Fotografija

Režiser Joe Wright
Oživljava maštu
#withGalaxy

Ne morate imati profesionalnu video kameru da ispunite svoj san o kinematografiji.

Nema ograničenja ko može biti filmski stvaralac. Ako imate priču za ispričati, već ste na pola puta. Sada skoro svako sa pametnim telefonom Galaxy može kreirati visokokvalitetne filmske videozapise – ne samo profesionalci s holivudskom opremom. Da vam pokažemo kako se to radi, udružili smo se s poznatim režiserom Joe Wright kako bismo snimili njegov novi kratki film, Princess & Peppernose, s Galaxy S21 Ultra 5G. Od snimanja snimaka pri slabom osvjetljenju do stvaranja atmosferskih efekata, evo kako je Galaxy S21 Ultra 5G pomogao Wrightu da oživi svoj projekat #withGalaxy.

Snimak iz filma Joea Wrighta, Princess & Peppernose. Mlada žena s izrazom čuđenja na licu pruža ruku prema drvenoj lutki muškarca. Snimak iz filma Joea Wrighta, Princess & Peppernose. Mlada žena s izrazom čuđenja na licu pruža ruku prema drvenoj lutki muškarca.

Neispričana priča iza
filma

Inspirisan svojim roditeljima, koji su vodili i osnovali prvo namjensko lutkarsko pozorište u Ujedinjenom Kraljevstvu, Wright je želio uključiti lutke i muzičke elemente u svoju „čudnu i vjerovatno prilično uvrnutu bajku”. “Mislio sam da je ovo savršena prilika da se vratim tim korijenima i istražim kako bi to moglo biti”, kaže Wright.

Brzo
snimanje u hodu

Za razliku od visokobudžetnih produkcija na koje je Wright navikao, nije se dugo čekalo na kameru na setu filma Princess & Peppernose. „Ono što me je najviše iznenadilo je koliko je neposredan, brz i direktan ovaj uređaj koji vam omogućava da uđete trenutak i budete veoma prisutni s likovima i pričom,“ kaže Wright. Galaxy S21 Ultra 5G ne zahtijeva sate za postavljanje i omogućava spontane pokrete kamere jer je lakši od tradicionalne holivudske kamere. „Nećete se motati okolo da bi kamera bila spremna“, kaže Wright. "Tamo je, podigneš je i snimaš."

SAVJET
Senzor Bright Night pomaže u snimanju svijetlih i živih boja u mraku, uz manje šuma i veću brzinu i jasnoću.¹

Pojačavanje trenutaka
pri slabom osvjetljenju

Snimanje telefonom Galaxy S21 Ultra 5G ima mnogo prednosti, ali jedna od najvećih je izvanredna sposobnost kamere da snima snimke pri slabom osvjetljenju¹. S obzirom na to da se većina filma snimala noću uz minimalne izvore svjetla, objektiv je bio važan alat za Wrighta i njegov snimateljski tim. „Kvalitet objektiva je zaista dobar“, kaže snimatelj. “Ovaj telefon je zaista zablistao u svojim mogućnostima pri slabom osvjetljenju.”

4

Varijacije snimka bez napora

Kako nikada nije koristio lutke u svojim prošlim filmovima, Wright je želio pokrenuti svoju maštu uz telefon Galaxy S21 Ultra 5G. Njegov snimatelj je koristio širi objektiv kako bi dobio vrlo specifičan izgled i osjećaj i rekao je: "To je filmu dalo pravi halucinantan kvalitet." Objektiv širokougaone kamere od 108 MP² ne samo da im je pomogao da snimaju širokougaone snimke, već i krupne planove i proširene pokretne snimke. „Postoji dinamična, kinetička estetika koju pruža Galaxy telefon“, kaže Wright.

Ostanite uglađeni
Super Smooth 60fps Video će podesiti vašu brzinu kadrova kako bi proizveo uglađene videozapise pri svakom svjetlu.³

Postizanje “sablasnog zraka”

Ko kaže da vam je potrebna profesionalna video oprema da napravite filmove kinematografskog kvaliteta? S funkcijom Super Steady i ugrađenim stabilizatorom na telefonu Galaxy S21 Ultra 5G, Wright i njegov kinematografski tim su se slobodno kretali dok su snimali kako bi postigli lebdeći "sablasni zrak" koji su zamislili.

Pogledajte trailer za film
"Princess & Peppernose"

Oslobodite svoju
maštu

Ispričajte svoju priču #withGalaxy.

Joe Wright se smije, nosi šešir i sunčane naočare. Joe Wright se smije, nosi šešir i sunčane naočare.

PREDSTAVLJAMO

Joe Wright

Nagrađivani engleski režiser

Samsung Galaxy ikona Samsung Galaxy ikona

PODIJELITE I OTKRIJTE

Vi ste na potezu

Pratite @SamsungwithGalaxy na Instagramu kako biste pronašli inspiraciju u našoj zajednici kreatora, a zatim podijelite svoje kreativne fotografije #withGalaxy

  • ¹ U poređenju s prethodnim serijama S.
  • ² Maksimalno izrezivanje slike zavisi od rezolucije ekrana i izvorne veličine slike.
  • ³ Funkcija Super Smooth 60fps omogućava dinamičnu stopu frekvencije okvira koja se automatski prilagođava do 60fps za super glatki videozapis, u zavisnosti od uvjeta osvjetljenja ili kretanja predmeta.

Pročitajte zatim ove priče