno pokažite nevjerojatne podne pločice kako biste na fotografiju uključili različite elemente. Mali detalji su oni koji će popuniti kadar i dati fotografiji određeni ugođaj.

Savjet
Stanite na stolicu ili ljestve kako biste dobili najbolje fotografije cijele scene.

Jasne ideje za prigušeno svjetlo

Iako izgleda da su sve moje fotografije snimljene na dobrom prirodnom svjetlu, često završim u slabo osvijetljenim ili mračnim prostorijama i pokušavam snimiti savršenu fotografiju. Ako osvjetljenje nije idealno, uvijek se okrenem profesionalnoj postavci na svojem uređaju Galaxy Note8. Dvostruki otvor intuitivno će upotrijebiti glavnu kameru za snimanje jasnih fotografija bez obzira na osvjetljenje. Ako je soba iznimno tamna, često podignem ISO na veći broj i prilagodim balans bijele boje.

Dodajte pokret fotografiji

Dodavanje pokreta fotografiji hrane odličan je način da se uvede realizam na sliku i daje Vam onaj osjećaj „u trenutku”. Jednostavno dodajte pokret uključivanjem ruku na fotografiju, zamolite nekoga da ulije javorov sirup na pohovani hljeb ili pomiješa vrhnje i šećer u kafi. U takvim trenucima može biti zeznuto pritisnuti okidač, stoga volim upotrebljavati snimanje u nizu. Na taj način dobijem točno onaj trenutak kada sirup savršeno kapa bez zamućenosti.

„Najbolji način za stvaranje pokreta jest kretati se. Hrana možda i jest nepomična, ali Vi niste.”

- Isabelle Cheng

Samsung Sessions: Do x The Moment (Creating a Mood) Samsung Sessions: Do x The Moment (Creating a Mood)

Stvorite ugođaj

Pogledajte moje videozapise Samsung sesija kako biste vidjeli kako stvaram kompoziciju svojih fotografija koristeći se pravilom trećine i negativnom prostorom.

Snimajte fotografije poput stilista hrane

Bilo da snimate tost s avokadom iz zabave ili težite zvjezdanom statusu umjetničkog fotografa hrane, Galaxy Note8 ima sve alate koji su uređaju Vam potrebni da budete najbolji što možete biti kad se radi o fotografiranju hrane.

Napisala

Isabelle Cheng

Isabelle je nezavisna stilistica, fotografkinja i stvarateljica digitalnog sadržaja koja se specijalizirala za hranu, proizvode i životni stil.

Pročitajte ove priče