Fotografija

Nadziranje divljih životinja

Pazite na ugrožene životinje, uživo.
Budite virtualni rendžer u borbi protiv krivolova.

Svi volimo životinje, ali nažalost svjedočimo dramatičnom porastu krivolova u svijetu zbog iznenadnog zaustavljanja turizma u lovnim rezervatima. To znači da je mnogo manje ljudi čuvalo ugrožene divlje životinje.

Projekat ""Wildlife Watch"" je prilagođeno novo iskustvo koje omogućava svakome, bilo gdje u svijetu da djeluje kao virtualni rendžer i uživo nadgleda divlje životinje.

Vjerujemo da jednostavan čin nadgledanja životinja pomaže u njihovoj zaštiti. Korištenjem tehnologije pomoći ćemo u borbi protiv krivolova u prirodi Južne Afrike.

Zbog toga je Samsung udružio snage s afričkim tehnološkim pionirima, tvrtkom Africam. Zamišljajući jedan od naših najnovijih mobilnih telefona u tehnološkom partnerstvu zauvijek, koristili smo Samsung Galaxy S20 FE telefonske slušalice i njegove nevjerojatne kamere kao „nadzorni sustav”, kako bismo nadzirali sigurnost najranjivijih životinja u Africi. Stvaranje svijeta očiju koji bdiju nad ugroženom divljinom i najtraženijim predatorima, krivolovcima.

Preuzmite nadzor i igrajte svoju ulogu u zaštiti ugroženih životinja od krivolova. Pratite ih u njihovom prirodnom staništu i uživajte u spektakularnim prizorima uživo od kuće.

Postajući virtualni rendžer u ovom interaktivnom iskustvu, možete upozoriti čuvare na u rezervatu ako vidite životinje u opasnosti ili ako vidite znakove krivolova. Podijelite ono što vidite putem snimaka na društvenim mrežama kako biste potaknuli druge da sudjeluju i doniraju udrugi za borbu protiv krivolova Black Mamba. S različitim pogledima kamere, nikada se ne ponavlja ista scena, a sa svojeg kauča možete svjedočiti slonovima, lavovima, pa čak i žirafama u divljini. Budite virtualni rendžer.

Preuzmite nadzor na
Wildlife-Watch.com

Africam i Black Mambas

Ključni cilj tvrtke Africam je povezati ljubitelje divljih životinja s prikazima afričke prirode uživo. Oni su jedina organizacija koja uspješno pruža uslugu streaminga uživo životinja u njihovom prirodnom okruženju u Africi, putem interneta 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, dok svakodnevno neprestano razvija novu tehnologiju za rad u teškim uvjetima i na najudaljenijim mjestima.

Dok podržavamo Africam u njegovim nastojanjima, pomažemo i njegovom dobrotvornom partneru The Black Mamba, jedinici za borbu protiv krivolova. Prve svjetske čuvarice na svijetu koje djeluju u lovnom rezervatu Balule u Južnoj Africi. Patroliraju do 500 četvornih kilometara svaki dan, nenaoružane, tražeći krivolovce, zamke i provale duž linije ograde.

Prekidajući snažnu patrijarhalnu tradiciju, ove hrabre žene usredotočuju se na uklanjanje ilegalne trgovine divljači, obrazovanje i zaštitu divljih životinja. One su glas u svojim zajednicama, jer vjeruju da rat protiv krivolova neće dobiti oružjem i mecima, već obrazovanjem u svojim lokalnim zajednicama.

Kroz 'Wildlife Watch' bit ćete bliži poslu koji obavljaju, vidjeti ugrožene životinje koje štite i imati priliku donirati kako bi ih podržali.

4

Korištenje naše telefonske tehnologije za zaštitu divljih životinja

Kako bi se poboljšao nadzor nad divljim životinjama, instalirane su četiri Samsung Galaxy S20 FE kao dodatne kamere u grmlju, pojačavajući doseg postojeće infrastrukture tvrtke Africam u prirodnom rezervatu Balule, Južna Afrika.

Pro-grade kamera, veliki senzori slike i snažni 30X Space Zoom u svakom uređaju koriste se za nadzor životinja za prijenos uživo i podršku rendžerima u njihovim svakodnevnim zadacima. Pored toga, rendžeri iznova zamišljaju i preraspodjeljuju Samsung uređaje kao CCTV kamere za obodne ograde, te pružaju ključnu tehničku podršku za poboljšanje njihovih svakodnevnih ophodnji.

Kamuflirani Jeep opremljen Samsung Galaxy S20 FE uređajem rendžeri također koriste za nadzorne ophodnje, a streaming uživo s ovih uređaja približit će Vam rendžere i njihova svakodnevna iskustva.

Međunarodna DJ, producentica i modna dizajnerica Peggy Gou, koja voli divlje životinje - posebno žirafe - predvodi 'Wildlife Watch' kako bi potaknula i ohrabrila ljude da sudjeluju i doniraju. Koristi Samsung Galaxy S21 uređaj da preuzme nadzor i postane virtualni rendžer.

Global Goals

Wildlife Watch' podupire Agendu za održivi razvoj do 2030. godine, plan koji su usvojile 193 članice Ujedinjenih naroda, povećavajući fokus na životinje i pojačani nadzor u borbi protiv krivolova. Uključite se u globalni pokret.

Samsung je predan korištenju tehnologije kao instrumenta za dobrobit, a njegov program nadogradnje Galaxy uređaja ima za cilj rješavanje društvenih potreba, produljenje životnog ciklusa proizvoda i smanjenje otpada prenamjenom telefona u nove uloge.

Doznajte više o Samsungovoj predanosti postizanju ciljeva održivog razvoja i o tome kako se možete pridružiti stvaranju razlika.

Spremni za doživljaj divljeg i divnog?

Ovdje je sve što će Vam trebati.

Pročitajte sljedeće priče